Ρωσσικό Υπ.Αμ.: Βρετανοί ετοίμασαν την επίθεση drones στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Διαψεύδει το Λονδίνο.

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση news.rambler.ru

Την επίθεση drones στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας ετοίμασε το Βρετανικό – Υπουργείο Άμυνας

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε πληροφορίες για την επίθεση στη Σεβαστούπολη . Η αντίστοιχη δήλωση δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου σχετικά με τους επίσημους πόρους του στρατιωτικού τμήματος.

«Σήμερα στις 4.20 π.μ., το καθεστώς του Κιέβου πραγματοποίησε τρομοκρατική επίθεση σε πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και πολιτικά πλοία που βρίσκονταν στους εξωτερικούς και εσωτερικούς δρόμους της βάσης της Σεβαστούπολης». λέει η δήλωση.

Διευκρινίζεται ότι στην επίθεση ενεπλάκησαν εννέα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και επτά αυτόνομα μη επανδρωμένα πλοία. Ως αποτέλεσμα των επιχειρησιακών μέτρων που έλαβαν οι δυνάμεις των πλοίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας καταστράφηκαν όλοι οι εναέριοι στόχοι.

«Κατά τη διάρκεια της απόκρουσης τρομοκρατικής επίθεσης στο εξωτερικό οδόστρωμα της Σεβαστούπολης, τέσσερα θαλάσσια μη επανδρωμένα οχήματα καταστράφηκαν χρησιμοποιώντας ναυτικά όπλα και ναυτική αεροπορία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, τρεις ακόμη συσκευές καταστράφηκαν στο εσωτερικό οδόστρωμα». – δήλωσε στο υπουργείο Άμυνας.

Σημειώνεται ότι το θαλάσσιο ναρκαλιευτικό Ivan Golubets, καθώς και το φράγμα του καπό στον κόλπο Yuzhnaya, υπέστησαν μικρές ζημιές.

«Η προετοιμασία αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας και η εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού του ουκρανικού 73ου Ειδικού Κέντρου Θαλάσσιων Επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση Βρετανών ειδικών που βρίσκονται στην πόλη Ochakov, στην περιοχή Mykolaiv της Ουκρανίας». – αναφέρεται στο στρατιωτικό τμήμα.

Τόνισαν επίσης ότι εκπρόσωποι αυτής της μονάδας του βρετανικού ναυτικού συμμετείχαν στον σχεδιασμό, την πρόβλεψη και την υλοποίηση τρομοκρατικής ενέργειας στη Βαλτική Θάλασσα στις 26 Σεπτεμβρίου φέτος. για την ανατίναξη των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2.

eadaily

………………..

Το Λονδίνο δήλωσε μη εμπλοκή στην υπονόμευση του Nord Stream και την επίθεση στη Σεβαστούπολη

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι δεν εμπλέκεται σε τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2.

Επίσης, το πρακτορείο αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη συμμετοχή της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας σε τρομοκρατική επίθεση σε πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και πολιτικά πλοία που πραγματοποιούσαν επιδρομές στη Σεβαστούπολη, σήμερα, 29 Οκτωβρίου.

Έτσι, το Λονδίνο αντέδρασε στη σημερινή δήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο κατηγόρησε επίσημα τον βρετανικό στρατό ότι εμπλέκεται και στις δύο επιθέσεις.

Σύμφωνα με το βρετανικό στρατιωτικό τμήμα, «το ρωσικό υπουργείο Άμυνας καταφεύγει στη διάδοση ψευδών ισχυρισμών πραγματικά απίστευτης κλίμακας».

Αν και το αγανακτισμένο βρετανικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε τη δήλωση των Ρώσων συναδέλφων τους «μυθοπλασία», όλα αυτά φαίνονται μάλλον μη πειστικά. Θα μπορούσαν να δώσουν και έναν «κύριο λόγο» για περισσότερη θεατρικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιθέσεις σε δύο ρωσικούς αγωγούς εξαγωγής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη – Nord Stream και Nord Stream – 2 – σημειώθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα, η Ρωσία κατηγορήθηκε αμέσως για υπονόμευση και η Γερμανία, η Δανία και η Σουηδία ξεκίνησαν ακόμη και μια «έρευνα» για να βρουν τουλάχιστον κάποια στοιχεία για αυτό. Ωστόσο, εξακολουθούν να μην βρίσκονται πουθενά, και ως εκ τούτου η Μόσχα εξακολουθεί να κατηγορείται από υπαινιγμούς ή μέσω του Τύπου.

……………………………………………………………………………………………