Η τελευταία σοδειά

Health Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Καί όμως, δεν είναι το ενεργειακό ζήτημα το μεγαλύτερο πρόβλημα μας.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας, έχει και τις πολύτιμες κοινωνίες του….

Δείτε και διαβάστε:

Η ταινία εξιστορεί την περιπέτεια μίας οικογένειας καταλανών αγροτών που βρίσκεται αντιμέτωπη με έξωση και η οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με μία σκληρή πραγματικότητα, όταν οι γαιοκτήμονες θέλουν να τη διώξουν για να βάλουν φωτοβολταϊκά πάνελ στα χωράφια που καλλιεργεί.

Το «Alcarràs», είναι η μελαγχολική δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Ισπανίδας σκηνοθέτιδας Carla Simón, η οποία προέρχεται και η ίδια από οικογένεια αγροτών, χρησιμοποιεί μη επαγγελματίες ηθοποιούς, κυρίως αγρότες της τοπικής κοινωνίας. . Η ταινία επικεντρώνεται σε μια οικογένεια που καλλιεργεί τη γη της από τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο και αναγκάζεται να ανοίξει χώρο σε μια εταιρεία που θέλει να κατασκευάσει ένα ηλιακό αγρόκτημα στο ακίνητο.

Σε μια συναισθηματική ομιλία αποδοχής, η Simón αφιέρωσε το βραβείο στους μετριοπαθείς αγρότες «που καλλιεργούν τη γη κάθε μέρα για να φέρουν το φαγητό στα πιάτα μας» με έναν τρόπο που είναι «μια μορφή αντίστασης».

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου: Η Χρυσή Άρκτος στο φιλμ «Alcarràs»

………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Οι Ρώσσοι αγρότες συγκέντρωσαν 78 εκατομμύρια τόνους σιτηρών μέχρι σήμερα !!

Πυρκαγιές. Εθνικό πάρκο Δαδιάς. Εις μνήμην ανθρώπων, δασών, πουλιών και ζώων… “φυτεύονται” ανεμογεννήτριες …

ΤΗΝΟΣ. ΞΥΛΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ. ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ: ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΩ ΤΗ ΧΩΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ !!

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΔΑΣΗ. ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ (βίντεο)… ΚΙ ΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ…!

……………………………………………………………………………