Ζαχάροβα: Η Ελλάδα θα γίνει συνεργός των νεοναζί αν παραδώσει τους ρωσσικούς S-300 στην Ουκρανία !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Μαρία Ζαχάροβα. Φωτογραφία: Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας

Σε περίπτωση που η Ελλάδα μεταφέρει στο Κίεβο, τα ρωσσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300PMU-1 (SAM) σε υπηρεσία μαζί της, η Αθήνα θα γίνει άμεσος συνεργός των Ουκρανών νεοναζί. Αυτό δήλωσε σήμερα, 19 Δεκεμβρίου, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας πληροφορίες για τέτοια σχέδια, μεταδίδει η ΕΑdaily

Η Ζαχάροβα επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι πρόσφατα η ελληνική ηγεσία δηλώνει όλο και περισσότερο την ετοιμότητά της να μεταφέρει αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων S-300PMU-1 με βάση το νησί της Κρήτης στην Ουκρανία, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει επιπλέον αριθμό αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας Patriot. αντικαθιστώ.

«Θεωρούμε τα προκλητικά σχέδια για τον εφοδιασμό του καθεστώτος του Κιέβου με S-300 και άλλα συστήματα αεράμυνας ρωσικού/σοβιετικού τύπου ως ανοιχτά εχθρικά προς τη Ρωσία», είπε. – Αγνοείται η γνώμη των Ελλήνων πολιτών, το 70% των οποίων, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αντιτίθεται στην άντληση όπλων της Ουκρανίας. Η επίσημη Αθήνα δεν ανησυχεί ότι στέλνοντας όπλα στη ζώνη μάχης γίνονται άμεσοι συνεργοί Ουκρανών νεοναζί που διεξάγουν εγκληματικό πόλεμο ενάντια στον ειρηνικό άμαχο πληθυσμό της περιοχής Donbass, Zaporozhye και Kherson, συμπεριλαμβανομένων πολλών Ελλήνων που ζουν εκεί.

Η διπλωμάτης υπενθύμισε ότι, μεταξύ άλλων, μιλάμε για κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων των ρωσοελληνικών διακυβερνητικών συμφωνιών για τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία της 30ής Οκτωβρίου 1995 και για την προμήθεια στρατιωτικών προϊόντων της 3ης Δεκεμβρίου 2013, οι οποίες απαγορεύουν κατηγορηματικά την Ελλάδα να επανεξάγει στρατιωτικό εξοπλισμό που προμηθεύτηκε από τη Ρωσία χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας.

«Η παραβίαση των υποχρεώσεων της Συνθήκης θα έχει αναπόφευκτα συνέπειες, για να μην αναφέρουμε σημαντική αποδυνάμωση της ελληνικής αμυντικής ικανότητας στον τομέα της αεράμυνας». τόνισε η Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με αυτήν, «υπάρχει επίσης πλήρης αδιαφορία από την πλευρά της ελληνικής πλευράς για τους διεθνείς περιορισμούς στο εμπόριο όπλων, που δεν επιτρέπουν την εξαγωγή τους σε εκείνες τις περιοχές όπου αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και να συμβάλει στην επιδείνωση των συγκρούσεων».

«Τέλος, κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός που αποστέλλεται στο Κίεβο θα εντοπιστεί έγκαιρα και θα καταστραφεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Πριν είναι πολύ αργά, μπορείτε να εγκαταλείψετε επικίνδυνα σχέδια. Για άλλη μια φορά προειδοποιούμε την ελληνική ηγεσία για ευθύνη». κατέληξε εκείνη.

………………………………………………….

Σχετικά …

Θα ξεγυμνώσει ο Μητσοτάκης την αεράμυνα της Ελλάδος δωρίζοντας τους S-300 στους ΟυκραΝΑΖΙ;

Οι S-300 μένουν στη θέση τους !! , είχε απαντήσει ο αλλογενής Μητσοτάκης, σε ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όμως, αμέσως μετά, στα τέλη του Σεπτεμβρίου, δήλωσε ως “άλλος Ναπολέων” ότι “διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσσίας” !!

Μητσοτάκης στο CNNi: Συνειδητά ζημίωσα την Ελλάδα στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία

Απειλεί με κυρώσεις την Ελλάδα ο Ζελένσκι !!! Τι περίμεναν από έναν χαζαρο-χαχόλο νεοναζί ;;

Αλλογενής Μητσοτάκης: “διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσσίας” !! ΌΧΙ οι Έλληνες ΔΕΝ διεξάγουν !! Η φάρα σου διεξάγει !!

Η ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΤΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ !!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΣΧΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ !!!

………………………………………………………………………………………….