Stop killing Donbass. SOS Donbass. «Ενός λεπτού σιωπή»: και οι Ισραηλινοί τίμησαν τη μνήμη των νεκρών παιδιών του Ντονμπάς

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παιδιά του Ντονμπάς. Εικονογράφηση: regruss.ru

«Λεπτού σιωπής στο Τελ Αβίβ»: Οι Ισραηλινοί τίμησαν τη μνήμη των νεκρών παιδιών του Ντονμπάς

Πραγματοποιείται σήμερα 2 Δεκεμβρίου στο Τελ Αβίβ η δράση του ισραηλινού αντιναζιστικού μετώπου «Walk of Angels» στη μνήμη των παιδιών που πέθαναν στο Donbass. Σύμφωνα με έναν από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, το Ισραήλ χωρίζεται πλέον σε δύο στρατόπεδα – «φιλορωσικά» και «φιλοουκρανικά». Σκοπός της δράσης είναι να μιλήσει στους πολίτες της χώρας για τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου, που ευθύνεται για τον θάνατο των παιδιών του Ντονμπάς.

Αναφέρεται ότι οι ακτιβιστές έφεραν φωτογραφίες των νεκρών παιδιών και έβαλαν λουλούδια, παιχνίδια και κεριά πάνω τους, τίμησαν τη μνήμη των παιδιών του Donbass με ενός λεπτού σιγή.

Ακτιβιστές έστησαν περίπτερα με φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές αρχές και ο στρατός, καθώς και οι οργανώσεις του Αζόφ και του Δεξιού Τομέα (και οι δύο οργανώσεις που αναγνωρίζονται ως εξτρεμιστικές και απαγορευμένες στη Ρωσική Ομοσπονδία) τηρούν τις ναζιστικές απόψεις.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 19 Νοεμβρίου στο Παρίσι, εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη δράση υπέρ των κατοίκων του Ντονμπάς. Διοργανώθηκε από το κίνημα SOS Donbass.

Απέναντι από τον Πύργο του Άιφελ, οι διαδηλωτές άπλωσαν ένα μεγάλο πανό με τις λέξεις Stop killing Donbass («Σταματήστε να σκοτώνετε τους κατοίκους του Donbass»). Οι διοργανωτές κάλεσαν τους ηγέτες της ΕΕ να σταματήσουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία και να ξεκινήσουν διάλογο με τη Ρωσία.

Την ημέρα αυτή, πορείες υποστήριξης των κατοίκων του Donbass, που οργανώθηκαν από το κίνημα Stop Killing Donbass, πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Ρουέν, την Καέν, το Σαν Σεμπαστιάν, το Περπινιάν, τη Λυών και το Μιλάνο.

Δράσεις και συγκεντρώσεις για την υποστήριξη των κατοίκων του Ντονμπάς και της Ρωσίας πραγματοποιούνται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με την Izvestia, παρόμοιες ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στη Λειψία και σε πολλές άλλες γερμανικές πόλεις. Οι διαδηλωτές είπαν ότι θέλουν οι υποστηρικτές του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να υποδαυλίζουν τη σύγκρουση μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας.

Οι διαδηλωτές αποκάλεσαν την FRG «μαριονέτα που υπηρετεί τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ» και ζήτησαν επίσης την αναθεώρηση των κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς «μετατράπηκαν σε καταστροφικές συνέπειες» για τους ίδιους.

Yakov Pavlov

ΕΑdaily

………………………………………………………………………………………