Ισχυρός Σαουδάραβας πρίγκιπας απειλεί τη Δύση με τζιχάντ !!!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Saud al-Shaalan. Εικονογράφηση: middleeasteye.net

Ο ξάδερφος του Σαουδάραβα διαδόχου πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν απηύθυνε μια έντονη απειλή προς τη Δύση εν μέσω κλονισμένων σχέσεων λόγω της απόφασης του ΟΠΕΚ + να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου. Αυτό αναφέρθηκε από την πύλη ειδήσεων Middle East Eye στις 16 Οκτωβρίου.

Στο μήνυμά του, ο πρίγκιπας Saud al-Shaalan δήλωσε: «Όποιος αμφισβητεί την ύπαρξη αυτού του βασιλείου, να ξέρει ότι είμαστε όλοι γιοι της τζιχάντ και του μαρτυρίου». Ο Πρίγκιπας εκδίδει μια προειδοποίηση στα αγγλικά και στα γαλλικά.

Σύμφωνα με τον Σαουδάραβα ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Abdullah Alaud , ο Saud al-Shaalan είναι ηγέτης της φυλής και εγγονός του βασιλιά Abdulaziz , ιδρυτή της Σαουδικής Αραβίας. Η δήλωσή του έγινε σε μια περίοδο που οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας ήταν στο αποκορύφωμά τους.

Λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας, η Ουάσιγκτον άσκησε πιέσεις στα μέλη του καρτέλ πετρελαίου του ΟΠΕΚ+, ιδιαίτερα στη Σαουδική Αραβία, να αποφασίσουν να αυξήσουν την παραγωγή. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε το βασίλειο τον Ιούλιο, παρά τις προηγούμενες υποσχέσεις να μετατρέψει τη Σαουδική Αραβία σε παρία μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου της αντιπολίτευσης Τζαμάλ Κασόγκι το 2018. Την περασμένη εβδομάδα ελήφθη απόφαση για μείωση της παραγωγής πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ κατά δύο εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, κάτι που, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, που δεν θέλουν να αυξήσουν οι ίδιες την παραγωγή, θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμια αύξηση των τιμών.

Η Ουάσιγκτον αντέδρασε έντονα, κατηγορώντας τη Σαουδική Αραβία ότι «βοηθά τη Ρωσία να μειώσει την πίεση των κυρώσεων που της επιβλήθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία». Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Τετάρτη ότι σκοπεύει να συνεργαστεί με το Κογκρέσο για να επανεκτιμήσει τη σχέση της Ουάσιγκτον με το Ριάντ. Οι νομοθέτες έχουν προτείνει μια σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής των πωλήσεων όπλων στη Σαουδική Αραβία.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Σαουδάραβες μας είπαν – ιδιωτικά και δημόσια – για την πρόθεσή τους να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου, κάτι που γνώριζαν ότι θα ενίσχυε τα έσοδα της Ρωσίας και θα μείωνε την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων», δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι . Πρόσθεσε ότι άλλα μέλη του ΟΠΕΚ είπαν ιδιωτικά στις ΗΠΑ ότι δεν συμφωνούν με την απόφαση του Ριάντ, «αλλά ένιωθαν υποχρεωμένοι να υποστηρίξουν την πολιτική της Σαουδικής Αραβίας».

ΕΑdaily

…………………………………………………………………………………………