Κινέζος Υπ.Εξ. : Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τη Ρωσσία την έδρα του μόνιμου μέλους στο Σ.Α. του ΟΗΕ !!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γουάνγκ Γι, Σεργκέι Λαβρόφ.

Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι: [ … Αν και ο ΟΗΕ βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ίδιος ο ΟΗΕ ανήκει σε όλους μας… ]

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών σε συνάντηση με τον Λαβρόφ τόνισε τον ρόλο της Ρωσίας στον ΟΗΕ

Κανείς δεν μπορεί να στερήσει τη Ρωσία από τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στον ΟΗΕ, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι σε συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Κυριολεκτικά μόλις γνωριστήκαμε στη Σαμαρκάνδη. Καταρχάς, θα ήθελα να σας καλωσορίσω και να σας συγχαρώ για τον ερχομό σας στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται η έδρα του ΟΗΕ. Αν και ο ΟΗΕ βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ίδιος ο ΟΗΕ ανήκει σε όλους μας. Η Ρωσία είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και θα πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει τον σημαντικό ρόλο της στον ΟΗΕ. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τη Ρωσία αυτό το δικαίωμα».  είπε ο Γουάνγκ Γι.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι σε συνάντηση στη Σαμαρκάνδη στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της SCO, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και κατέληξαν σε συμφωνία για πολλά θέματα.

«Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ μαζί σας για την εφαρμογή των αποφάσεων της τελευταίας συνάντησης των ηγετών των χωρών μας. Η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει ακόμη παρέλθει και βαθιές αλλαγές συντελούνται στην παγκόσμια σκηνή, υπό τις παρούσες συνθήκες είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τον συντονισμό και τη συνεργασία μας, να ανταποκριθούμε από κοινού στις κοινές προκλήσεις, προωθώντας παγκόσμιες πρωτοβουλίες για την ασφάλεια για να κάνουμε τον κόσμο παραγγείλετε πιο δίκαια»,  πρόσθεσε ο Wang.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………………………………..