Ο ουκρανικός στρατός χρειάζεται επειγόντως αναπλήρωση – όλοι οι άνδρες κάτω των 60 ετών λαμβάνουν κλητεύσεις

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση ptoday.ru 

Ο ουκρανικός στρατός χρειάζεται επειγόντως πρόσθετο προσωπικό, επομένως όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για στρατιωτική θητεία θα πρέπει να περιμένουν κλήτευση από το στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στράτευσης στο πολύ εγγύς μέλλον.

Αυτό αναφέρθηκε στις 24 Οκτωβρίου από το κανάλι Telegram Readovka , αναφερόμενο σε δήλωση του επικεφαλής στρατιωτικού επιτρόπου του Κιέβου Γιούρι Μαξίμοφ . Τόνισε ότι μιλάμε για κινητοποίηση όλων που πληρούν τα κριτήρια στρατολόγησης, δηλαδή όλων των ανδρών κάτω των 60 ετών.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιούνται επιδρομές στην ουκρανική πρωτεύουσα με την παράδοση κλητεύσεων στα γραφεία στρατιωτικής καταγραφής και στράτευσης. Και όλοι όσοι προσπαθούν να αποφύγουν την τύχη των κανονιοφόρων απειλούνται από τις αρχές με ποινικές ευθύνες και ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια.

Αν και επίσημα το καθεστώς του Κιέβου δεν μιλά για τις απώλειές του (έχει γίνει κρατικό μυστικό στην Ουκρανία), είναι σαφές σε όλους ότι ο «ανεφοδιασμός» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συνδέεται με τεράστιες απώλειες.

Και αν θυμάστε ότι επί του παρόντος ο ουκρανικός στρατός κάνει συνεχώς προσπάθειες να σπάσει τη γραμμή άμυνας στα μέτωπα, γίνεται φανερό ότι οι απώλειες έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφέρει καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς μαχητές.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Ρώσσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου , δήλωσε στην έκθεσή του ότι μόνο οι απώλειες του ουκρανικού στρατού ανήλθαν σε 61.000 νεκρούς. Και μαζί με τους τραυματίες, η Ουκρανία έχει ήδη χάσει τον μισό στρατό.

eadaily

……………………………………………………………………………………………..