ΧΑΜΟΣ στην ΕΕ για το Inflation Reduction Act (IRA) των ΗΠΑ!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Σόλτς, Μακρόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όλοι και όλες στο …μέτωπο του “αγνώστου πολέμου” ΕΕ-ΗΠΑ!

Το θέμα των κολοσσιαίων επιδοτήσεων προς τις αμερικανικές επιχειρήσεις, Inflation Reduction Act (IRA), που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν έθεσε στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. ο πρόεδρος της Γαλλίας. Ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να δώσουν «ταχεία και ισχυρότερη» απάντηση.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, στο ταξίδι του στις ΗΠΑ πριν από δύο εβδομάδες είχε ζητήσει υποχωρήσεις από τον πρόεδρο Μπάιντεν, ενώ χθες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο ότι «ο νόμος αυτός κινδυνεύει να προκαλέσει αθέμιτο ανταγωνισμό». Για τον λόγο αυτό, πρότεινε τη θέσπιση ευρωπαϊκού προγράμματος, χωρίς οι Βρυξέλλες να περιμένουν τις αμερικανικές υποχωρήσεις, οι οποίες αποτελούν αντικείμενο συζήτησης των διατλαντικών ομάδων εργασίας.

Οι 27 θέλουν να πείσουν την Ουάσινγκτον να διαφυλάξει την ευρωαμερικανική συμμαχία την ώρα που ο πόλεμος μαίνεται στα σύνορα της Ενωσης. «Δεν πρέπει να αφεθούμε στην διαίρεση στην διατλαντική μας σχέση. Αντίθετα, αντί να φιλονικούμε, θα πρέπει να συνεργασθούμε ακόμη στενότερα», δήλωσε χθες ο γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς. Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης

Ακήρυχτος πόλεμος ΕΕ – ΗΠΑ για τις πράσινες τεχνολογίες-και όχι μόνο- . ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ

Η αντίδραση της ΕΕ στις στρεβλωτικές επιδοτήσεις των ΗΠΑ «Inflation Reduction Act»