Καμπούλ. Έκρηξη αυτοκτονίας κοντά στη ρωσσική πρεσβεία. Σκοτώθηκαν 8 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο διπλωμάτες

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έκρηξη κοντά στη ρωσική πρεσβεία στην Καμπούλ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 - RIA Novosti, 1920, 09/05/2022
© AFP 2022 / Wakil Koshar Έκρηξη κοντά στη ρωσική πρεσβεία στην Καμπούλ. 5 Σεπτεμβρίου 2022
Από 15 έως 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από έκρηξη κοντά στη ρωσική πρεσβεία στην Καμπούλ, δήλωσε πηγή στο RIA Novosti.
.
Σύμφωνα με την πηγή, η έκρηξη σημειώθηκε όταν ένας Ρώσος διπλωμάτης βγήκε για να ανακοινώσει τα ονόματα των αιτούντων βίζα.
.
«Από 15 έως 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν λόγω της έκρηξης», είπε η πηγή.
.
Οι Ταλιμπάν συνέλαβαν άτομα που τράβηξαν φωτογραφίες στο σημείο της έκρηξης.
Νωρίτερα τη Δευτέρα, μια πηγή είπε στο RIA Novosti ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή της Καμπούλ , όπου βρίσκεται το κτίριο της ρωσικής πρεσβείας στο Αφγανιστάν .
.
Το κτίριο της Ρωσικής Πρεσβείας στην Καμπούλ - RIA Novosti, 1920, 09/05/2022
…………………………………………………..

Ως αποτέλεσμα της πρωινής τρομοκρατικής επίθεσης στη ρωσική διπλωματική αποστολή στην Καμπούλ, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων δύο υπάλληλοι της πρεσβείας. Αυτό αναφέρεται στο μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Στις 5 Σεπτεμβρίου, στις 10.50 π.μ. ώρα Καμπούλ, σε άμεση γειτνίαση με την είσοδο του προξενικού τμήματος της Ρωσικής Πρεσβείας στην Καμπούλ, ένας άγνωστος μαχητής πυροδότησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, σκοτώθηκαν δύο υπάλληλοι της διπλωματικής αποστολής, ενώ υπάρχουν και θύματα μεταξύ Αφγανών πολιτών».  — αναφέρθηκε στο διπλωματικό τμήμα.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων είναι τουλάχιστον οκτώ. Αυτό μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι του Κατάρ Al Jiazeera, επικαλούμενο αφγανική πηγή στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Σύμφωνα με το κανάλι, τουλάχιστον 15 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Όπως αναφέρει η EADaily , η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που συγκεντρώθηκαν φοιτητές στην πρεσβεία, καθώς και Αφγανοί με ρωσικές βίζες, η βόμβα πυροδοτήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας. Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση.

………………………………………………………………………………………