Παγκόσμιος ενεργειακός πόλεμος !! Χτύπημα(;) σε αγωγό της Μαλαισίας !! Ποιός αγωγός έχει σειρά ;;;

Business News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εικονογράφηση: offshore-energy.biz.

Η Ασία θα πρέπει να αφαιρέσει το LNG από την Ευρώπη

Η Μαλαισιανή Petronas κήρυξε ανωτέρα βία στις εξαγωγές LNG. Ανακαλύφθηκε διαρροή σε υποθαλάσσιο αγωγό αερίου. Η Ιαπωνία θα δεχθεί επίθεση, η οποία θα πρέπει να αναζητήσει υγροποιημένο αέριο στην αγορά spot, όπου αγοράζεται ενεργά η Ευρώπη.

Η Petronas κήρυξε ανωτέρα βία στις προμήθειες φυσικού αερίου στο εργοστάσιο LNG LNG της Μαλαισίας. Αυτό αναφέρει το Reuters επικαλούμενο τον γραμματέα Τύπου της ιαπωνικής Mitsubishi Corp. Πρόσθεσε ότι η μαλαισιανή εταιρεία δήλωσε επίσης ανωτέρα βία στις προμήθειες LNG στους πελάτες της, συμπεριλαμβανομένων των ιαπωνικών εταιρειών. Η Mitsubishi Corp δεν κατονόμασε τους όρους και τους τόμους.

Είναι γνωστό ότι η διαρροή ανακαλύφθηκε στον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Sabah-Sarawak.

«Άλλο ένα πλήγμα για τις παγκόσμιες προμήθειες φυσικού αερίου. Ένα σφάλμα θα μπορούσε να εντείνει το κυνήγι του LNG», έγραψε στο Twitter  ο δημοσιογράφος του Bloomberg, Stephen Stapczynski . Σημειώνει ότι μέχρι το τέλος του έτους μόνο η Ιαπωνία θα χάσει περίπου 10 φορτία (περίπου 1 δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου).

«Πέρυσι, η Μαλαισία παρέδωσε 51 φορτία στη χώρα από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο. Φυσικά, αυτά είναι άσχημα νέα για την Ιαπωνία. Η κυβέρνηση αναμένεται να παροτρύνει τους Ιάπωνες καταναλωτές να μειώσουν την κατανάλωσή τους», γράφει ο Stephen Stapczynski.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι η Ιαπωνία βασιζόταν σοβαρά στο LNG της Μαλαισίας. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Οικονομίας της χώρας υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Petronas σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για το LNG. Τα μέρη συμφώνησαν να βοηθήσουν το ένα το άλλο σε περίπτωση έλλειψης, καθώς οι εποχές αιχμής κατανάλωσης στις χώρες πέφτουν σε διαφορετικές εποχές του χρόνου.

Από τη μία πλευρά, το κλείσιμο ενός εργοστασίου LNG στη Μαλαισία θα μπορούσε να πλήξει την Ευρώπη, καθώς η Ιαπωνία θα πρέπει να αγοράσει φορτίο στην αγορά spot, όπου οι έμποροι της ΕΕ αγοράζουν τώρα ενεργά και η κυβέρνηση έχει ήδη χορηγήσει δάνειο 900 εκατομμυρίων δολαρίων στους Ιάπωνες Jera για την αγορά επιπλέον τόμων. Το LNG, το οποίο η Κίνα μεταπωλεί τώρα στις χώρες της ΕΕ, ενδέχεται επίσης να υπαχθεί σε αυτά.

Από την άλλη πλευρά, η ελκυστικότητα του LNG από το έργο Sakhalin-2 θα αυξηθεί. Οι ιαπωνικές εταιρείες διατήρησαν τα μερίδιά τους και τις συμβάσεις προμήθειας, αλλά ο νέος φορέας εκμετάλλευσης, η Sakhalin Energy, παραπονέθηκε ότι υπήρχαν προβλήματα με την πώληση των spot lot. eadaily

……………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Ο Αλφειός προφήτευε από την 3 Απριλίου, 2015 … Fracking και ενεργειακά συμφέρoντα.

………………….

NORD STREAM ( 1+2)

“Εμφύλιος” ενεργειακός πόλεμος στην Ευρώπη!

13 ΝΑΙ του ΟΠΕΚ στη μείωση. Κύκλοι στις ΗΠΑ λένε, “εχθρικό βήμα”, “οδυνηρό πλήγμα” !! “Ρωσσική αντεπίθεση στη Δύση”, λέει ο Ρώσσος γερουσιαστής Πούσκοφ !!!

Οι G7 “μπορεί” να χάσουν την παγκόσμια ηγεσία από τους BRICS !! Η λέξη “μπορεί” είναι απλά σχήμα λόγου !!! Ήδη η μετατόπιση των πόλων της παγκόσμιας οικονομικοπολιτικής τάξης πλησιάζει στο σημείο “G” … Ο Πούτιν ανακοίνωσε την άφιξη μιας νέας παγκόσμιας τάξης !!

The New Development Bank: a Stronger Role for BRICS in the Global Financial Architecture.

BRICs ,,, BRICS … BRICS … BRICS … BRICSBolsonaro: Το φθηνό ρωσσικό ντίζελ έρχεται στη Βραζιλία ! Οι οικονομικές κυρώσεις δεν λειτούργησαν

Το Υπ.Οικ. των ΗΠΑ προειδοποιεί με «τιμωρία» στη μη συμμόρφωση με το ανώτατο όριο των τιμών του ρωσσικού πετρελαίου !!

Το Υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την απαγόρευση της θαλάσσιας μεταφοράς ρωσσικού πετρελαίου

Πούτιν στη Δύση: “Παγώστε, παγώστε, ουρά λύκου!” «Δεν θα προμηθεύουμε τίποτα! ούτε φυσικό αέριο, ούτε πετρέλαιο, ούτε κάρβουνο, ούτε πετρέλαιο θέρμανσης!»

………………………………………………………………………………….