Η εκστρατεία του Μακρόν πληρώθηκε κρυφά από αμερικανική εταιρεία ! Έλα !! Πέφτουμε απ’ τα σύννεφα !!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εικονογράφηση: leparisien.fr

ΑΛΦΕΙΟΣ : Αυτοί που κινούν τα νήματα, κατασκευάζουν και εμφανίζουν στη σκηνή τις μαριονέτες τους !! Από κάτω ο κόσμος απλώς παρακολουθεί, πληρώνοντας και το ανάλογο “εισιτήριο” εν είδη φόρων. Η μαριονέτα-Μακρόν δεν είναι μόνο στη Γαλλία !! Παντού είναι “μακριές” μαριονέτες …

Υπόθεση McKinsey: Η εκστρατεία του Μακρόν πληρώθηκε κρυφά από αμερικανική εταιρεία

Στη Γαλλία έχει ξεκινήσει έρευνα σε σχέση με την υποψία παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στις εκλογές του 2017. Γράφει σχετικά το Le Parisien .

Η προανάκριση ξεκίνησε από την Εθνική Οικονομική Εισαγγελία της Γαλλίας, αναθέτοντας την σε τρεις ανακριτές. Ένας από αυτούς είναι ο Serge Tourneur , ο οποίος το 2017 απήγγειλε κατηγορίες στον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Φρανσουά Φιγιόν . Τότε ο Φιγιόν αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα, αν και, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, είχε την ευκαιρία να προηγηθεί του Μακρόν.

Αρχικά, η έρευνα ξεκίνησε τον Μάρτιο μετά την έκθεση της Γερουσίας επικεντρώθηκε στο ξέπλυμα χρήματος από ιδιωτικές εταιρείες συμβούλων και στη μη καταβολή εταιρικού φόρου. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το γαλλικό γραφείο της McKinsey πιθανότατα δεν είχε πληρώσει φόρους τα τελευταία 10 χρόνια και οι κρατικές δαπάνες για συμβουλευτικές υπηρεσίες διπλασιάστηκαν κατά μέσο όρο από το 2018 έως το 2021, όταν έφτασαν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Μετά από έρευνα στα κεντρικά γραφεία της McKinsey, οι εισαγγελείς αποφάσισαν να προσθέσουν υποψίες για «ευνοιοκρατία» και «παράνομη χρηματοδότηση εκστρατείας» σε μια καθαρά οικονομική υπόθεση. Τώρα η έρευνα θα πρέπει να απαντήσει εάν η αμερικανική εταιρεία είχε προνομιακή θέση στη σύναψη κρατικών συμβάσεων.

EAdaily

………………………………………………………………………………………………