“Η μισή ανθρωπότητα είναι στο πλευρό της Ρωσσίας” – Πολωνός δημοσιογράφος

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρθρογράφος της πολωνικής εφημερίδας Rzeczpospolita Enrzej Bielecki. Στιγμιότυπο: youtube.com 

Η Δύση απέτυχε να απομονώσει τη Ρωσία από τον κόσμο. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο αρθρογράφος της πολωνικής εφημερίδας Rzeczpospolita, Jendzhey Bielecki.

Ο Πολωνός δημοσιογράφος σημειώνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν , «απομονωμένος από τη Δύση», συναντά τους ηγέτες της Ινδίας, της Κίνας, της Τουρκίας και του Ιράν. Έτσι, η Ρωσία υποστηρίζεται από τη μισή ανθρωπότητα.

«Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επίσης αποκτήσει σημαντική εμπειρία σε αυτό το περίπλοκο παιχνίδι. Η χώρα του, αν και μέλος του ΝΑΤΟ, επίσης δεν προσχώρησε στις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ακολουθώντας, όπως το έθεσε η Άγκυρα, «μια ισορροπημένη πολιτική απέναντι στην ουκρανική σύγκρουση».  σημειώνει ο Beletsky.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, μάλιστα, η Δύση βιώνει ένα σοκ από μια τέτοια «παγκόσμια απομόνωση» της Ρωσίας.

Σχολιάζοντας τη σύνοδο κορυφής της SCO στη Σαμαρκάνδη, ο Rzeczpospolita εστιάζει στην ολοένα ισχυρότερη συμμαχία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, επικαλούμενος τα λόγια του Xi Jinping ότι «η συνεργασία μεταξύ των δύο παγκόσμιων δυνάμεων θα γίνεται ολοένα και πιο στενή».

Το άρθρο αναφέρει επίσης την Ινδία και το Ιράν. Για την Ινδία, η συνεργασία με τη Ρωσία έθεσε τη χώρα στη δεύτερη θέση (μετά την Κίνα) στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου, επιπλέον, το Νέο Δελχί διατήρησε την εισαγωγή ρωσικών όπλων και λιπασμάτων. Το Ιράν, με τη σειρά του, γενικά θεωρεί την ειδική επιχείρηση αποναζοποίησης της Ουκρανίας ως «νόμιμη προστασία των γεωστρατηγικών συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

ΠΗΓΗ

………………………………………………………………………………………..