Ψήφος Ομογενών. Η μεγάλη κοροϊδία που το είπαν «μεγάλη μεταρρύθμιση» !!

News Politics ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΑΛΦΕΙΟΣ : Ότι ανέκαθεν οι αλλογενείς που έχουν κυριεύσει τα πολιτικά πράγματα στην Ιερή μας Πατρίδα, απεργάζονται δόλια σχέδια, είναι τοις πάσι γνωστόν !! Ότι οι Ομογενείς είναι “αποδιοπομπαίοι τράγοι” για το ανθελληνικό καθεστώς των Αθηνών, το γνωρίζουν οι ίδιοι με τις ταλαιπωρίες και τα εμπόδια που υφίστανται κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με το “ελληνικό κράτος” για τα προβλήματά τους !! Απεναντίας, για τους χιλιάδες Αλβανούς και Βορειοηπειρώτες, που είναι πολιτογραφημένοι στην Ελλάδα, ισχύει η “άγρα ψήφων” …

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, σε γόρδιο δεσμό εξελίσσεται η υπόθεση της ψήφου των ομογενών κυρίως για την κυβέρνηση και δευτερευόντως για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία είχαν υπερψηφίσει χωρίς σοβαρές ενστάσεις το νομοσχέδιο με το οποίο δινόταν η δυνατότητα στους ομογενείς, υπό προϋποθέσεις όχι μόνο να συμμετάσχουν στις εθνικές εκλογές, αλλά και να αναδείξουν με την ψήφο τους εκπροσώπους τους στην ελληνική βουλή.

Και αυτό, γράφει το site, διότι, όπως παραδέχθηκε χθες χωρίς περιστροφές ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης η διαδικασία εγγραφής των ομογενών στους εκλογικούς καταλόγους δεν πηγαίνει καθόλου καλά, αφού μέχρι σήμερα έχουν γίνει μόλις περίπου 3.500 αιτήσεις, εκ των οποίων έχουν εγκριθεί μόνο 2600-2700 εξ αυτών.

Το καρφί στον Μωϋσηκούλη έρχεται από τον Γιάνη(μ’ ένα νι), «Αυτός ο νόμος που πέρασε, ουσιαστικά δημιουργεί δύο κατηγορίες Ελλήνων. Θα μιλήσω πολύ συγκεκριμένα. Η κόρη μου του χρόνου που θα είναι 18 χρόνων θα μπορεί να πάρει το αεροπλάνο, όπως γίνεται και τώρα, να έρθει στην Ελλάδα και να ψηφίσει στις εκλογές. Αλλά δεν μπορεί ψηφίσει στο Σύδνεϋ όπου ζει», είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και συνέχισε: «Η κόρη του Πρωθυπουργού και το προσωποποιώ τώρα το ξέρω, η οποία δουλεύει στη Goldman Sachs στο Λονδίνο θα ψηφίσει μια χαρά. Υπάρχουν δηλαδή δύο ειδών κόρες, εκείνες οι οποίες είναι πραγματικά απόδημες και από τις οποίες στερούμε το δικαίωμα ψήφου. Δεν είναι δε είναι μόνο η κόρη μου. Είναι και η γιαγιά της που δεν θα μπορέσει να ψηφίσει γιατί δεν έχει καταθέσει στην ελληνική εφορία δήλωση εισοδήματος τα τελευταία χρόνια».

Αν πράγματι ενδιαφέρονταν για τους Ομογενείς και για την ψήφο τους, θα είχαν λύσει το θέμα άμεσα εύκολα και απλά, με την ηλεκτρονική τεχνολογία που εφαρμόζουν σε πλειάδα άλλων θεμάτων !! Αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ !!

……………………………………………………………………………………….