Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επεκτείνουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην Ελλάδα 

News ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εικονογράφηση: ushtarakleak.com. 

Η Αναπληρώτρια Βοηθός Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις Σάσα Μπέικερ συζήτησε με τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά την Τρίτη θέματα που σχετίζονται με την επέκταση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία Τύπου του Πενταγώνου.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η Μπέικερ συναντήθηκε με τον Χαρδαλιά στην Ουάσιγκτον «για να συζητήσουν την αμυντική συνεργασία» μεταξύ των χωρών. «Αντάλλαξαν απόψεις για την επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών στον κόλπο της Σούδας και αλλού στην Ελλάδα, προκειμένου να αυξηθεί η υποστήριξη προς το ΝΑΤΟ, ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα και στη νότια πλευρά της συμμαχίας».

Τα μέρη «συζήτησαν επίσης τον σημαντικό ρόλο του λιμανιού στην Αλεξανδρούπολη όσον αφορά την παροχή αξιόπιστης πρόσβασης στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, ειδικά για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία».

Η Μπέικερ σημείωσε ότι η Ελλάδα «στηρίζει ενεργά την Ουκρανία». Ζήτησε «διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για να μειωθούν οι εντάσεις».

Πηγή

…………………………………………………………………………………..