Οι αρχές της περιοχής Zaporozhye απέρριψαν το τελεσίγραφο του Zelensky για το ZNPP

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ξηρή αποθήκευση αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye στο Energodar - RIA Novosti, 1920, 24/08/2022
Κανείς δεν θα εκπληρώσει το τελεσίγραφο του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky σχετικά με την απόσυρση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων από το έδαφος του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye, καθώς πρόκειται για απόφαση αυτοκτονίας, ο Vladimir Rogov, μέλος του κύριου συμβουλίου της διοίκησης του Zaporozhye στην περιοχή, δήλωσε στο RIA Novosti.
Νωρίτερα , ο Ζελένσκι κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση στη Μόσχα ώστε τα ρωσικά στρατεύματα να εγκαταλείψουν βίαια το έδαφος του ZNPP .

«Το τελεσίγραφο του Ζελένσκι, μεταφρασμένο στην ανθρώπινη γλώσσα, σημαίνει μόνο ένα πράγμα: να επιστρέψει τον έλεγχο του πυρηνικού σταθμού στην ουκρανική πλευρά, ώστε να συνεχίσουν τα πειράματά τους για να δημιουργήσουν μια βρώμικη βόμβα και να κρατήσουν όμηρο ολόκληρο τον κόσμο. ισοδυναμεί με αυτοκτονία. και μια τέτοια απόφαση δεν θα ληφθεί», είπε ο Ρογκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα η προστασία των πυρηνικών σταθμών από τον ουκρανικό βομβαρδισμό παρέχεται από ρωσικά συστήματα αεράμυνας.

“Αυτή είναι η μόνη εγγύηση ασφάλειας στο πυρηνικό εργοστάσιο από τρομοκρατικές επιθέσεις από τους μαχητές του Ζελένσκι. Ο Ζελένσκι είναι ένας χρεοκοπημένος απατεώνας που πλημμυρίζει τη γη με το αίμα των απλών ανθρώπων και βγάζει χρήματα σε αυτό. Η Ρωσία είναι ένα κυρίαρχο κράτος και κανείς δεν τολμά να μιλάμε με τη γλώσσα των τελεσιγράφων», τόνισε ο Ρογκόφ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτίθενται τακτικά στο ZNPP, το οποίο απειλεί με μεγάλης κλίμακας πυρηνική καταστροφή. Ο βομβαρδισμός έχει ήδη καταστρέψει τη γραμμή υψηλής τάσης του υποσταθμού Kakhovskaya, το προσωπικό έπρεπε να μειώσει τη χωρητικότητα δύο μονάδων ισχύος.

…………………………………………………………………………