Η Τουρκία θα εξοπλίσει τους 40.000 στρατιώτες της στην κατεχόμενη Κύπρο !! Επί 48 χρόνια χωρίς κυρώσεις !!!

News ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΡΟΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο.
ΑΛΦΕΙΟΣ : Επί 48 χρόνια μέχρι τώρα, ουδείς ευρωπαίος ή αμερικάνος ξέσκισε τα ιμάτια του κατά της Τουρκίας… Ουδείς ψέλλισε να επιβληθούν κυρώσεις εναντίον της για την εισβολή σε ένα κυρίαρχο κράτος, την Κύπρο !!!
Βλέπουμε ότι η Ελληνική Δύναμη Κύπρου στελεχώνεται με περίπου 1.000 άτομα στρατιωτικό δυναμικό !!! Η Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) αποτελεί τη μόνιμη στρατιωτική παρουσία της Ελλάδας στην Κύπρο, και αποτελείται από ένα αριθμό στρατιωτικών μονάδων οι οποίες βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης της Λευκωσίας. Αποβιβάστηκε στην Κύπρο στις 16 Αυγούστου 1960 με την υπογραφή της Συνθήκης Ζυρίχης-Λονδίνου στη Λευκωσία με την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
.
Η Τουρκία παραβιάζει ΚΑΙ αυτή την συνθήκη !!!
Η Τουρκία θα ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στην κατεχόμενη Κύπρο, εξοπλίζοντας με διάφορα είδη όπλων τους 40.000 στρατιώτες της, μετά την άρσητου εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό δημοσιεύεται από το CNN Turk στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε την άρση του εμπάργκο «ανεξήγητη ως προς το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα».

Ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, «που αγνοούν, ακόμη και ενθαρρύνουν τα βήματα του ελληνοκυπριακού διδύμου, που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο, με αυτό το βήμα θα οδηγήσουν σε κούρσα εξοπλισμών στο νησί».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε προειδοποίηση για το ενδεχόμενο κούρσας εξοπλισμών στην Κύπρο. Σύμφωνα με την Άγκυρα, το εμπάργκο που εισήχθη το 1987 απέτρεψε τη συσσώρευση εξοπλισμών και εξασφάλισε την απουσία στρατιωτικής σύγκρουσης στην Κύπρο, μετά την απόβαση και εισβολή της Τουρκίας το 1974.

«Θα μείνουμε στην άκρη; Δεν μπορούμε», είπε ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι οι τουρκικές δυνάμεις στην κατεχόμενη Κύπρο αποτελούνται ήδη από 40.000 στρατιώτες, οι οποίοι θα ενισχυθούν με διάφορα είδη όπλων.

«Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό το τελευταίο βήμα δεν θα μείνει αναπάντητο και ότι θα ληφθεί κάθε προφύλαξη για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων».

Εν τω μεταξύ, η Κύπρος μόλις πριν μια εβδομάδα, μετά από οδηγίες της Ε.Ε.ακύρωσε τη συνάντηση του Αναστασιάδη με τον Λαβρόφ. Η συνάντηση Λαβρόφ – Αναστασιάδη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

…………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ …

1974. ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΠΟΒΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ! ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΑ 4 ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ “ΣΚΙΣΜΕΝΑ” ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ…

12 Μαΐου, 2014 Κύπρος: Η Τουρκία θα πληρώσει 90 εκατ. ευρώ για την εισβολή του Αττίλα το 1974

27 Ιουνίου, 2014 ΚΥΠΡΟΣ. Στα κρατητήρια των Βρετανικών Βάσεων Ε/Κ γιατί αρνήθηκε να αφαιρέσει τις Ελληνικές Σημαίες

19 Σεπτεμβρίου, 2014 ΚΥΠΡΟΣ… Βάστα Τούρκο να γεμίσω – Αφαιρούν τoυς επικρουστήρες από τα G3 των Εφέδρων στην Κύπρο…

24 Αυγούστου, 2022 Η Τουρκία ετοιμάζεται να πάρει εδάφη από την Ελλάδα

Ξεχασμένοι ήρωες: “Ἄ, πῶς κατάντησα: σκουπίδι τῶν θεῶν, νά μή σημαίνω τίποτε στή γῆ μου·”

………………………………………………………………………………………….