Γερμανία: Η Θεά Δίκη χτυπάει δυό φορές (Σρέντερ/ Σολτς)

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΙΑ Χωρίς κατηγορία

Γκέρχαρντ Σρέντερ

Μέλη του SPD ήθελαν να πετάξουν έξω από το κόμμα τον Γκέρχαρντ Σρέντερ λόγω των στενών δεσμών του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τους ρωσικούς ενεργειακούς κολοσσούς, αλλά η δικαστική επιτροπή διαιτησίας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών απεφάνθη, ότι δεν συντρέχει λόγος για κάτι τέτοιο, καθώς δεν παραβίασε το καταστατικό του κόμματος.

Την απόφαση κλήθηκε να λάβει η επιτροπή διαιτησίας του κλαδικής του SPD στο Ανόβερο, επειδή ο Σρέντερ είναι μέλος τοπικού παραρτήματος. Κι όπως απεφάνθη, ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην καγκελάριος της Γερμανίας δεν παρέβη την κομματική τάξη με την εμπλοκή του σε ρωσικούς κρατικούς ομίλους, Μάλιστα έδωσε προθεσμία δύο εβδομάδων προκειμένου να ασκηθεί έφεση στην απόφασή του είτε στο αντίστοιχο όργανο στο Ανόβερο είτε σε ομοσπονδιακή διαιτητική επιτροπή του SPD, αν και η έφεση θεωρείται ανεπαρκής.

Η ποινή του:

Καμία τιμωρία, καμία παρατήρηση, ούτε καν επίπληξη… απλά….το SPD απέσυρε τις κούπες με το όνομα και το πρόσωπο του πρώην καγκελάριου από το κατάστημα με τα αναμνηστικά αντικείμενα του SPD.

Όλαφ Σολτς*

Διαρκώς αυξανόμενη είναι η πίεση στον Όλαφ Σολτς με αφορμή το σκάνδαλο Cum-Ex που έχει ξεσπάσει στη Γερμανία και αφορά σκάνδαλο φοροδιαφυγής ύψους 55 δισεκατομμυρίων ευρώ με τη συμμετοχή τραπεζών, με την επιστροφή φόρων από κέρδη κεφαλαίου, κυρίως μερίσματα.

«Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ο καγκελάριος θα καταθέσει για δεύτερη φορά στην Επιτροπή Διερεύνησης του σκανδάλου της Warburg Bank από το κοινοβούλιο του Αμβούργου. Οτιδήποτε χρειάζεται να ειπωθεί, θα απαντηθεί εκεί» ειπώθηκε και η καρέκλα του καγκελάριου τρίζει και κουνιέται, ίσως και να πέσει…

*Όλαφ Σολτς=Ο βλάκας του Πούτιν – Ο βλαμμένος του Μπάιντεν

…………………………………………………………………………………………………………………..

Σχόλιο Αλφειού : Αυτά συμβαίνουν όταν τα όργανα ενός κομματικού οργανισμού εφαρμόζουν το καταστατικό τους και λειτουργούν με σοβαρότητα !!! Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ , από χρόνια πριν είναι απλό μέλος του SPD , φέροντας μόνο τον τίτλο του πρώην καγκελάριου του γερμανικού κράτους !!! Η φιλία του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και οι εργασιακές του δραστηριότητες δεν είναι τωρινές . Είναι από χρόνια στέλεχος της Γκάζπρομ .

Μέχρι τώρα όχι μόνο δεν είχε ενοχληθεί κανείς στη Γερμανία γι’ αυτό , ίσα ίσα που οι Γερμανοί έχουν τεράστιο όφελος , αφού με τις ενέργειες του Σρέντερ παίρνουν το αέριο τέσσερις φορές κάτω από την κανονική τιμή !!! ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ;; Βόμβα Πούτιν: “Η Γερμανία παίρνει από εμάς 4 φορές κάτω το αέριο” – “Γιατί δεν ανοίγετε τον Nord Stream2;;” Σολτς: “τώρα υπάρχουν άλλα θέματα – πιο σημαντικά” !!!

Συμπέρασμα : Τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται μόνο όταν υπάρχει σεβασμός στα καταστατικά και εφαρμόζονται τα άρθρα τους !!! Αλλού όμως , σε άλλες κοινωνίες κι όχι εδώ που το κάθε κομματόσκυλο λύνει και δένει …