Έλληνες του Σαρτανά. Το Τάγμα του Αζόφ μας χρησιμοποιούσε σαν ασπίδα για να μη τους χτυπήσουν οι Ρώσσοι !!

News ΑΡΘΡΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εικονογράφηση: ieidiseis.gr
ΑΛΦΕΙΟΣ : Η πόλη Σαρτανά, περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μαριούπολης. Τον Απρίλιο του 2022, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας απέστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ζητώντας να διερευνήσει τη διάπραξη εγκλημάτων στην Μαριούπολη και στα χωριά Σαρτανά και Βολνοβάκα, όπου στην αρχή του πολέμου υπήρχαν θύματα ομογενείς…
.
Πρόσφατα, επισκέφθηκε την πόλη ο δημοσιογράφος Σπύρος Σιδέρης, που μίλησε με τους Έλληνες κάτοικους και δημοσίευσε το ρεπορτάζ στο ieidiseis.gr .
.
Οι Έλληνες κάτοικοι είχαν γίνει πριν την εισβολή, το κέντρο του ενδιαφέροντος για τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης που ξημεροβραδιάζονταν εκεί κάνοντας πολλαπλές ζωντανές συνδέσεις.
Συνδέσεις, που οι απεσταλμένοι των ελληνικών καναλιών, κάθε άλλο παρά την αλήθεια έλεγαν στα δελτία ειδήσεων για το τι συνέβαινε στην περιοχή, όπως μας είπαν οι Σαρτανιώτες, σημειώνει ο δημοσιογράφος.

Τα συναισθήματα τους αντικρουόμενα. Από τη μια ευγνωμοσύνη που είναι ζωντανοί κι από την άλλη θυμωμένοι με την Μητέρα Πατρίδα στο πρόσωπο των κυβερνώντων, που τους είχαν παρατήσει, τονίζει ο Νίκος Σιδέρης.

Ένας θυμός που εκφράστηκε χωρίς φτιασίδια με οργή για το επίσημο κράτος αλλά και τους δημοσιογράφους που ήταν εκεί.

Μας εγκατέλειψαν. Έχουν περάσει εννιά μήνες από τότε που εκκενώθηκε η περιοχή και δεν μας έχουν πάρει ένα τηλέφωνο μας λέει η Πρόεδρος του Ελληνικού συλλόγου του Σαρτανά.

Ούτε οι δημοσιογράφοι που τους είχαμε εδώ και φύγανε εν μια νυκτί μας πήραν ένα τηλέφωνο. Μας κυνηγούσαν να βγούμε στα κανάλια, έλεγαν ψέματα στα ρεπορτάζ τους, άλλαζαν τα όσα λέγαμε, αλλά ένα τηλέφωνο, να ρωτήσουν αν ζούμε ή αν πεθάναμε δεν μας πήραν, συνέχισε η Νατάλια Παπακίτσα.

Ούτε ο Πρόξενος που έκανε την εκκένωση από το Προξενείο. Μας πήραν στις 2 Μαρτίου να πάρουμε τα αυτοκίνητα μας, του Δήμου και να ετοιμαστούμε για να φύγουμε. Αυτοκίνητα δεν υπήρχαν. Είχαν καεί όλα από τους βομβαρδισμούς συνέχισε, μιλώντας στον δημοσιογράφο Νίκο Σιδέρη.

Αυτό όμως που έχει σημασία, είναι το ότι, έστω και φειδωλά στο ρεπορτάζ του, αποτυπώνει τα λόγια της Προέδρου του Ελληνικού συλλόγου του Σαρτανά… “στα κανάλια, έλεγαν ψέματα στα ρεπορτάζ τους, άλλαζαν τα όσα λέγαμε” !!

Αποκαλυπτικό, σχετικά με το τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, είναι το κάτω απόσπασμα και το παρακάτω βίντεο:

[ … Συγκλονιστικές μαρτυρίες όμως είχαν και για το Τάγμα του Αζόφ αλλά και το πως περνούσαν μετά την αυτοανακήρυξη των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Είχαν ναρκοθετήσει τα πλαϊνά των δρόμων (σημείωση Αλφειού: οι νεοΝΑΖΙ του τάγματος Αζόφ) , για να μην μπορεί να φύγει κανείς από το Σαρτανά. Είχαν στήσει μπλόκα και μας χρησιμοποιούσαν σαν ασπίδα. Ανθρώπινη ασπίδα για να μην τους χτυπήσουν οι Ρώσοι, μας είπαν.

Μπροστά στα μάτια μου, συνέχισε η Νατάλια, ένα αυτοκίνητο πήγε να περάσει από το πλάι του δρόμου. Πάτησε τη νάρκη κι ανατινάχτηκε. Αυτά θα πάθετε φώναζαν (σ.Α.: οι νεοΝΑΖΙ) , σ’ εμάς που κοιτούσαμε, είπε… ]

…………………..

……………………………………

Σχετικά περί του τάγματος Αζόφ και του νεοΝΑΖΙστικού καθεστώτος του Ζελένσκι

…………………………………………………………………………………………………………