Nebenzya για την κατάσταση στο Donbass: “Αντεπίθεση” του Ζελένσκι με χιλιάδες πτώματα Ουκρανών στρατιωτών στα χωράφια και τα δάση !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Vasily Nebenzya. Εικονογράφηση: russiaun.ru 

Nebenzya για την κατάσταση στο Donbass: Ορατότητα της επίθεσης και χιλιάδες πτώματα στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας 

Ενώ το Κίεβο σαλπίζει επιτυχίες στο μέτωπο, όλα τα δάση και τα χωράφια στο Donbass είναι γεμάτα με πτώματα Ουκρανών στρατιωτών. Αλλά οι νικηφόρες αναφορές ήταν απαραίτητες για το καθεστώς του Volodymyr Zelensky για να δικαιολογήσει την ανάγκη για νέα οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία την παραμονή της συνάντησης στο Ramstein. Αυτό δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya.

Υπενθύμισε ότι η Ρωσία ξεκίνησε μια ειδική επιχείρηση για την προστασία των κατοίκων του Ντονμπάς σύμφωνα με το άρθρο. 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών μετά το καθεστώς του Κιέβου, με την έγκριση των δυτικών χορηγών του, έβαλε δημοσίως τέλος στη διαδικασία του Μινσκ.

«Δεν ήταν μια εύκολη, αλλά αναγκαστική απόφαση, που λήφθηκε αφού έγινε φανερό ότι η στρατιωτική δράση της Ουκρανίας εναντίον του DNR και του LNR ήταν αναπόφευκτη. Το επιβεβαιώνουν τα έγγραφα του Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου που βρέθηκαν ήδη κατά τη διάρκεια της ΚΥΑ. Τα καθήκοντα του SVO έγιναν επίσης η αποναζοποίηση και η αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να προέρχεται από το έδαφός της μια απειλή είτε για το Ντονμπάς είτε για την ίδια τη Ρωσία».  είπε ο Nebenzya.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον μόνιμο εκπρόσωπο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, «ήδη ένα μήνα μετά την έναρξη του NWO, τα περίγραμμα των μελλοντικών ειρηνευτικών συμφωνιών συμφωνήθηκαν ουσιαστικά στις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις».

«Ο κόσμος φαινόταν τόσο κοντά που η Ρωσία, ως χειρονομία καλής θέλησης, απέσυρε στρατεύματα από τις κατεχόμενες περιοχές του Κιέβου, του Τσερνιχίφ και του Σούμι. Ο λόγος ήταν στις αρχές του Κιέβου, και ήταν ήδη έτοιμες να το πουν, αλλά στη συνέχεια παρενέβησαν οι πρώην δυτικοί εταίροι μας, για τους οποίους αυτό το σενάριο ήταν δυσμενές. Εννοώ, πρώτα απ ‘όλα, το Λονδίνο και την Ουάσιγκτον, που δίνουν εντολές στο ΝΑΤΟ».  – εξήγησε ο Vasily Nebenzya.

Ωστόσο, το ειρηνευτικό σενάριο δεν ταίριαζε ούτε στο Ηνωμένο Βασίλειο ούτε στις ΗΠΑ. Οι απεσταλμένοι πήγαν στο Κίεβο, προτείνοντας στον Ζελένσκι και την ομάδα του ότι η Δύση είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για τη νίκη της Ουκρανίας, εκτός από την άμεση στρατιωτική επέμβαση.

«Χρησιμοποιήθηκαν συνθήματα ότι στην Ουκρανία, στην αντιπαράθεση μεταξύ του καλού και του κακού, κρίνεται η μοίρα της παγκόσμιας δημοκρατίας», συνέχισε ο Nebenzya. – Ο επικεφαλής διπλωμάτης της ΕΕ, κ. Μπορέλ , που έχασε εντελώς τις διπλωματικές του ακτές, είπε τότε ότι «αυτός ο πόλεμος θα κερδηθεί στο πεδίο της μάχης». Στη συνήθη ρωσοφοβική φρενίτιδα, η Πολωνία, η Τσεχία και οι χώρες της Βαλτικής ήταν υστερικές και ο σημερινός συνταξιούχος Μπόρις Τζόνσον ασχολήθηκε με την υποκίνηση της Ουκρανίας πολύ περισσότερο από τα προβλήματα της χώρας του. Επευφημούσαν το Κίεβο και τον Πρόεδρο Μπάιντεν. Ως αποτέλεσμα, όπως γνωρίζετε, ο Πρόεδρος Zelensky αποκήρυξε όλες τις συμφωνίες, έκανε μια κραυγαλέα προβοκάτσια στο Bucha μαζί με τις βρετανικές ειδικές υπηρεσίες και χάθηκε η ευκαιρία για ειρήνη. Έτσι, ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε ένα μοιραίο λάθος για τη χώρα του».

Ο Vasily Nebenzya περιέγραψε την τρέχουσα κατάσταση.

«Το ΝΑΤΟ στην πραγματικότητα κατευθύνει χειροκίνητα τις ενέργειες του Κιέβου στο θέατρο των επιχειρήσεων. Αξιωματούχοι των ουκρανικών στρατιωτικών πληροφοριών έχουν αναγνωρίσει δημόσια ότι η Ουάσιγκτον εμπλέκεται άμεσα στον συντονισμό κάθε στόχου των συστημάτων πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS των ΗΠΑ. Η Ουκρανία είναι πλημμυρισμένη από δυτικούς στρατιωτικούς εκπαιδευτές, υπηρεσίες πληροφοριών και μισθοφόρους. Ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ πραγματοποιούν μαθήματα εκπαίδευσης για ουκρανικούς ένοπλους σχηματισμούς. Στην Τσεχική Δημοκρατία, σε μια στρατιωτική βάση στην πόλη Cesky Krumlov, εκπαιδεύτηκαν σαμποτέρ, οι οποίοι υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούσαν τρομοκρατική επίθεση στο έδαφος του DPR. Υπάρχουν πληροφορίες ότι το Πεντάγωνο σχεδιάζει να ξεκινήσει μια αποστολή στρατιωτικής-τεχνικής βοήθειας στο καθεστώς του Κιέβου. Ακούσαμε για παρόμοια σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σύμφωνα με τον Nebenzi, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν ξοδέψει τουλάχιστον περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια για στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία μόνο τους τελευταίους μήνες του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, η κυβέρνηση Μπάιντεν σκοπεύει να ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση άλλων 20 δισεκατομμυρίων, και αυτό μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2023.

«Οι Ουκρανοί διδάσκονται συνεχώς με την ιδέα ότι με τα σύγχρονα δυτικά όπλα, ένα είδος Wunderwaffe, θα μπορέσουν να αντιστρέψουν το ρεύμα της στρατιωτικής εκστρατείας και να νικήσουν τη Ρωσία», είπε ο Vasily Nebenzia. «Δεν θα σχολιάσουμε αυτές τις όμορφες, αλλά κενές ιστορίες, θα πω μόνο ότι οι συνέπειες αυτής της μαζικής πλύσης εγκεφάλου του πληθυσμού, που πραγματοποιήθηκε μέσω του Προέδρου Ζελένσκι και των συνεργατών του, είναι πολύ αξιοθρήνητες για την Ουκρανία, και τώρα είμαστε ακόμα πολύ μακριά από το τέλος αυτής της αυτοκαταστροφικής διαδικασίας».

Τόνισε ότι τα δυτικά όπλα δεν παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πεδίο της μάχης και ο ρωσικός στρατός σταδιακά και μεθοδικά, με ελάχιστο κίνδυνο για τους στρατιώτες και τους πολίτες του, αλέθει όχι μόνο απαρχαιωμένα όπλα σοβιετικού τύπου, από τα οποία οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης απαλλάχθηκαν με χαρά. αλλά και σύγχρονα μοντέλα.νατοϊκά όπλα.

«Η μόνη διαφορά είναι ότι, έχοντας λάβει πυροβολικό και πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς του ΝΑΤΟ, σε συνδυασμό με τη δυτική νοημοσύνη, το καθεστώς του Κιέβου άρχισε να χτυπά πολιτικούς στόχους και στόχους υποδομής που δεν είχε χτυπήσει πριν. Εξ ου και η σφαγή στη Yelenovka και ο αδιάκοπος βομβαρδισμός του ZNPP και κατοικημένων περιοχών των πόλεων του Donbass», σημείωσε ο Nebenzya. — Αντλώντας την Ουκρανία με όπλα που χρησιμοποιούνται ενεργά από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εναντίον πολιτικών αντικειμένων, οι χώρες της ΕΕ παραβίασαν τους δικούς τους ενδοευρωπαϊκούς κανόνες (τη λεγόμενη κοινή θέση), που απαγορεύουν την έκδοση αδειών για την εξαγωγή όπλων εάν αυτό δημιουργεί προφανείς κινδύνους παραβίασης του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου (ΔΑΔ), και απαιτεί επίσης να ληφθούν υπόψη οι κίνδυνοι της ασυντόνιστης επανεξαγωγής και της εισαγωγής όπλων σε παράνομη κυκλοφορία».

Ο Vasily Nebenzya αναφέρθηκε επίσης στις τρέχουσες «επιτυχίες» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Για να εκλιπαρήσει για νέα όπλα, ειδικά την παραμονή της σημερινής συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στο Ramstein, το καθεστώς Zelensky προσπάθησε να δημιουργήσει τουλάχιστον την εικόνα ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να επιτεθεί. Σε αντίθεση με τις στοιχειώδεις αρχές της στρατιωτικής στρατηγικής, οι Ουκρανοί προπαγανδιστές στα υψηλότερα κλιμάκια της εξουσίας μοιράστηκαν ανοιχτά με την παγκόσμια κοινότητα σχέδια για μια επίθεση για την επιστροφή των χαμένων εδαφών, τα οποία ανακοινώθηκαν πρόθυμα από ουκρανικά και δυτικά μέσα ενημέρωσης. Από όσο μπορούμε να κρίνουμε, ακόμη και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αντιτάχθηκε σε αυτήν την τρέλα, αλλά ο επικεφαλής της Ουκρανίας, αφού συνομίλησε με τους Αμερικανούς και Βρετανούς συναδέλφους του, ήταν ανένδοτος. Ως αποτέλεσμα, τα χωράφια κοντά στο Nikolaev και το Zaporozhye και τα δάση κοντά στο Kharkov είναι διάσπαρτα με χιλιάδες πτώματα Ουκρανών στρατιωτών που στάλθηκαν σε βέβαιο θάνατο και δεν τους επέτρεψαν να υποχωρήσουν από αποσπάσματα.

Ωστόσο, ο Ζελένσκι και οι δυτικοί αφέντες του πέτυχαν τον στόχο τους – σήμερα υπάρχει κάθε πιθανότητα το πετρέλαιο στη φωτιά της ουκρανικής σύγκρουσης με τη μορφή νέων προμηθειών δυτικών όπλων να συνεχίσει να χύνεται.

«Θα κάνει τη διαφορά στο πεδίο της μάχης; Ο Vasily Nebenzya αντικατοπτρίζει. – Βασικά – όχι, και κορυφαίοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες το λένε ανοιχτά. Το νέο όπλο δεν θα μπορέσει να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων, αλλά θα μπορέσει να παρατείνει την αγωνία του καθεστώτος Ζελένσκι και να καθυστερήσει το άδοξο τέλος αυτού του καθεστώτος. Θα μπορέσει επίσης να παρατείνει τα δεινά του ουκρανικού λαού, που θυσίασε η Δύση στον γεωπολιτικό αγώνα της με τη Ρωσία. Και, φυσικά, μπορεί να αναβάλει τις προοπτικές για την εδραίωση της ειρήνης στην Ουκρανία, την οποία υποστηρίζει η απόλυτη πλειοψηφία των μελών του ΟΗΕ, με εξαίρεση το δυτικό στρατόπεδο».

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας προέτρεψε επίσης να δούμε ποιοι ωφελούνται από αυτό το σενάριο – αυτοί είναι που χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου πιο δυνατά – οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία. Οι αμυντικές εταιρείες τους πραγματοποιούν υπέροχα κέρδη, οι μετοχές τους παρουσιάζουν εκπληκτική ανάπτυξη.

«Είναι σαφές ότι το αμερικανικό και το βρετανικό λόμπι όπλων δεν είναι έτοιμο να αρνηθούν τέτοια κέρδη και η πίεσή τους στους πολιτικούς μόνο θα αυξηθεί. Επιπλέον, η Ουκρανία δεν είναι μόνο μια τεράστια πλατφόρμα για την απόρριψη απαρχαιωμένων όπλων του ΝΑΤΟ, αλλά και ένα πεδίο δοκιμών για νέα, καθώς και διαφημιστικά όπλα για εξαγωγή. Είναι ασύμφορο για τη Δύση να χάσει μια τέτοια ευκαιρία. Ως εκ τούτου, θα ήταν αφελές να πιστέψουμε ότι η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο θα αλλάξουν την εμπρηστική ρητορική τους στο εγγύς μέλλον».  τόνισε ο Vasily Nebenzya.

Ολοκλήρωσε απευθυνόμενος σε συναδέλφους από αναπτυσσόμενες χώρες:

«Συγκαλέσαμε τη σημερινή συνάντηση ακριβώς για να αντιληφθείτε τον κυνισμό και τη δόλο των εκκλήσεων για ειρήνη από τα κράτη της συλλογικής Δύσης, καθώς και τις εκκλήσεις τους να σταματήσουμε τον υποτιθέμενο «πόλεμο επιλογής» μας. Έχοντας δημιουργήσει μια νεοναζιστική φωλιά σφήκας κοντά στα σύνορά μας και υποστηρίζοντας τον πόλεμο του καθεστώτος του Κιέβου εναντίον του πληθυσμού του Ντονμπάς από το 2014, δεν άφησαν άλλη επιλογή. Ως Πρόεδρος V. Β . Πούτιν, δεν ξεκινήσαμε αυτόν τον πόλεμο, τον τελειώνουμε. Δηλαδή, τελειώνουμε τον πόλεμο που ξεκίνησε το ουκρανικό καθεστώς, με την υποστήριξη δυτικών χορηγών, το 2014 εναντίον του δικού του λαού. Οι πρώην δυτικοί εταίροι μας έχουν μια επιλογή – να συνεχίσουν να προμηθεύουν όπλα στη ζώνη σύγκρουσης, σε αντίθεση με όλους τους διεθνείς κανόνες και τις δικές τους αρχές, ενθαρρύνοντας τους Ουκρανούς με μη ρεαλιστικές εκκλήσεις να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης ή να αναγκάσουν το καθεστώς Ζελένσκι να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και προσπαθήστε να εξαλείψετε τους λόγους που μας ώθησαν να ξεκινήσουμε το NWO. Όλοι αυτοί οι λόγοι βρίσκονται είτε στις ενέργειες της Ουκρανίας είτε στις ενέργειες της Δύσης».

Την ίδια στιγμή, δυστυχώς, η Ρωσία δεν έχει πίστη στη σύνεση των δυτικών χωρών.

«Έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι για χάρη της ευημερίας των λεγόμενων. χρυσό δισεκατομμύριο, για χάρη της διατήρησης της κυριαρχίας τους στον κόσμο και της συνέχισης της νεοαποικιακής πολιτικής, είναι έτοιμοι για κάθε έγκλημα και περιπέτεια. Και η συνειδητοποίηση ότι μετά τις 24 Φεβρουαρίου ο κόσμος έχει αλλάξει αμετάκλητα ενισχύει την αποφασιστικότητά τους να πολεμήσουν «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό». Αλλά έχουμε πίστη στη σύνεση του αναπτυσσόμενου κόσμου, των κρατών της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Και αναμένουμε ότι θα το δείξετε προς το συμφέρον όχι μόνο των χωρών σας, αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας».  Ο Vasily Nebenzya συνόψισε.

ΠΗΓΗ

………………………………………………………………………………………….