Υπουργείο Άμυνας της ΛΔΚ: Η Κίνα και η Ρωσία συμμετέχουν σε έναν κοινό αγώνα κατά του ηγεμονισμού 

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ταν Κεφέι. Εικονογράφηση: pbs.twimg.com

Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας στο πλαίσιο ενός κοινού αγώνα ενάντια στον ηγεμονισμό θα γεμίσει με νέο στρατηγικό περιεχόμενο. Αυτό ανακοινώθηκε την Πέμπτη σε τακτική ενημέρωση από τον επίσημο εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Ταν Κεφέι, αναφέρει σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου, το TASS.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κίνα και η Ρωσία αγωνίζονται από κοινού ενάντια στον ηγεμονισμό, την πολιτική εξουσίας και την υποστήριξη της διεθνούς τάξης και δικαιοσύνης. Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας υπενθύμισε ότι φέτος οι χώρες πραγματοποίησαν άλλη μια κοινή αεροπορική περιπολία και ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας συμμετείχε στις ρωσικές ασκήσεις “Vostok-2022” και στους Διεθνείς Αγώνες Στρατού.

«Στο επόμενο στάδιο, η κινεζική πλευρά σκοπεύει να καταβάλει κοινές προσπάθειες με τη Ρωσία για την πλήρη εφαρμογή της σημαντικής συναίνεσης των αρχηγών των δύο κρατών, την εμβάθυνση των στρατηγικών επαφών μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, τη συνέχιση της ανάπτυξης ρεαλιστικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς. γεμίζει συνεχώς τις διμερείς σχέσεις με νέο στρατηγικό περιεχόμενο και καταβάλλει ενεργές προσπάθειες για τη διατήρηση της διεθνούς και περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας».  τόνισε.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………………………………………