Τέλος το δολάριο στην Ινδία. Αγοράζει ρωσικό άνθρακα με ντιρχάμ ΗΑΕ , δολάρια Χονγκ Κονγκ, ευρώ και γιουάν !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εκφόρτωση άνθρακα στο λιμάνι - RIA Novosti, 1920, 10.08.2022
© RIA Novosti / Alexey Kudenko Εκφόρτωση άνθρακα στο λιμάνι. Φωτογραφία αρχείου
Reuters: Η Ινδία αρνείται το δολάριο όταν αγοράζει ρωσικά καύσιμα
Οι ινδικές εταιρείες αρνούνται δολάρια όταν αγοράζουν ρωσικά καύσιμα. Σχετικά με αυτό γράφει το Reuters αναφερόμενο σε τελωνειακά έγγραφα.
.
Ινδοί αγοραστές αγόρασαν 1,7 εκατομμύρια τόνους άνθρακα από τη Ρωσία τον Ιούνιο , με τους τοπικούς παραγωγούς χάλυβα και τσιμέντου να πληρώνουν σχεδόν το ήμισυ (44 τοις εκατό) της συμφωνίας σε ντιρχάμ ΗΑΕ , δολάρια Χονγκ Κονγκ, ευρώ και γιουάν.
.
Το κινεζικό νόμισμα αντιπροσώπευε το 31 τοις εκατό των συναλλαγών εκτός δολαρίου, ενώ το νόμισμα του Χονγκ Κονγκ αντιπροσώπευε το 28 τοις εκατό. Λιγότερο από το ένα τέταρτο των προμηθειών πληρώθηκαν σε ευρώ και περίπου το ένα έκτο σε ντιρχάμ.
.
Όπως είπε νωρίτερα ο ομιλητής της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin , ο κόσμος έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εγκατάλειψης του δολαρίου λόγω της έλλειψης πραγματικών αγαθών και πόρων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το αμερικανικό τυπογραφείο δεν περιορίζεται με τίποτα και το εθνικό νόμισμα των ΗΠΑ χρησιμοποιείται από την Ουάσιγκτον ως όργανο πολιτικού αγώνα.
.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rostec , Sergei Chemezov , με τη σειρά του, σημείωσε ότι όλο και περισσότερες χώρες ακολουθούν το παράδειγμα της Ρωσίας, αρνούμενοι να πληρώσουν σε δολάρια και αλλάζουν σε εθνικά νομίσματα . Οι εταιρικές σχέσεις κρατών με μακριές παραδόσεις συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης σίγουρα θα ενισχυθούν, τόνισε.

………………………………………………………………………..