«Ελλάς, Ελλάς μη μας ξεχνάς», φώναζαν οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. (αν δεν τους είχε ξεχάσει δεν θα το φώναζαν)

ΑΡΘΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
«Ελλάς, Ελλάς μη μας ξεχνάς», φώναζαν οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. ( αν δεν τους είχε ξεχάσει δεν θα το φώναζαν !! )

ΑΛΦΕΙΟΣ : Σε λίγους μήνες, το 2023, θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Χιλιάδες Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν. Έτσι, προς άγραν ψήφων, επισκέφθηκε κι ο Κούλης Μητσοτάκης τα ελληνικά χωριά στη Βόρειο Ήπειρο, ξεκινώντας την προεκλογική του εκστρατεία.

«Με μεγάλη ευγνωμοσύνη θέλω να χαιρετίσω όλους εκείνους τους πολίτες, όπως εσείς, της Δημοκρατίας της Αλβανίας με ελληνική υπηκοότητα, που έχουν δώσει πολλά όχι μόνο σε αυτή την κοινότητα αλλά και στη χώρα» , χαιρέτησε τους Έλληνες ο Έντι Ράμα, στέλνοντας το μήνυμα… “ψηφίστε Νέα Δημοκρατία” ( δεν ακούστηκε, αλλά τι κάνει νιάου νιάου; ) . Άλλωστε, ο πατέρας του Κούλη ήταν που άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία το 1990 … και από τότε, χιλιάδες Βορειοηπειρώτες, αλλά και Αλβανοί, ήρθαν για εργασία, διαμένοντας και κάνοντας οικογένειες με τα παιδιά τους να έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί έχουν τους συγγενείς τους στη Βόρειο Ήπειρο, οπότε ο ένας επηρεάζει τον άλλον !! Να η ευκαιρία, σκέφθηκε ο Κούλης, να αρπάξουμε ψήφους !! …

… και επεσήμανε, ο Μωϋσηκούλης στον δικό του χαιρετισμό: «Είστε γέφυρα φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Είμαι και θα παραμείνω υποστηρικτής της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας, και υποχρέωση της Αλβανίας είναι ο πλήρης σεβασμός των δικών σας δικαιωμάτων στο θέμα αυτοπροσδιορισμού, στο θέμα της γλώσσας και στο ζήτημα των περιουσιακών σας δικαιωμάτων» .

Εξ αντιθέτου, δεν ακούσαμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει τα ίδια και για τους Έλληνες της Ουκρανίας !!! ( δεν ψηφίζουν στην Ελλάδα και άρα, σιγά μην πάει κόντρα στα σχέδια της φάρας του … )

Δεν τον ακούσαμε να επισημαίνει στον Ζελένσκι, τον σεβασμό στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού και στη γλώσσα των χιλιάδων Ελλήνων, Ούγγρων, Λευκορώσσων και εκατομμυρίων Ρώσσων … , για τον νόμο που ψήφισε ο Ζελένσκι από το 2021 και … ” «εξαφάνισε» την ελληνική γηγενή μειονότητα! ” !!!

Έναν νόμο, που εγκρίθηκε πρόσφατα από το ουκρανικό κοινοβούλιο σε δεύτερη ανάγνωση, με την υποστήριξη 324 βουλευτών από τους 450, τον οποίον οι Ούγγροι της Υπερκαρπάθιας επέκριναν σφοδρά !!

Με αυτόν τον νόμο, ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία της Ουκρανίας, προκειμένου να εξαφανιστούν ως… διά μαγείας τα πολλά εκατομμύρια των Ρώσσων που κατοικούν στο ουκρανικό έδαφος. Έτσι δεν χαρακτηρίζονται ως εθνική γηγενής μειονότητα ούτε οι Ρώσσοι, αλλά ούτε οι Έλληνες. Μαζί τους και οι Ούγγροι και οι Λευκορώσσοι της Ουκρανίας.

Οι προθέσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι γίνονται ακόμα πιο ξεκάθαρες με την αναγνώριση μόνο των τουρκογενών Τατάρων.

Σύμφωνα με την κοινή διακήρυξη των Ουγγρικών συλλόγων, η νέα νομοθεσία «ερμηνεύει τα δικαιώματα των μειονοτήτων ως δικαιώματα που μπορούν να ασκηθούν μεμονωμένα από άτομα που ανήκουν σε μειονότητες», στερώντας έτσι αυτά (τις κοινότητες, τις οργανώσεις τους) το δικαίωμα να ασκούν πολιτικά, εκπαιδευτικά και γλωσσικά δικαιώματα που μπορούν να ασκηθούν θεσμικά, και συνεπώς ευκαιρίες να επηρεάσουν τις δικές τους τύχες.

Ο νόμος δεν προβλέπει επαρκές θεσμικό πλαίσιο και νομικούς μηχανισμούς για τη διασφάλιση του σεβασμού και προστασίας των δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων, καταλήγει η κοινή δήλωση των Ουγγρικών συλλόγων !!

Αντίθετα, ο αλλογενής Μητσοτάκης διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσσίας και ενισχύει με όπλα τους ΟυκραΝΑΖΙ.

Όσο όμως, οι Έλληνες της Μαιώτιδος Λίμνης (Αζοφικής Θάλασσας) , ζούσαν κάτω από την μπότα των ΟυκραΝΑΖΙ, έσκιζε τα ιμάτια του (όπως και πολλοί άλλοι βέβαια, που διέδιδαν ψευδείς πληροφορίες, ότι τους βομβαρδίζουν οι Ρώσσοι !! ) …

Ας καθίσει να μάθει Ιστορία !!

………………………………………………….

Σχετικά …

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 1919 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΤΑ ΖΟΦΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΗΛΙΘΙΕΣ ή ΕΣΚΕΜΜΕΝΕΣ(;) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

[ … Ο γενάρχης Κωνσταντίνος Μητσοτάκης του Κωνσταντίνου (1845–1898), ο λεγόμενος γερο-Κωστής ή Γεροκωστής, νυμφεύθηκε την Κατίγκω (Αικατερίνη) Βενιζέλου, αδερφή του Ελευθερίου Βενιζέλου, μέσω της οποίας η οικογένεια Μητσοτάκη συνδέθηκε συγγενικά με την οικογένεια Βενιζέλου… ] ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ(ΜΠΕΝ ΖΕΛΟΝ) ΚΑΙ ΚΕΜΑΛ, ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ, ΤΟ “Ελληνο-Τουρκικό ομοσπονδιακό κράτος” ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΝΕΜΕΣΙΣ” ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΤΙΜΩΡΩΝ…

ΑΛΛΩΣΤΕ … Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ AMERICAN JEWISH COMMITEE 11-6-2018 ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Ο «ΝΑΤΙΒΙΣΜΟΣ-NATIVISM»… ΔΗΛΑΔΗ Ο ΕΘΝΙΣΜΟΣ… ΤΟ ΕΘΝΟΣ… ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…

………………………………………………………………………………………………..