Έλον Μασκ: Το δωρεάν Starlink τελείωσε. Οι ΟυκραΝΑΖΙ και το έπαιρναν τζάμπα και τον σκυλόβρισαν !!

News ΑΡΘΡΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Έλον Μασκ. Εικονογράφηση: yandex

ΑΛΦΕΙΟΣ : Οι ΟυκραΝΑΖΙ μένουν με την χυλόπιτα στο χέρι !!! Έτσι το ποτήρι ξεχείλησε !!! Οι ΟυκραΝΑΖΙ δάγκωσαν το χέρι που τους τάϊζε !!! Η αχαριστία στο μεγαλείο της !!! Η θρασύτητα τους απύθμενη !!! 

«Άει γ***σου, είναι η πολύ διπλωματική απάντησή μου προς εσένα Έλον Μασκ», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρώην πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία Αντρίι Μέλνικ !!

Αυτό έγινε αφού ο Έλον Μασκ αποκάλεσε την Κριμαία ρωσική, σημειώνοντας ότι η χερσόνησος ανήκε στη Ρωσική Ομοσπονδία έως ότου ο Σοβιετικός ηγέτης Νικήτα Χρουστσόφ την έδωσε στην Ουκρανία, ενώ πρότεινε επίσης ουδετερότητα για την Ουκρανία.

Σχολιάζοντας ο Έλον Μασκ, κατέστησε σαφές ότι ακολουθούσε μόνο τη συμβουλή του πρώην πρέσβη της Ουκρανίας στη Γερμανία… !!!

Ο Έλον Μασκ εξήγησε την απόφασή του να σταματήσει να παρέχει στην Ουκρανία δωρεάν δορυφορικές επικοινωνίες Starlink. Ο δισεκατομμυριούχος σημείωσε ότι αυτή η απόφαση έχει εμπορική βάση – ο επιχειρηματίας δεν μπορεί να αντέξει περαιτέρω απώλειες. Ως εκ τούτου, δεν προτίθεται να πληρώσει περαιτέρω για τη λειτουργία του συστήματος λόγω του παράλογου χαρακτήρα τέτοιων δαπανών. Την ίδια στιγμή, ο Μασκ δήλωσε ότι έχοντας λάβει δωρεάν κίνηση, οι Ουκρανοί το χρησιμοποιούν 100 φορές περισσότερο από τα συνηθισμένα μέσα νοικοκυριά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ίδια στιγμή, ο δισεκατομμυριούχος τόνισε μεγαλόψυχα ότι η εταιρεία του SpaceX δεν απαιτεί από το Κίεβο να αποζημιώσει προηγούμενα έξοδα. Ωστόσο, δεν είναι πλέον σε θέση να στηρίξει οικονομικά το σύστημα. Επίσης, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της ουκρανικής πλευράς να της στείλει επιπλέον αρκετές χιλιάδες τερματικά Starlink.

Εν τω μεταξύ, στο ίδιο το Κίεβο, ο Μασκ εξακολουθεί να είναι ύποπτος για «zrada», αν και έχει ήδη ξοδέψει πολλά χρήματα για τη διατήρηση υψηλής ποιότητας δωρεάν επικοινωνιών στο Διαδίκτυο για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Έτσι, η Kyiv Post γράφει ότι η απόφαση του Αμερικανού επιχειρηματία να μην πληρώνει πλέον για τη συντήρηση του δορυφορικού συστήματος επικοινωνίας Starlink στην Ουκρανία ήταν πολιτική.

Μήπως όμως η αιτία είναι άλλη και τα παραπάνω είναι απλά η αφορμή ;; Για να δούμε …

Την 7 Οκτωβρίου 2022 Το «Tirade» μπλοκάρει τους δορυφόρους του Μασκ: «καταστροφική απώλεια επικοινωνίας» και πανικός στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

Ξαφνικά την άλλη ημέρα 8 Οκτωβρίου 2022 γράφει ο Ελον Μάσκ μέσω twitter : Ουκρανοί προτιμούν την Ρωσσία.

Και την 11 Οκτωβρίου 2022 ο Έλον Μασκ, διέψευσε δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης στο Twitter ότι συζήτησε τη διευθέτηση της κατάστασης στην Ουκρανία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν !!

“Όχι, αυτό δεν είναι αλήθεια. Μίλησα με τον Πούτιν μια φορά, ήταν πριν από 18 μήνες. Η συζήτηση αφορούσε το διάστημα”, έγραψε ο Μασκ.

Όμως, ένας Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας, ο Ίαν Μπρέμερ , παρέθεσε μια συνομιλία του με τον ίδιο τον δισεκατομμυριούχο. Σύμφωνα με τον Μπρέμερ, ο Μασκ του είπε ότι ο Πούτιν θα «πήγαινε σε διαπραγματεύσεις», αλλά μόνο υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: η Κριμαία θα παραμείνει ρωσική, η Ουκρανία θα αποκτήσει ουδέτερο καθεστώς και θα αναγνωρίσει την είσοδο των περιοχών LPR , DPR , Kherson και Zaporozhye.

Αυτό δείχνει ότι ο Έλον Μασκ έχει μιλήσει πολύ πρόσφατα με τον Πούτιν !!!

Θα άφηνα τον κ. Μασκ να αποκαλύψει ο ίδιος τις λεπτομέρειες των συνομιλιών του. Προφανώς, δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ”, είπε την Τρίτη ο Τζον Κίρμπι , κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα για υποτιθέμενη πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου και του Πούτιν !!!

Άρα, κατά τη γνώμη μας, μετά το πρόσφατο “προειδοποιητικό μπλοκάρισμα” των δορυφόρων του, ο Έλον Μασκ, που καλούσε σε «μονομαχία» τον Βλαντιμίρ Πούτιν τον περασμένο Μάρτιο, τώρα “ανέκρουσε πρύμναν” και φοβούμενος μη τα χάσει όλα και δεν του μείνει δορυφόρος ούτε για δείγμα, ήρθε άμεσα σε επικοινωνία με τον Πούτιν, ο οποίος του “εξηγήθηκε” κατάλληλα και του έδωσε να καταλάβει επακριβώς πως έχει η κατάσταση !!!

Οπότε ο Μασκ, “αντιλήφθηκε” πως έχουν τα πράγματα περί πολιτικής πραγματικότητας και αλήθειας, διότι επιχειρηματίας είναι και μάλιστα “αμερικανάκι” και που να ξέρει από αληθινή ιστορία εκεί στο αμέρικα !!! Τοιουτοτρόπως, λοιπόν, την έμαθε από τον Πούτιν, έδωσε εξετάσεις με τις πρόσφατες δηλώσεις του… με αποτέλεσμα να πάρει το βραβείο της “ανοικτής παλάμης” από τους ΟυκραΝΑΖΙ για το “ευχαριστώ τους” !!!

Έτσι έχουν τα πράγματα Έλον Μασκούλη !!! Πήγες για μαλλί και βγήκες… “κουρεμένος” !!! Μάλλον σου έκοψε τους ώμους το … «Tirade» !!!

……

Σύμφωνα με την ΕΑdaily , τώρα το Πεντάγωνο αναζητά εναλλακτικούς εταίρους του Έλον Μασκ για να παρέχει στον ουκρανικό στρατό δορυφορικές επικοινωνίες. Αυτό ανέφεραν εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

«Εργαζόμαστε με τους εταίρους και τους συμμάχους μας για όλες τις επιλογές για το πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε στις επείγουσες ανάγκες των Ουκρανών». εξήγησε στο αμερικανικό υπουργείο.

………………………………………………………………………………………….