Η Γερουσία των ΗΠΑ προτείνει ότι η πανδημία COVID-19 οφειλόταν σε περιστατικό έρευνας !

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑ
Ένας ιατρικός εργαζόμενος κάνει τεστ για COVID-19 στο Μαϊάμι ΔΩΡΕΑΝ ΝΕΑ
© AP Photo / Lynne Sladky Ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγείας πραγματοποιεί τεστ COVID-19 στο Μαϊάμι. Φωτογραφία αρχείου

Η Γερουσία των ΗΠΑ προτείνει ότι η πανδημία COVID-19 οφειλόταν σε περιστατικό έρευνας

Η πανδημία του κορωνοϊού είναι πιθανότατα αποτέλεσμα περιστατικού που σχετίζεται με τη μελέτη, σύμφωνα με ενδιάμεση έκθεση της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, μεταδίδει το πρακτορείο RIA Novosti.
.
«Με βάση μια ανάλυση δημοσίως διαθέσιμων πληροφοριών, φαίνεται λογικό να συμπεράνουμε ότι η πανδημία COVID-19 πιθανότατα προήλθε από περιστατικό που σχετίζεται με την έρευνα», ανέφερε η έκθεση. Ωστόσο, το έγγραφο σημειώνει επίσης ότι νέες πληροφορίες, οι οποίες ενδέχεται να δημοσιοποιηθούν και θα είναι διαθέσιμες για επαλήθευση, «είναι ικανές να αλλάξουν αυτήν την αξιολόγηση».
.
Νυχτερίδα - RIA Novosti, 1920, 09/06/2022
.
Την ίδια στιγμή, η έκθεση αναφέρει ότι η υπόθεση της φυσικής εστιακής προέλευσης του κορωνοϊού δεν αξίζει πλέον «αξιοπιστία» ή «τεκμήριο ακρίβειας».
.
Η επιτροπή απαρίθμησε επίσης μια σειρά από ανεπίλυτα ερωτήματα, οι απαντήσεις στα οποία, κατά τη γνώμη της, θα βοηθήσουν στο να εξαχθεί πιο οριστικό συμπέρασμα σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, μιλάμε για το είδος του ζώου που είναι ο ενδιάμεσος ξενιστής για τον SARS-CoV-2 και πότε μολύνθηκε για πρώτη φορά ένα άτομο, πού βρίσκεται η δεξαμενή του ιού και πώς ο κορωνοϊός απέκτησε τα μοναδικά γενετικά του χαρακτηριστικά.
.
Πινακίδα βιολογικού κινδύνου στην πόρτα εισόδου του εργαστηρίου - RIA Novosti, 1920, 15/09/2022

Οι επιστήμονες της Lancet δεν απέκλεισαν την εργαστηριακή προέλευση του COVID-19

.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα ισχυριστεί ότι ο COVID-19 προήλθε από ένα εργαστήριο στο Wuhan της Κίνας, αλλά το Πεκίνο έχει αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς. Με τη σειρά του, ο αντιστράτηγος Igor Kirillov, Αρχηγός των Δυνάμεων Ακτινοχημικής και Βιολογικής Άμυνας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε ότι το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας εξετάζει την πιθανότητα εμπλοκής της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών (USAID) στην εμφάνιση ενός νέου κορωνοϊού. Από την άποψη αυτή, η Αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Irina Yarovaya , κάλεσε τον ΠΟΥ να ξεκινήσει έρευνα για τις δραστηριότητες των αμερικανικών στρατιωτικών βιολογικών εργαστηρίων, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ «διεξάγουν σκόπιμα κρυφή ανάπτυξη επικίνδυνων παθογόνων για μεγάλο χρονικό διάστημα. “
.
Τον Οκτώβριο, η πύλη του γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού n-tv ανέφερε ότι μια ομάδα τριών επιστημόνων ισχυρίζεται ότι έχουν βρεθεί στοιχεία εργαστηριακής προέλευσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τη μελέτη τους, είναι κατά 99,9 τοις εκατό τεχνητό αντίγραφο ενός φυσικού ιού. Νωρίτερα, η επιτροπή για τον κορωνοϊό του βρετανικού ιατρικού περιοδικού Lancet δημοσίευσε μια έκθεση βασισμένη σε δύο χρόνια εργασίας, στην οποία ανέφερε ότι δεν αποκλείει την εργαστηριακή προέλευση του COVID-19. Σε σχέση με τη δημοσίευση της έκθεσης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να αναζητά την πηγή προέλευσης του ιού SARS-CoV-2.
.
Την ίδια στιγμή, ο Sergei Voznesensky , αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών της Ρωσίας (PFUR) , δήλωσε στο RIA Novosti ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, η έλλειψη εξαιρετικά αποτελεσματικών φαρμάκων και το σχετικά χαμηλό του Η θνησιμότητα εγείρει αμφιβολίες σχετικά με τη θεωρία της τεχνητής προέλευσης του SARS-CoV-2, ενώ αυτή η εξέλιξη της πανδημίας COVID-19 ταιριάζει στη φυσική εξέλιξη του ιού.
.
Στο εργαστήριο του SPbPU - RIA Novosti, 1920, 13.09.2022

«Ασθενής Μηδέν» COVID-19. Συνεχίζεται…

.

…………………………………………………………………………………………….