Ο Τούρκος Οκτάρ έφαγε 8.658 χρόνια φυλακή ! Τηλε-ιεροκήρυκας με πλειάδα από “γατούλες” γύρω του !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ισλαμιστής δημιουργιστής Adnan Otkar με τους «οπαδούς» του. Εικονογράφηση: philologist.livejournal.com

Ο Τούρκος ιεροκήρυκας Οκτάρ καταδικάστηκε σε 8.658 χρόνια φυλάκιση

Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε στις 16 Νοεμβρίου τον εξέχοντα μουσουλμάνο τηλεοπτικό ιεροκήρυκα Αντνάν Οκτάρ σε 8.658 χρόνια φυλάκιση. Μεταξύ πολλών άλλων εγκλημάτων, ο Οκτάρ κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Adnan Oktar κρίθηκε ένοχος, μεταξύ άλλων, για παραβίαση της προσωπικής ελευθερίας και καταγραφή προσωπικών δεδομένων.

Εκτός από αυτόν, στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονταν 214 οπαδοί του. Δέκα από τους συντρόφους του καταδικάστηκαν σε 8.658 χρόνια φυλάκιση.

Ο Οκτάρ είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα δημόσια πρόσωπα στην Τουρκία . Παρουσίασε μουσικά talk show στο δικό του τηλεοπτικό κανάλι Α9. Σε ζωντανές μεταδόσεις, κήρυξε για διάφορα θέματα σχετικά με τις αξίες του Ισλάμ σε ένα σχεδόν αποκλειστικά νεανικό κοινό.

Κατά καιρούς το πρόγραμμα διακόπτονταν από χορευτικές παραστάσεις κοριτσιών, που ο Οκτάρ αποκαλούσε «γατούλες».

Τον Φεβρουάριο του 2018, η Τουρκική Αρχή Μέσων Ενημέρωσης ανέστειλε την εκπομπή για πολλές μεταδόσεις και επέβαλε πρόστιμο στην Α9 για εξευτελισμό γυναικών στο πρόγραμμα του Οκτάρ.

Ο Οκτάρ κρατήθηκε τελικά τον Ιούλιο του 2018 στην πολυτελή βίλα του στην Κωνσταντινούπολη. Η επιδρομή της αστυνομίας εναντίον των οπαδών του επεκτάθηκε σε αρκετές επαρχίες της χώρας. Η δίκη ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019. Τον Ιανουάριο του 2021, ο Oktar καταδικάστηκε αρχικά σε 1.075 χρόνια φυλάκιση, αλλά ένα εφετείο ακύρωσε την ποινή και η δίκη άνοιξε ξανά.

Ο Oktar σπούδασε αρχικά εσωτερική διακόσμηση, μετά φιλοσοφία και ιστορία, αλλά δεν ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές του σπουδές. Με το ψευδώνυμο Harun Yahya , είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων. Στα γραπτά του εξέφρασε επανειλημμένα τις ισλαμικές του απόψεις, επικρίνοντας τον αθεϊσμό, τον δαρβινισμό και τον σιωνισμό.

eadaily

……………………………………………………………………………………………………