Η Gazprom ανακοίνωσε την αδυναμία προμήθειας φυσικού αερίου στην Ιταλία !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εικονογράφηση m.123ru.net

Η ρωσική εταιρεία Gazprom ενημέρωσε τον ιταλικό όμιλο πετρελαίου και φυσικού αερίου Eni για την αδυναμία προμήθειας φυσικού αερίου στην Ιταλία την 1η Οκτωβρίου.Η ιταλική εταιρεία δημοσίευσε την αντίστοιχη δήλωση στον ιστότοπό της σήμερα. Όπως εξήγησε ο Ρώσος προμηθευτής, η παροχή φυσικού αερίου διεκόπη λόγω «αδυναμίας μεταφοράς του» μέσω Αυστρίας.

Η Gazprom είπε ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τους όγκους φυσικού αερίου που ζητήθηκαν μέχρι σήμερα, σημειώνοντας ότι ήταν αδύνατη η μεταφορά φυσικού αερίου μέσω της Αυστρίας.  είπε η Eni σε δήλωσή της.

Δήλωσαν ότι λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, σήμερα η ροή ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του σημείου ελέγχου στο Tarvisio προς την Ιταλία θα είναι «σε μηδενικό επίπεδο».Νωρίτερα, η υπουργός Ενέργειας της Αυστρίας Leonore Gewessler δήλωσε ότι η χώρα κατάφερε να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο από 80% σε 50%, αλλά αυτό δεν είναι ακόμα αρκετό.Σύμφωνα με αυτήν, η Βιέννη εργάζεται για τη διαφοροποίηση των προμηθειών, τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και την αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επιπλέον, εκπονήθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση πλήρους διακοπής των προμηθειών.Αργότερα, ο Αυστριακός υπουργός προειδοποίησε ότι λόγω δολιοφθορών στο Nord Stream, η Ευρώπη ενδέχεται να μην λάβει καθόλου ρωσικό αέριο τον χειμώνα.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………………………..