South China Morning Post: Η Κίνα έδειξε τον υπερηχητικό πύραυλο YJ-21 για να προειδοποιήσει τις ΗΠΑ !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
Κινεζικό βομβαρδιστικό H-6K
© Πλαίσιο εκπομπής της Κεντρικής Τηλεόρασης της Κίνας Κινεζικό βομβαρδιστικό H-6K

SCMP: Η Κίνα έδειξε έναν πύραυλο παρόμοιο με τα ρωσσικά “Daggers” για να προειδοποιήσει τις ΗΠΑ

Η Κίνα έδειξε τον υπερηχητικό αντιπλοϊκό της πύραυλο στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά για να προειδοποιήσει την Ουάσιγκτον να μην παρεμβαίνει στα σχέδια για επανένωση της ηπειρωτικής Κίνας και της Ταϊβάν, αναφέρει η South China Morning Post .
.

“Ο σκοπός της επίδειξης του YJ-21 στην αεροπορική έκθεση είναι να προειδοποιηθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες να μην παρεμβαίνουν στα σχέδια του Πεκίνου να επιστρέψει την Ταϊβάν. <…> Κανένα από τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας με βάση τη θάλασσα δεν είναι ικανό να αναχαιτίσει αυτόν τον υπερηχητικό πύραυλο», είπε ο αρχισυντάκτης σε συνέντευξή του στο καναδικό στρατιωτικό περιοδικό Kanwa Asian Defense Andrey Chan.

Πρόσθεσε επίσης ότι αυτό είναι ένα μήνυμα αποκλειστικά για την Ουάσιγκτον και όχι για την Ταϊπέι , καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια όπλα.
.
Σύμφωνα με την SCMP, οι παρουσιαζόμενοι πύραυλοι είναι μια εξαγωγική έκδοση των κινεζικών υπερηχητικών αντιπλοϊκών πυραύλων YJ-21.
.
Ο Τσιάνγκ επεσήμανε στη δημοσίευση ότι τα όπλα που παρουσιάζονται είναι μεγαλύτερα από τα ρωσσικά υπερηχητικά “Daggers” σε μέγεθος και επομένως, το εύρος καταστροφής τους θα είναι μεγαλύτερο από δύο χιλιάδες χιλιόμετρα.
Το χαρακτηριστικό κωνικό σχήμα της κεφαλής είναι παρόμοιο με τον αέρος υπερηχητικό πύραυλο της Ρωσσίας Kinzhal, ο οποίος είναι ικανός να μεταφέρει πυρηνικό ωφέλιμο φορτίο και λέγεται ότι είναι ικανός για 12 Mach.
.
Ωστόσο, σημειώνει η SCMP, οι ειδικοί λένε ότι οι κινεζικοί πύραυλοι είναι πιο ισχυροί και ικανοί να αποτρέψουν αμερικανικά πλοία από την είσοδο στην περιοχή σε περίπτωση σύγκρουσης.
.
Την περασμένη εβδομάδα, η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας έδειξε ένα βομβαρδιστικό H-6K με βλήματα με την ένδειξη “2PZD-21” κάτω από κάθε πτέρυγα. Το H-6K προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Jinwan στο Zhuhai για να παρουσιαστεί στη διεθνή αεροπορική έκθεση Airshow China.
.
Η Airshow China, η μεγαλύτερη αεροπορική έκθεση στην Κίνα, πραγματοποιείται στην πόλη Zhuhai στη νότια κινεζική επαρχία Guangdong από το 1996. Τα θέματα του είναι στρατιωτικά και πολιτικά αεροσκάφη, διαστημική τεχνολογία, όπλα και στρατιωτικός εξοπλισμός για προσγείωση, αεράμυνα και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου. Φέτος η έκθεση θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 13 Νοεμβρίου. Αναμένεται ότι θα λάβουν μέρος περισσότερες από 740 εταιρείες από 43 χώρες και περιοχές του κόσμου.
.

RIA Novosti

…………………………………….

……………………………………………………………………………………………….