Οι συνέπειες διαφυγής ενός ιού από βιοεργαστήριο… συγκρίσιμες με πυρηνική έκρηξη !!

News ΑΡΘΡΑ

Εικόνα: Sputnik Τατζικιστάν 

Ένας ειδικός από τις Ηνωμένες Πολιτείες μίλησε για αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια κοντά στα σύνορα με τη Ρωσσία

Από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου, το Κρατικό Γλωσσολογικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας φιλοξένησε ένα διεθνές επιστημονικό και πρακτικό συνέδριο «Μεγατάσεις της παγκόσμιας πολιτικής: παγκοσμιοποίηση, πόλωση, εξτρεμισμός». Ένας ανταποκριτής της EADaily παρακολούθησε το συνέδριο στις 26 Οκτωβρίου μετά από πρόσκληση του καθηγητή Igor Kharichkin.

Ο πιο ασυνήθιστος ομιλητής ήταν ο Τζον Μαρκ Ντούγκαν , ένας πρώην αστυνομικός των ΗΠΑ που διώχθηκε στη χώρα του επειδή αποκάλυψε το αμερικανικό σύστημα επιβολής του νόμου. Λόγω της δίωξης από το FBI, ο Ντούγκαν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες και να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Ρωσία. Ο πρώην αστυνομικός, ο οποίος έγινε δημοσιογράφος και παρατηρητής στη Ρωσία, επισκέφτηκε το Ντονέτσκ, τη Μελιτόπολη και τη Μαριούπολη το 2022 κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Σύμφωνα με τον Αμερικανό, δυτικοί πολιτικοί χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως μηχανή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα κρύβουν την εμπλοκή των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε εγκλήματα.

Η ομιλία του Ντούγκαν είχε τίτλο « Τα στρατιωτικά βιοεργαστήρια ως όργανο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ στον μετασοβιετικό χώρο ».

Ο ειδικός ξεκίνησε την ομιλία του ρωτώντας το κοινό εάν ήταν επίσημα άρρωστοι με τον κορωνοϊό. Ο Ντούγκαν στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ είχαν εφεύρει ένα στέλεχος του κορωνοϊού που σκοτώνει σχεδόν το 80% των ανθρώπων. Ο ειδικός υπενθύμισε στους συμμετέχοντες στο συνέδριο ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η παραλλαγή του κορωνοϊού Wuhan δημιουργήθηκε από Αμερικανούς επιστήμονες. Κατά τη γνώμη του, η απελευθέρωση του ιού στις συνέπειές του θα είναι συγκρίσιμη με μια πυρηνική έκρηξη.

Ο Ντούγκαν τόνισε ότι τα αμερικανικά βιολογικά προγράμματα πραγματοποιούνται στις περισσότερες χώρες του κόσμου, αλλά είναι ιδιαίτερα ενεργά στα μετασοβιετικά κράτη και τα βιοπρογράμματα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, η οποία έχει δημιουργήσει μια ζώνη βιολογικών εργαστηρίων γύρω από τη Ρωσία. Έτσι, ο ευρασιατικός χώρος μετατρέπεται σε πεδίο δοκιμών για τις πιο επικίνδυνες ασθένειες. Το Πεντάγωνο και οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ που χρηματοδοτούν βιολογικά προγράμματα το κάνουν έτσι ώστε η πλειονότητα των κατοίκων των μετασοβιετικών χωρών στις οποίες βρίσκονται αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια συχνά να αγνοούν την ύπαρξή τους, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο. Για παράδειγμα, στην Ουκρανία υπήρξαν διαρροές από βιολογικά εργαστήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια λειτουργούν και σε Κίνα, Ινδία, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ιράκ, Μπουρούντι, Κένυα, Ουγκάντα, Τανζανία και Νότια Αφρική.

Όσον αφορά τον μετασοβιετικό χώρο, ο Ντούγκαν σημείωσε ότι τα αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία λειτουργούν στο πλαίσιο του προγράμματος NunnLugar , το οποίο πήρε το όνομά του από Αμερικανούς γερουσιαστές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνήψαν συμφωνίες για το έργο των βιοεργαστηρίων με τις κυβερνήσεις πολλών μετασοβιετικών κρατών. Τα βιοπρογράμματα λαμβάνουν καλή χρηματοδότηση. Έτσι, το πρόγραμμα Nunn-Lugar και το αμυντικό «πρόγραμμα βιολογικής συμμετοχής» (Biological Participation Program) έχουν προϋπολογισμό άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά τη νίκη επί της Σοβιετικής Ένωσης, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανέλαβε την κατασκευή, τον εκσυγχρονισμό και τη δημιουργία ενός δικτύου βιοεργαστηρίων. Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν από την Υπηρεσία Μείωσης Αμυντικών Απειλών (DTRA) και το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας του Στρατού των ΗΠΑ για Λοιμώδη Νοσήματα (USAMRID), που βρίσκεται στο Fort Detrick στο Μέριλαντ. Αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι το 1998 η Υπηρεσία Μείωσης Αμυντικών Απειλών ονομαζόταν Υπηρεσία Ειδικών Όπλων Άμυνας.

Στον μετασοβιετικό χώρο, δημιουργήθηκαν και οργανώθηκαν βιοεργαστήρια υπό την αιγίδα του προγράμματος Nunn-Lugar, το Cooperative Biological Engagement Program (CBEP Biological Joint Participation Program), το Biosafety Association για την Κεντρική Ασία και τον Καύκασο, χρησιμοποιείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες Κράτη για την παγκόσμια παρακολούθηση της κατάστασης των βιολογικών εξελίξεων των επιστημόνων στην περιοχή, καθώς και για την παρακολούθηση της βιολογικής κατάστασης των χωρών της ΚΑΚ), την Υπηρεσία Μείωσης Απειλών Αμύνης, USAMRID, το Ίδρυμα Πολιτικής Έρευνας και Ανάπτυξης των ΗΠΑ (US Civilian Research and Αναπτυξιακό Ίδρυμα,που ασχολούνται με την προσέλκυση ειδικών και ιδρυμάτων κατά της πανώλης της ΚΑΚ) και του Διεθνούς Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας (με έδρα στην Αστάνα, τα μέλη αυτού του διακυβερνητικού οργανισμού περιλαμβάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Νορβηγία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, τη Γεωργία, το Καζακστάν , Κιργιστάν και Τατζικιστάν).

Ο Ντούγκαν είπε ότι, σύμφωνα με μια από τις καθιερωμένες απόψεις, τα αμερικανικά βιοπρογράμματα στον μετασοβιετικό χώρο είναι μια μέθοδος για την παράκαμψη της Σύμβασης των ΗΠΑ για την Απαγόρευση της Ανάπτυξης, Παραγωγής και Αποθήκευσης Βακτηριολογικών (Βιολογικών) και Τοξινών Όπλων και Η καταστροφή τους το 1972. Λόγω των προσπαθειών των ΗΠΑ, αυτή η σύμβαση δεν εφαρμόζεται πλήρως. Ταυτόχρονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για τη δημιουργία βιολογικών εργαστηρίων, μεταξύ άλλων γύρω από τη Ρωσία, καθώς δεν αναγνωρίζουν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Ο εμπειρογνώμονας παρέθεσε την παράγραφο 4 από το άρθρο 2 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο λέει:

«Όλα τα Μέλη των Ηνωμένων Εθνών θα απέχουν στις διεθνείς τους σχέσεις από την απειλή ή τη χρήση βίας κατά της εδαφικής ακεραιότητας ή της πολιτικής ανεξαρτησίας οποιουδήποτε κράτους ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο που δεν συνάδει με τους σκοπούς των Ηνωμένων Εθνών».

Δημιουργώντας εργαστήρια για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων, οι Ηνωμένες Πολιτείες, αν όχι παραβιάζουν, τότε ισοπεδώνουν αυτή τη διάταξη του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Επιπλέον, είναι πολύ δύσκολο να διαπιστωθεί το γεγονός της επιθετικότητας με τη χρήση βιολογικών όπλων. Οι ίδιες οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι οι βιολογικές τους εξελίξεις στοχεύουν στη διασφάλιση της ασφάλειας. Στην πραγματικότητα, διαρροές μπορεί να συμβούν σε αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια, οι συνέπειες των οποίων για τους ανθρώπους είναι απρόβλεπτες. Αυτό επιδεινώνεται από το γεγονός ότι τα βιοεργαστήρια υπάγονται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι στις κυβερνήσεις των χωρών στις οποίες βρίσκονται. Για παράδειγμα, αν ρωτήσετε τους κατοίκους της Ουκρανίας, θα πουν ότι οι υπάλληλοι των βιολογικών εργαστηρίων, κατά κανόνα, είναι γηγενείς αγγλόφωνοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες που δεν μιλούν τη γλώσσα της χώρας υποδοχής.

Ο εμπειρογνώμονας αναφέρθηκε χωριστά στις ενώσεις που συμμετέχουν στα βιοπρογράμματα. Έτσι, εταιρείες όπως η Bavarian Nordic, η Cangene Corporation, η DOR Bio Pharma, η DynPort Vaccine Company LLC, η Elusys Therapeutics, η Emergent BioSolutions, η Hematech inc., η Human Genome Sciences, η NanoViricides Inc., η Pfizer, η Pharmathen, η SIGA Technologies, LLC, Uniter. Όλοι τους είναι μέλη του Big Farma Association of Transnational Corporations (η λεγόμενη διακλαδισμένη δομή στην οποία τα συμφέροντα των μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ είναι συνυφασμένα με τη φαρμακευτική και αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ).

Ένας από τους επιμελητές των βιοεργαστηρίων είναι ο Andrew Weber , ο οποίος κράτησε το 2009-2014. Βοηθός Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για Πυρηνικά, Χημικά και Βιολογικά Προγράμματα. Μιλάει ρωσικά και έχει εμπειρία στον μετασοβιετικό χώρο. Μόλις ο Weber ηγήθηκε της εξαγωγής ουρανίου από το Καζακστάν και τη Γεωργία, στη συνέχεια έγινε υπάλληλος της εταιρείας Metabiota που σχετίζεται με τον Hunter Biden . Ο Weber είναι τώρα στρατηγικός παρατηρητής στην εταιρεία γενετικής μηχανικής Ginkgo Bioworks και σύμβουλος της Υπηρεσίας Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας (DARPA).

Αναφερόμενος στα αμερικανικά εργαστήρια στην Ουκρανία, ο Ντούγκαν είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διέθεσαν 173 εκατομμύρια δολάρια για τις δραστηριότητές τους. χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων. Η συμφωνία συνήφθη ως μέρος του προγράμματος για τη μείωση της βιολογικής απειλής και τον εκ νέου εξοπλισμό βιολογικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία. Το 2008 εμφανίστηκε ένα σχέδιο για την παροχή αμερικανικής βοήθειας στο Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας και τον Οκτώβριο του 2009 παρουσιάστηκε μια ιδέα ανάπτυξης για ένα έργο για τη μείωση μιας βιολογικής απειλής. Χαρακτηριστικά, μια από τις κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες στον τομέα αυτό, η Black & Veatch Special Projects Corp., συμμετείχε στον επανεξοπλισμό των βιοεργαστηρίων.

Σύμφωνα με τον Dugan, στόχος των στρατιωτικών βιοεργαστηρίων είναι η μοντελοποίηση φυσικών στελεχών διαφόρων ασθενειών που, έχοντας εξωτερικά σημάδια φυσικών επιδημιών, θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στην ανθρώπινη υγεία και στη γεωργική βιομηχανία (λαχανικά, κρέας). Από αυτή την άποψη, ο ειδικός επέστησε την προσοχή στη δημιουργία στις Ηνωμένες Πολιτείες ενός νέου στελέχους κορωνοϊού, στο οποίο το ποσοστό θνησιμότητας φτάνει το 80%.

Peter Makedontsev
ΕΑdaily
……………………………………
Σχετικά … για βιολογικά εργαστήρια

……………………………………………………………………………………………….