Ο Λουκασένκο ανακοίνωσε την ανάπτυξη της Λευκορωσο-Ρωσικής ομάδας στρατευμάτων στη χώρα 

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Alexander Lukashenko Εικονογράφηση: RBC

Οι πρόεδροι της Λευκορωσίας και της Ρωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο και Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησαν να αναπτύξουν μια κοινή περιφερειακή ομάδα στρατευμάτων. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, στις 10 Οκτωβρίου, ο Λευκορώσος ηγέτης σε σύσκεψη για θέματα ασφαλείας.

Ο Λουκασένκο υπενθύμισε ότι στην Αγία Πετρούπολη, μετά από μια άτυπη σύνοδο κορυφής της ΚΑΚ, είχε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Σε σχέση με την κλιμάκωση στα δυτικά σύνορα του κράτους της Ένωσης, συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε μια περιφερειακή ομάδα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λευκορωσίας. Όλα είναι σύμφωνα με τα έγγραφά μας. Εάν το επίπεδο απειλής φτάσει στο τρέχον επίπεδο, όπως είναι τώρα, αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε την ομαδοποίηση των κρατών της Ένωσης. Η βάση (το έλεγα πάντα αυτό) αυτής της ομάδας είναι ο στρατός, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Λευκορωσίας. Πρέπει να σας ενημερώσω ότι η συγκρότηση αυτής της ομάδας έχει ξεκινήσει. Συνεχίζεται, νομίζω, εδώ και δύο μέρες. Δόθηκε η εντολή μου να προχωρήσουμε στη συγκρότηση αυτής της ομάδας,  – αυτός είπε.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία δεν είναι στο ύψος της σύγκρουσης τώρα.

«Η δεύτερη σύγκρουση εξακολουθούσε να λείπει. Ξέρεις ότι έχουν αρκετά προβλήματα. Επομένως, δεν υπολογίζετε σε μεγάλο αριθμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αλλά δεν θα είναι χίλια άτομα… Και να είστε έτοιμοι να δεχτείτε αυτούς τους ανθρώπους στο άμεσο μέλλον και να τους τοποθετήσετε όπου χρειάζεται, σύμφωνα με το σχέδιό μας. Χωρίς να καταρρίπτω, χωρίς να επιβάλλω την κατάσταση και την κατάσταση»,  – Ο Λουκασένκο έδωσε εντολή στον Υπουργό Άμυνας.

Την ίδια ώρα, ο Λευκορώσος ηγέτης προειδοποίησε την Ουκρανία για ενδεχόμενο χτύπημα κατά της χώρας του.

«Έχω ήδη πει ότι στην Ουκρανία σήμερα δεν συζητούν απλώς, αλλά σχεδιάζουν να χτυπήσουν το έδαφος της Λευκορωσίας. Φυσικά, οι Ουκρανοί δεν το χρειάζονται απολύτως. Λοιπόν, γιατί αλλιώς να ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο στα νότια σύνορά μας, έχουν στα βόρεια; Λοιπόν, γιατί; Αυτό είναι τρελό από τη σκοπιά του στρατού. Ωστόσο, η διαδικασία έχει ξεκινήσει. Οι ιδιοκτήτες τους τους πιέζουν να εξαπολύσουν πόλεμο εναντίον της Λευκορωσίας για να μας τραβήξουν εκεί. Για να αντιμετωπίσουμε τη Ρωσία και τη Λευκορωσία ταυτόχρονα,  σημείωσε ο Λουκασένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χθες «ήδη μέσω ανεπίσημων διαύλων, προειδοποιηθήκαμε για χτύπημα στη Λευκορωσία από το έδαφος της Ουκρανίας».

“Όπως αναφέρθηκε:” Θα το κάνουμε έτσι ώστε να είναι η γέφυρα της Κριμαίας-2. Η απάντησή μου ήταν απλή: «Πείτε στον πρόεδρο της Ουκρανίας και σε άλλους τρελούς ότι η γέφυρα της Κριμαίας θα τους φαίνεται σαν λουλούδια αν αγγίξουν τουλάχιστον ένα μέτρο της επικράτειάς μας με τα βρώμικα χέρια τους».  υποσχέθηκε ο Λουκασένκο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία διεξάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Η Λευκορωσία δεν συμμετέχει επίσημα σε αυτό. Την ίδια στιγμή, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τις δυτικές χώρες και το Κίεβο ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αποκρούσει κάθε απόπειρα εξωτερικής επίθεσης.

……………………………

EAdaily

………………………………………………………………………………………….