Η Ευρώπη θα ζήσει χωρίς ρωσσικό πετρέλαιο

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παραγωγή πετρελαίου - RIA Novosti, 1920, 03.12.2022
© RIA Novosti / φωτογραφία: Maxim Bogodvid
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στη Βιέννη Ουλιάνοφ δήλωσε ότι η Ευρώπη θα ζήσει χωρίς ρωσικό πετρέλαιο
.
Η Ρωσία δεν θα συνεργαστεί με χώρες που έχουν υποστηρίξει το εμπάργκο πετρελαίου, συγκεκριμένα, η Ευρώπη θα πρέπει να ζήσει χωρίς ρωσικά καύσιμα, δήλωσε ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, όπως μεταδίδει το Ria Novosti.
.
“Από φέτος η Ευρώπη θα ζει χωρίς ρωσικό πετρέλαιο. Η Μόσχα έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν θα προμηθεύει πετρέλαιο σε εκείνες τις χώρες που διατηρούν ένα ανώτατο όριο τιμών κατά της αγοράς. Απλώς περιμένετε. Πολύ σύντομα η Ε.Ε. θα κατηγορήσει τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί πετρέλαιο ως όπλο», έγραψε στο Twitter .
.
 Προηγουμένως οι G7 και η Αυστραλία συμφώνησαν για τη μέγιστη τιμή για την αγορά πετρελαίου ρωσικής προέλευσης στα 60 δολάρια το βαρέλι. Το λεγόμενο ανώτατο όριο τιμών για τις υπεράκτιες προμήθειες πετρελαίου θα τεθεί σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου και για τα προϊόντα πετρελαίου – από τις 5 Φεβρουαρίου 2023. Ταυτόχρονα, οι κυρώσεις επιτρέπουν την προσαρμογή του σήματος.
.
Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν , σχολιάζοντας αυτή την πρωτοβουλία, είπε νωρίτερα ότι η Ρωσία δεν θα προμηθεύσει τίποτα στο εξωτερικό εις βάρος των συμφερόντων της.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ , με τη σειρά του, πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν θα εξάγει πετρέλαιο σε χώρες που θα θέτουν ανώτατο όριο τιμών, «ούτε στα 60 δολάρια το βαρέλι, ούτε με οποιοδήποτε άλλο κόστος». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία θα συνεργαστεί με όσους είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τους όρους της αγοράς.
…………………………………….

…………………………………………………………………………………………….