Τελετή υπογραφής συνθηκών για την είσοδο νέων εδαφών στη Ρωσσία (δείτε βίντεο)

Χωρίς κατηγορία

ΑΛΦΕΙΟΣ : Επιτέλους να ζήσουν ειρηνικά τα αδέλφια μας οι Έλληνες που είναι εκεί προ χιλιάδων ετών !! Για τους Έλληνες της Μαιώτιδος Λίμνης (Αζοφικής θάλασσας) … (+βίντεο)
 …………………………………
ΜΟΣΧΑ, 30 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλάει στο Κρεμλίνο μετά τα δημοψηφίσματα για την ένταξη των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, καθώς και των περιοχών Χερσώνα και Ζαπορόζιε στη Ρωσία.
.
Οι βασικές δηλώσεις του προέδρου βρίσκονται στο υλικό του RIA Novosti.

Ενιαία Επιλογή

«Αγαπητοί πολίτες της Ρωσίας, πολίτες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, κάτοικοι των περιοχών Ζαπορίζια και Χερσώνα, βουλευτές της Κρατικής Δούμας, γερουσιαστές, ξέρετε, διεξήχθησαν δημοψηφίσματα στις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, στις περιοχές Ζαπορόζιε και Χερσώνα. Τα αποτελέσματά τους συνοψίστηκαν. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά»
“Ο κόσμος έκανε την επιλογή του. Μια αδιαμφισβήτητη επιλογή”
«Είμαι βέβαιος ότι η Ομοσπονδιακή Συνέλευση θα υποστηρίξει τους συνταγματικούς νόμους για την υιοθέτηση και το σχηματισμό στη Ρωσία τεσσάρων νέων περιοχών τεσσάρων νέων υποκειμένων της Ρωσίας, γιατί αυτή είναι η βούληση εκατομμυρίων ανθρώπων».
«Αυτό, φυσικά, είναι δικαίωμά τους, αναφαίρετο δικαίωμά τους, το οποίο κατοχυρώνεται στο πρώτο άρθρο του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο μιλά ευθέως για την αρχή των ίσων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης των λαών. Επαναλαμβάνω, αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα Βασίζεται στην ιστορική ενότητα, στο όνομα της οποίας κέρδισαν οι γενιές των προγόνων μας, αυτοί που από την αρχή της αρχαίας Ρωσίας για αιώνες τις δημιούργησαν υπερασπίστηκαν τη Ρωσία “

«Η Ρωσία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία»

«Καλούμε το καθεστώς του Κιέβου να σεβαστεί την επιλογή των περιοχών DPR, LPR, Zaporozhye και Kherson, μόνο αυτός μπορεί να είναι ο δρόμος προς την ειρήνη».
.
“Καλούμε το καθεστώς του Κιέβου να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Είμαστε έτοιμοι για αυτό. Αυτό έχει ειπωθεί πολλές φορές”
“Θέλω να με ακούσουν οι αρχές του Κιέβου και οι πραγματικοί αφέντες τους στη Δύση: οι άνθρωποι στο Ντόνετσκ, στο Λουχάνσκ, στο Χερσώνα και στο Ζαπορόζιε γίνονται πολίτες μας. Για πάντα!”
.
“Η Ρωσία δεν θα προδώσει ποτέ τους κατοίκους των περιοχών DPR, LPR, Zaporozhye και Kherson”
.
“Θα υπερασπιστούμε τη γη μας με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή ζωή του λαού μας. Αυτή είναι η μεγάλη απελευθερωτική αποστολή του λαού μας”

Το παρελθόν δεν μπορεί να επιστραφεί. Αλλά…

“Το 1991, στο Belovezhskaya Pushcha, χωρίς να ζητήσουν τη βούληση των απλών πολιτών, εκπρόσωποι των τότε κομματικών ελίτ αποφάσισαν την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Και οι άνθρωποι βρέθηκαν ξαφνικά αποκομμένοι από την πατρίδα τους. Αυτό διέλυσε, διέλυσε τη λαϊκή μας κοινότητα. μετατράπηκε σε εθνική καταστροφή»

“Δεν υπάρχει Σοβιετική Ένωση. Το παρελθόν δεν μπορεί να επιστραφεί. Ναι, και η Ρωσία σήμερα δεν το χρειάζεται πια. Δεν προσπαθούμε γι’ αυτό. <…> Αλλά δεν υπάρχει τίποτα ισχυρότερο από την αποφασιστικότητα εκατομμυρίων ανθρώπων που, με τον πολιτισμό, την πίστη, τις παραδόσεις, τη γλώσσα τους, θεωρούν τους εαυτούς τους μέρος της Ρωσίας».

Ξεφύγατε… μέχρι εδώ

«Οι συμπατριώτες μας, οι αδελφοί και οι αδελφές μας στην Ουκρανία, το εγγενές τμήμα του ενωμένου λαού μας είδαν με τα μάτια τους αυτό που ετοιμάζουν για όλη την ανθρωπότητα οι κυρίαρχοι κύκλοι της λεγόμενης Δύσης. Εδώ, στην πραγματικότητα, απλώς πέταξαν μάσκες, έδειξαν το πραγματικό τους εσωτερικό»
“Η Δύση υπολογίζει στην ατιμωρησία. Στο γεγονός ότι θα ξεφύγει με τα πάντα. Στην πραγματικότητα, όλα έχουν ξεφύγει μέχρι στιγμής”
«Η Δύση είναι έτοιμη να ξεπεράσει τα πάντα για να διατηρήσει το νεοαποικιακό σύστημα που της επιτρέπει να παρασιτώσει, στην πραγματικότητα, να ληστέψει τον κόσμο σε βάρος της δύναμης του δολαρίου και της τεχνολογικής επιταγής, να εισπράξει πραγματικό φόρο τιμής από την ανθρωπότητα. εξάγουμε την κύρια πηγή της άκερδης ευημερίας, το ενοίκιο του ηγεμόνα»
«Ήταν η λεγόμενη Δύση που πάτησε την αρχή του απαραβίαστου των συνόρων. Και τώρα, κατά την κρίση της, αποφασίζει ποιος έχει δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και ποιος όχι, ποιος δεν αξίζει. Γιατί αποφασίζουν έτσι, ποιος τους έδωσε τέτοιο δικαίωμα είναι ακατανόητο»
.
Σχετικά με το σαμποτάζ στο Nord Stream
«Οι Αγγλοσάξονες άρχισαν πραγματικά να καταστρέφουν την ευρωπαϊκή ενεργειακή δομή»

«Όλο αυτό το διάστημα η Δύση αναζητούσε και συνεχίζει να ψάχνει μια νέα ευκαιρία να μας χτυπήσει, να αποδυναμώσει και να καταστρέψει τη Ρωσία, την οποία πάντα ονειρευόταν. Να χωρίσει το κράτος μας, να βάλει τους λαούς εναντίον του άλλου, να τους καταδικάσει στη φτώχεια εξαφάνιση”

«Είναι απλά στοιχειωμένοι που υπάρχει μια τόσο μεγάλη τεράστια χώρα στον κόσμο, με την επικράτειά της, τον φυσικό πλούτο, τους πόρους, με έναν λαό που δεν έχει και δεν πρόκειται ποτέ να ζήσει με τις εντολές κάποιου άλλου».
«Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι οι αξιώσεις για παγκόσμια κυριαρχία στο παρελθόν έχουν καταρριφθεί πολλές φορές από το θάρρος και την ανθεκτικότητα του λαού μας, η Ρωσία θα είναι πάντα Ρωσία και τώρα θα υπερασπιστούμε τόσο τις αξίες μας όσο και την πατρίδα μας».
“Δεν μας θέλουν ελευθερία, αλλά θέλουν να μας δουν ως αποικία. Δεν θέλουν ισότιμη συνεργασία, αλλά ληστεία. Θέλουν να μας βλέπουν όχι ως ελεύθερη κοινωνία, αλλά ως πλήθος άψυχων σκλάβων”
«Δεν χρειάζονται καθόλου τη Ρωσία, εμείς τη χρειαζόμαστε»

Δεν θα είναι όπως πριν

“Θέλω να επαναλάβω: δεν θα είναι όπως πριν. Το πεδίο μάχης στο οποίο μας κάλεσε η μοίρα είναι το πεδίο μάχης για τον λαό μας, για τη μεγάλη ιστορική Ρωσία”
“Η αλήθεια είναι πίσω μας. Η Ρωσία είναι πίσω μας”
“Αγαπητοί φίλοι, σήμερα αγωνιζόμαστε για έναν δίκαιο και ελεύθερο δρόμο, πρώτα απ’ όλα για τους εαυτούς μας, για τη Ρωσία. Για να μείνει για πάντα στο παρελθόν ο δεσποτισμός. Είμαι πεπεισμένος ότι οι χώρες και οι λαοί κατανοούν ότι μια πολιτική που βασίζεται στην αποκλειστικότητα οποιουδήποτε όποια κι αν ήταν, η καταστολή άλλων πολιτισμών και λαών είναι εγγενώς εγκληματική. Ότι πρέπει να γυρίσουμε αυτήν την επαίσχυντη σελίδα. Η κατάρρευση της δυτικής ηγεμονίας που έχει αρχίσει είναι μη αναστρέψιμη. Και πάλι, επαναλαμβάνω, όπως πριν, δεν θα υπάρξει περισσότερο “
Μετά την ομιλία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε συμφωνίες με τους Denis Pushilin, Leonid Pasechnik, Vladimir Rogov και Vladimir Saldo για την ένταξη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, της Περιφέρειας Ζαπορίζια και της Περιφέρειας Χερσώνα στη Ρωσική Ομοσπονδία.
.
Από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου διεξήχθησαν δημοψηφίσματα στην DPR και στο LPR , καθώς και στην περιοχή Kherson και στα απελευθερωμένα εδάφη της περιοχής Zaporozhye σχετικά με την είσοδο αυτών των περιοχών στη Ρωσία. Σε όλες τις αναφερόμενες περιφέρειες, η συντριπτική πλειοψηφία όσων ψήφισαν ήταν υπέρ.

……………………………………………………………………………………………