Το Υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την απαγόρευση της θαλάσσιας μεταφοράς ρωσσικού πετρελαίου

Business Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πετρελαιοφόρο - RIA Novosti, 1920, 09/10/2022
© RIA Novosti / Κωστής Νταντάμης Πετρελαιοφόρο. Φωτογραφία αρχείου
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους συμμάχους από την G7 και την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα επιβάλουν απαγόρευση στη θαλάσσια μεταφορά ρωσικού πετρελαίου στις 5 Δεκεμβρίου, πετρελαϊκών προϊόντων στις 5 Φεβρουαρίου, επιβεβαίωσε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, μεταδίδει το RIA Novosti
.
Η απαγόρευση της θαλάσσιας μεταφοράς αργού πετρελαίου θα τεθεί σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου 2022 και στις θαλάσσιες μεταφορές πετρελαιοειδών από τις 5 Φεβρουαρίου 2023.
.
Ο συνασπισμός σκοπεύει να κάνει εξαιρέσεις στην απαγόρευση προμηθειών που ταιριάζουν στα όρια τιμών που θα καθορίσουν οι σύμμαχοι.
.
Oil rocker - RIA Novosti, 1920, 09/09/2022
.
Το υπουργείο διευκρίνισε ότι η Ουάσιγκτον δεν σκοπεύει να μην επαναλάβει τις αγορές ρωσικού πετρελαίου μετά την καθιέρωση ανώτατου ορίου τιμών σε αυτό. Σε υλικά αναφοράς που δημοσιεύθηκαν την παραμονή της υλοποίησης της πρωτοβουλίας, το Υπουργείο Οικονομικών υπενθύμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει απαγόρευση στην εισαγωγή πετρελαίου και των προϊόντων του από τη Ρωσία , αλλά δεν αρνούνται τέτοιες αγορές σε άλλες χώρες.

«Αυτή η απαγόρευση θα παραμείνει σε ισχύ», αναφέρει το έγγραφο.

Την περασμένη εβδομάδα, οι επικεφαλής των υπουργείων Οικονομικών της G7 ( G7 ), που περιλαμβάνει τη Μεγάλη Βρετανία , τη Γερμανία , την Ιταλία , τον Καναδά , τις Ηνωμένες Πολιτείες , τη Γαλλία και την Ιαπωνία , σε δήλωση μετά τη συνάντηση, επιβεβαίωσαν το σχέδιο επιβολής «τιμής ανώτατο όριο» στο ρωσικό πετρέλαιο και απαγόρευση της θαλάσσιας μεταφοράς πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου από τη Ρωσία , εάν δεν αγοράζονται σε περιορισμένη τιμή, και κάλεσε επίσης «όλες τις χώρες» να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία.
.
Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vyacheslav Volodin - RIA Novosti, 1920, 09.09.2022
.
Η Μόσχα δεν θα προμηθεύσει ενεργειακούς πόρους σε ξένες χώρες εάν αυτό είναι αντίθετο με τα δικά της συμφέροντα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στη σύνοδο του WEF , σχολιάζοντας τις ιδέες των δυτικών χωρών να περιορίσουν τις τιμές για τους ρωσικούς μεταφορείς ενέργειας.
.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας υπενθύμισε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμβάσεις που έχουν τα μέρη που τις έχουν συνάψει. Και εάν η Δύση παραβιάσει τις συμφωνίες, με γνώμονα πολιτικά κίνητρα, τότε η Ρωσία θα σταματήσει τη ροή των ενεργειακών πόρων ως απάντηση, τόνισε ο πρόεδρος. Ο Πούτιν σημείωσε ότι η Μόσχα δεν θα προμήθευε τίποτα εκτός του πλαισίου των συμβάσεων που έχουν συναφθεί και δεν πρόκειται να κάνει «κάτι που επιβάλλεται» από τη Δύση.
……………………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Πούτιν στη Δύση: “Παγώστε, παγώστε, ουρά λύκου!” «Δεν θα προμηθεύουμε τίποτα! ούτε φυσικό αέριο, ούτε πετρέλαιο, ούτε κάρβουνο, ούτε πετρέλαιο θέρμανσης!»

Μαστίγιο και καρότο !! Πούτιν: Η Ρωσσία θα πουλάει ενεργειακούς πόρους σε όλο τον κόσμο, έχουμε πολλούς από αυτούς

“Αξίζει να το εξετάσετε.” Ο Πούτιν από την Άπω Ανατολή έστειλε ένα σαφές μήνυμα στη Δύση (+βίντεο)

Ο Πούτιν ανακοίνωσε την άφιξη μιας νέας παγκόσμιας τάξης !!

Βασικές δηλώσεις Πούτιν στη Διάσκεψη Ασφαλείας της Μόσχας

Bundestag 2001. Όταν σύσσωμοι οι Γερμανοί βουλευτές χειροκροτούσαν τον Πούτιν όρθιοι !! (βίντεο της ομιλίας)

BRICS

………………………………………………………………………………………