Με διάταγμα του Πούτιν απαγορεύονται οι προμήθειες ρωσικού πετρελαίου σε όσους βάζουν πλαφόν !

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν - RIA Novosti, 1920, 27/12/2022

Ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την εισαγωγή μέτρων αντιποίνων στο ανώτατο όριο των τιμών του ρωσικού πετρελαίου από την 1η Φεβρουαρίου

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για τα αντίποινα για την εισαγωγή του οριακού κόστους του ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου, το αντίστοιχο έγγραφο δημοσιεύεται στην πύλη νομικών πληροφοριών, όπως αναφέρει το ria-ru .
.
Απαγορεύονται οι προμήθειες ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου σε ξένα νομικά και φυσικά πρόσωπα, υπό την προϋπόθεση ότι οι συμβάσεις για αυτές τις προμήθειες προβλέπουν άμεσα ή έμμεσα τη χρήση μηχανισμού καθορισμού τιμών. Η καθιερωμένη απαγόρευση ισχύει σε όλα τα στάδια των προμηθειών στον τελικό αγοραστή », αναφέρει το διάταγμα.
.
Η απαγόρευση των προμηθειών πετρελαίου κάτω από το ανώτατο όριο τιμών τίθεται σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου 2023. Η ημερομηνία έναρξης ισχύος των περιορισμών στην πώληση πετρελαιοειδών θα καθοριστεί από την κυβέρνηση. Η συνολική διάρκεια του διατάγματος περιορίζεται στην 1η Ιουλίου του επόμενου έτους.
.
Ο αρχηγός του κράτους μπορεί να εκδώσει ειδική άδεια για την εξαγωγή ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου, η οποία απαγορεύεται από το έγγραφο.

Το ανώτατο όριο της τιμής του πετρελαίου θα μπορούσε να καταστρέψει την παγκόσμια ενέργεια, λέει ο Πούτιν

Στο Υπουργείο Ενέργειας δόθηκε εντολή να παρακολουθεί την τήρηση της απαγόρευσης προμήθειας και να παράσχει επίσημες διευκρινίσεις για την εφαρμογή του διατάγματος σε συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών . Η διυπηρεσιακή ομάδα εργασίας για θέματα που σχετίζονται με δραστηριότητες στον τομέα των καυσίμων και της ενέργειας θα παρακολουθεί επίσης την εφαρμογή των αποφάσεων.
Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak την περασμένη εβδομάδα , η Μόσχα είναι έτοιμη να συμφωνήσει σε μερική μείωση της παραγωγής πετρελαίου λόγω των αντίποινων στο ανώτατο όριο των τιμών – κατά περίπου 500-700 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, μιλάμε για πέντε έως επτά τοις εκατό του συνόλου.
.
Στις 5 Δεκεμβρίου, τέθηκαν σε ισχύ οι δυτικές κυρώσεις για το πετρέλαιο: η Ευρωπαϊκή Ένωση σταμάτησε να δέχεται ρωσικό πετρέλαιο που μεταφέρεται δια θαλάσσης και οι χώρες της G7, η Αυστραλία και η ΕΕ εισήγαγαν ένα όριο τιμής για τις θαλάσσιες μεταφορές στα 60 δολάρια το βαρέλι, το οποίο είναι πιο ακριβό η μεταφορά και η ασφάλιση απαγορεύονται.
…………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………..