Μεγάλες προοπτικές για την Αρμενία να καταλάβει κενές θέσεις στην αγορά της Ρωσσίας !!

Business News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Министр экономического развития РФ Максим Решетников - РИА Новости, 1920, 21.10.2022
Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Maxim Reshetnikov

Ρώσσος Υπ. Οικονομικής Ανάπτυξης Maxim Reshetnikov: Οι αρμενικές επιχειρήσεις μπορούν να γεμίσουν τις κενές θέσεις στην αγορά της Ρωσσίας

Οι αρμενικές επιχειρήσεις μπορούν να καλύψουν τις κενές θέσεις στη ρωσική αγορά, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Μαξίμ Ρεσέτνικοφ στο Ερεβάν την Παρασκευή μετά από συνάντηση με Αρμένιους επιχειρηματίες. “Συζητήσαμε λεπτομερώς το θέμα της βιομηχανικής συνεργασίας, καθώς τώρα οι θέσεις έχουν εκκενωθεί στη ρωσική αγορά και οι αρμενικές επιχειρήσεις μπορούν, είναι έτοιμες, θέλουν να γεμίσουν αυτές τις θέσεις. Αυτές είναι πρόσθετες ευκαιρίες για την ανάπτυξη της αρμενικής οικονομίας… Τώρα υπάρχει πραγματικά ένα παράθυρο ευκαιρίας και είναι πολύ σημαντικό ότι το παράθυρο ευκαιρίας χρησιμοποιήθηκε προς το συμφέρον της αρμενικής και της ρωσικής οικονομίας», είπε ο Ρεσέτνικοφ.

Σημείωσε ότι στη συνάντηση έγινε μια καλή, ειλικρινής συνομιλία και ανταλλαγή απόψεων. «Συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ώστε οι αρμενικές επιχειρήσεις να μπορούν να κάνουν ερωτήσεις, θα τις απαντήσουμε αμέσως, θα παρέχουμε όλες τις πληροφορίες», είπε ο υπουργός. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσω της «καυτής γραμμής» οι ρωσικές επιχειρήσεις μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Οικονομίας της Αρμενίας. «Θα είναι ένας αμφίδρομος δίαυλος επικοινωνίας», είπε ο Ρεσέτνικοφ.

Πρόσθεσε ότι η διμερής οικονομική συνεργασία αναπτύσσεται ενεργά. «Πέρυσι ο εμπορικός τζίρος μας αυξήθηκε κατά 40%, κατά οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους κατά άλλο 60%. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη ροή (χρημάτων – επιμ.) προς την Αρμενία από τη Ρωσία, καθώς υπάρχουν αρκετά Ρώσοι που εργάζονται ενεργά για τη ρωσική οικονομία και αρμενικές εταιρείες λειτουργούν», είπε ο Ρεσέννικοφ.

Ανέφερε ότι όλα αυτά προϋποθέτουν συνεχή επίλυση των αναδυόμενων προβλημάτων. «Το κύριο ζήτημα είναι η επιμελητεία, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του σταθμού ελέγχου Άνω Λαρς (στα σύνορα Ρωσίας-Γεωργίας – επιμ.), το οποίο βρίσκεται υπό τον ειδικό έλεγχο της ρωσικής κυβέρνησης», είπε ο Ρεσέτνικοφ. Υπενθύμισε ότι μια μεγάλη ροή εμπορευμάτων περνά από αυτό το σημείο ελέγχου στη Ρωσική Ομοσπονδία και από τη Ρωσία στην Αρμενία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η οργάνωση ακτοπλοϊκής γραμμής μεταξύ του γεωργιανού Πότι και του ρωσικού λιμανιού Kavkaz, θέματα που σχετίζονται με τα οικονομικά, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών συναλλαγών υπό το πρίσμα των διαφόρων περιορισμών που επιβάλλονται από τρίτες χώρες, είναι επίσης σημαντικά καθήκοντα. «Συμπεριλαμβανομένου, προτείναμε να εξεταστεί η δυνατότητα εισόδου στη ρωσική χρηματοπιστωτική αγορά προκειμένου να ληφθούν οι διαθέσιμοι πόροι», είπε ο υπουργός. ria.ru

…………………………………………………………………………………………