Η Λιβύη κατηγορεί την Ελλάδα ότι εξερευνά αμφισβητούμενες περιοχές !

News ΕΛΛΑΔΑ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης κατήγγειλε την Τετάρτη την ελληνική κυβέρνηση μετά την σύναψη συμφωνίας με διεθνείς εταιρείες για έναρξη έρευνας και εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στα θαλάσσια σύνορα Λιβύης-Ελλάδας.

Στα τέλη Νοεμβρίου, η Ελλάδα ανακοίνωσε νέες επιχειρήσεις σεισμικής έρευνας για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε αμφισβητούμενη περιοχή ανοιχτά της Κρήτης.

Η Λιβύη κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ριζώνει για να εκμεταλλευτεί τη λιβυκή κρίση και να επιβάλει ένα τετελεσμένο στον καθορισμό των κοινών θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

Το υπουργείο είπε ότι επαλήθευσε αναφορές σχετικά με τη σύμβαση της Ελλάδας με διεθνείς εταιρείες και το πλοίο Sanko Swift, το οποίο ειδικεύεται στην έρευνα και την τοπογραφία στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα πραγματοποιεί συμβάσεις εξερεύνησης σε μια αμφισβητούμενη περιοχή στα νότια και νοτιοδυτικά των νησιών της Κρήτης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, δεσμευόμενο να λάβει νομικά και διπλωματικά μέτρα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της Λιβύης στις θαλάσσιες περιοχές της, αναφέρει το libyaobserver

ΑΛΦΕΙΟΣ : Ας κοιτάξει τον πάνω χάρτη η Λίβυα υπουργός Εξωτερικών κι ας μας εξηγήσει τις διακεκομμένες γραμμές του “τουρκολυβικού” μνημονίου σε ποιά σημεία τις χαράκωσαν και μετά ας έρθει να μας κάνει… ντα !!! Να της υπενθυμίσουμε ότι … Η Βουλή της Λιβύης κατήγγειλε στον ΟΗΕ τη συμφωνία με την Τουρκία. “…Η Λιβύη και η Τουρκία δεν έχουν κοινά θαλάσσια σύνορα…”

Τα όρια της ελληνικής NAVTEX που εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2022, βρίσκονται εντός της ΑΟΖ της Ελλάδος !!Η Εxxon Mobil ξεκινά έρευνες για φ/α και πετρέλαιο ν/δυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης

Η Ελλάδα και η Αίγυπτος απορρίπτουν τη συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας για τη θαλάσσια ενέργεια

Όπως δεν έχουν καμιά σχέση και τα όρια των θαλασσίων ζωνών SAR , με τα όρια των ΑΟΖ στην Μεσόγειο !!

……………………………………………………………………………………………………….