Με συμμετοχή τουρκικών F-16 η Αζεροτουρκική άσκηση «αδελφική γροθιά» !! Ευθεία απειλή κατά του Ιράν !!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Εικονογράφηση: trend.az
Προ ημερών, ο Αλίεφ σε δηλώσεις του που αφορούσαν τις προστριβές με το Ιράν, είπε μεταξύ άλλων ότι, “Ο τουρκικός στρατός = ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν και το αντίστροφο… Όσοι προσπαθούν να μας εκφοβίσουν, δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουν αυτό” !!
* (σημ. : Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ο τουρκικός στρατός είναι ΚΑΙ Νατοϊκός !! Εμμέσως, πλην σαφώς, με δεδομένη την συγκατάθεση των Τούρκων στις δηλώσεις του “αδελφού” τους Ιλχάμ Αλίεφ, έχουμε μια ντε φάκτο επέκταση του ΝΑΤΟ στο Αζερμπαϊτζάν !! Με δεδομένη, επίσης, την αντιπαράθεση των ΗΠΑ, του Ισραήλ και άλλων Νατοϊκών κρατών απέναντι στο Ιράν, η κινητικότητα που παρατηρείται, προβλέπεται ότι ίσως μπορεί να εξελιχθεί σε θερμές καταστάσεις με απρόβλεπτα προς το παρόν αποτελέσματα !! )
.
Σήμερα, 6 Δεκεμβρίου 2022, το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία απείλησαν το Ιράν με την άσκηση «αδελφική γροθιά» κάνοντας νυχτερινούς ελιγμούς στα σύνορα.

Όπως μεταδίδει η ΕΑdaily, στις ασκήσεις Αζερμπαϊτζάν – Τουρκίας συμμετέχουν μαχητικά πολλαπλών ρόλων F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Η δημοσίευση σχετικά αναρτήθηκε στη σελίδα Twitter του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης του Αζερμπαϊτζάν σήμερα, 6 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το σενάριο των ασκήσεων, μονάδες των χερσαίων δυνάμεων, της αεροπορίας, των ειδικών δυνάμεων, των στρατευμάτων μηχανικής, των δυνάμεων πυραύλων και πυροβολικού του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, μαζί με το στρατιωτικό προσωπικό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκτελούν διάφορα καθήκοντα μαχητικής εκπαίδευσης, στις περιοχές Astara, Jabrayil και Imishli του Αζερμπαϊτζάν.

Οι Τούρκοι στρατηγοί ύψωσαν την «Αδελφική Γροθιά» πάνω από τα σύνορα μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Ιράν.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και ο υπουργός Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν Ζακίρ Χασάνοφ. Εικονογράφηση: apa.az

Σύμφωνα πάλι, με την ΕΑdaily, στις κοινές ασκήσεις του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας σήμερα, 6 Δεκεμβρίου, διεξάγεται η «Ημέρα του Παρατηρητή Υψηλού Επιπέδου», αναφέρουν τα ΜΜΕ της Υπερκαυκάσιας δημοκρατίας.

Τους κοινούς ελιγμούς μεγάλης κλίμακας στα σύνορα με το Ιράν παρακολούθησαν ο υπουργός Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, Στρατηγός Συνταγματάρχης Ζακίρ Χασάνοφ , ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Hulusi Akar , ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός Στρατού Yasar Güler , Διοικητής εδάφους Στρατηγός δυνάμεων Musa Avsever , Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας Στρατηγός Atilla Gyulan , Διοικητής του Τουρκικού Ναυτικού ναύαρχος Ercument Tatlıoğlu , άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των δύο χωρών.

………………………………………………………………………………………………………..