Οι ΗΠΑ εκφράζουν τη λύπη τους για το αποτέλεσμα της διάσκεψης NPT

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εικονογράφηση: yandex.ru. 

Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων – Treaty on the Non-Proliferation of Nuclear Weapons (NPT)

……………………………………………….

Οι ΗΠΑ εκφράζουν τη λύπη τους για το αποτέλεσμα της διάσκεψης NPT

Το σχέδιο εγγράφου αποτελέσματος της Διάσκεψης Αναθεώρησης της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (NPT), που δεν εγκρίθηκε την Παρασκευή, δεν ήταν τέλειο, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται που δεν μπόρεσε να εγκριθεί, είπε ο Adam Sheinman, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, στη συνάντηση του συνεδρίου.

«Γνωρίζουμε ότι το προσχέδιο εγγράφου αποτελεσμάτων δεν ήταν τέλειο και δεν αντικατόπτριζε δίκαια τις συνθήκες «επί τόπου»».  είπε ο Σάινμαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κείμενο «υποτιμούσε την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye». Παράλληλα, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι δημιουργεί ραδιολογική απειλή για την Ουκρανία και την Ευρώπη.

«Λυπούμαστε για αυτό το αποτέλεσμα» πρόσθεσε.

Πριν από αυτό, ο αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Andrey Belousov , είπε ότι οι ψευδείς και πολιτικοποιημένες δηλώσεις ορισμένων αντιπροσωπειών για την Ουκρανία εμπόδισαν την επίτευξη συναίνεσης για το τελικό έγγραφο. Σύμφωνα με τον ίδιο, μεμονωμένες αντιπροσωπείες έφτασαν στο συνέδριο για να προωθήσουν τις πολιτικές τους αρχές πάση θυσία.

Όπως τόνισε ο Belousov, η διάσκεψη έγινε πολιτικός όμηρος για όσους δηλητηρίασαν τις συζητήσεις για τέσσερις εβδομάδες με τις πολιτικοποιημένες, προκατειλημμένες, αβάσιμες και δόλιες δηλώσεις τους για την Ουκρανία.

ΠΗΓΗ

………………………………………………………………………