Οι Ρώσσοι ευχαρίστησαν τον Macron για τα αυτοκινούμενα όπλα Caesar !! “Στείλτε περισσότερα – θα τα αναλύσουμε” !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γαλλικό αυτοκινούμενο πυροβόλο όπλο Caesar 155 mm - RIA Novosti, 1920, 23/06/2022
Η Uralvagonzavod ευχαρίστησε τον Macron για τα αυτοκινούμενα όπλα Caesar
Η Uralvagonzavod (UVZ, μέρος της κρατικής εταιρείας Rostec) ευχαρίστησε τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron για τις αυτοκινούμενες βάσεις πυροβολικού Caesar που παραδόθηκαν στην Ουκρανία, οι οποίες τελικά κατελήφθησαν από τον ρωσικό στρατό, σύμφωνα με το κανάλι Telegram UVZ .
.
Νωρίτερα, ο Γάλλος πολιτικός Régis de Castelnau είπε ότι τα όπλα Caesar που προμήθευσε η Γαλλία καταλήφθηκαν από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σε καλή κατάσταση και στάλθηκαν στο UVZ για μελέτη.
.
“Καλημέρα, κύριε Régis. Σας ζητάμε να μεταφέρετε την ευγνωμοσύνη μας στον Πρόεδρο Macron για τα δωρεά αυτοκινούμενα όπλα. Ο εξοπλισμός, φυσικά, δεν είναι τόσο πολύ… σαν το δικό μας Msta-S ! Ωστόσο, θα φανεί χρήσιμος στην οικονομία. Στείλτε περισσότερα – θα τα αναλύσουμε” – το UVZ άφησε ένα τέτοιο σχόλιο στο αρχείο του πολιτικού. Η Uralvagonzavod δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης της ανάρτησης του Castelnaud και του σχολίου του στο κανάλι Telegram.
.
Κοχύλια και πυρομαχικά που ανακαλύφθηκαν από ξιφομάχους του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης του LPR κατά την έρευνα της επικράτειας του θερμοηλεκτρικού σταθμού Lugansk - RIA Novosti, 1920, 16/06/2022

ΠΗΓΗ

……………………………..

Δυτικά όπλα που εγκατέλειψαν οι Ουκρανοί παρουσιάστηκαν στο Lisichansk
Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ (LPR) διοργάνωσε έκθεση αιχμαλωτισμένων ουκρανικών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο απελευθερωμένο Λισιτσάνσκ, συμπεριλαμβανομένων πολλών δειγμάτων που προμήθευσαν οι δυτικές χώρες, αναφέρει ο ανταποκριτής του RIA Novosti.
.
Η έκθεση παρουσιάζει δεκάδες κομμάτια στρατιωτικού εξοπλισμού: τανκς, οχήματα μάχης πεζικού, τεθωρακισμένα οχήματα, MLRS και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Σοβιετικής και Ουκρανικής παραγωγής. Σημαντικό μέρος της έκθεσης αποτελούνταν από δείγματα φορητών όπλων, πυροβολικού και πυραυλικών όπλων που προμήθευαν οι ουκρανικοί ένοπλοι σχηματισμοί από δυτικές χώρες. Μεταξύ αυτών είναι τα αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα Javelin και NLAW , τεθωρακισμένα βρετανικά σαξονικά οχήματα, πολυβόλα τσεχικής κατασκευής, «σιωπηλές» νάρκες 60 mm για ελαφρούς όλμους και οβίδες 155 mm για οβίδες.
.
“Όπως γνωρίζετε, τους νικάμε με επιτυχία. Δεν τους αφήνουμε καμία ευκαιρία, καμία ελπίδα, τίποτα – απλώς νικάμε τον εχθρό και τους διώχνουμε από τη γη μας. Όλα τα όπλα που θα λάβουν οι Ουκρανοί Ναζί (μαζί του – εδ. .) θα είναι το ίδιο, όπως όλα όσα βλέπετε εδώ. Θα πάρουμε κάτι που επιβίωσε για εμάς, θα εκτελέσουμε ήδη εργασίες με αυτά τα όπλα και θα καταστρέψουμε ό,τι δεν παίρνουμε “- είπε RIA Novosti, ο επικεφαλής της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR , Υποστράτηγος Yan Leshchenko .
.
Οι συμμαχικές δυνάμεις κατάφεραν επίσης να συλλάβουν κάρτες προσωπικού, προσωπικά έγγραφα Ουκρανών στρατιωτικών, εγχειρίδια μάχης και οδηγίες λειτουργίας για διάφορα οπλικά συστήματα, εξοπλισμό επικοινωνιών, drones και ιατρικό εξοπλισμό. Όλα αυτά τα δυτικά όπλα εγκαταλείφθηκαν βιαστικά από ουκρανικούς σχηματισμούς ενώ διέφευγαν από το Lisichansk υπό την επίθεση του ρωσικού στρατού και της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR.
.
Η Ρωσία είχε προηγουμένως στείλει σημείωμα στις χώρες του ΝΑΤΟ λόγω της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία . Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Ρωσία. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «παίζουν με τη φωτιά» προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία. Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ότι η άντληση της Ουκρανίας με όπλα από τη Δύση δεν συμβάλλει στην επιτυχία των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις.

……………………………………