Το Ισραήλ δεν πούλησε όπλα στην Ουκρανία, διευκρίνησε ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπένι Γκαντζ. Εικονογράφηση: stmegi.com

Προηγουμένως την 16 Οκτωβρίου 2022 ένας άλλος υπουργός είπε … Ισραηλινός υπουργός: Ήρθε η ώρα. Πρέπει να  παρασχεθεί στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

……………….

Το Ισραήλ δεν πούλησε όπλα στην Ουκρανία – Υπουργός Άμυνας Gantz 

Το Ισραήλ δεν προμήθευσε την Ουκρανία με όπλα, περιοριζόμενος μόνο στην ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας του εβραϊκού κράτους Μπένι Γκαντζ, μεταδίδει η ΕΑdaily

«Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν πουλήσαμε όπλα στην Ουκρανία. Τους προσφέραμε ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο: δεν πουλήσαμε όπλα στην Ουκρανία».  είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Kol Chai.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο Gantz τόνισε πολλές φορές ότι το Κίεβο δεν έλαβε όπλα από το Ισραήλ και σχολίασε τη δήλωση του Ισραηλινού υπουργού για θέματα διασποράς , Nachman Shai , ο οποίος πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να αρχίσει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ακολουθώντας το παράδειγμα. των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ.

«Αν ο Nachman Shai ισχυριστεί ότι πουλήσαμε ή θα πουλήσουμε όπλα στην Ουκρανία, τότε κάνει λάθος. Είμαι ο υπουργός Άμυνας και είμαι υπεύθυνος για την εξαγωγή όπλων από το Ισραήλ».  τόνισε ο Γκανζ.

…………………………………………………………………………………….