Oυτοπία το μετα σύμπαν;

Technology Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ

TO NEO INTERNET: Ουτοπία ή Δυστοπία;

Η ελληνική λέξη ουτοπία (σύνθετη από το αρνητικό μόριο “ου” {ουκ} και το ουσιαστικό τόπος – τόπος ανύπαρκτος) χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1516 και ήταν ο τίτλος ενός βιβλίου γραμμένου από τον Άγγλο φιλόσοφο Τόμας Μορ (Thomas More). Με τον όρο ουτοπία ο More περιέγραφε έναν ιδανικό τόπο και τρόπο πολιτικής συμβίωσης, ένα απομονωμένο νησί με τέλειο κοινωνικό, πολιτικό και νομικό σύστημα. Αυτό περίπου λένε ότι θέλουν να επιτύχουν τώρα ο Ελον Μασκ, o Μαρκ Ζάκερμπεργκ, και τα άλλα …καλά παιδιά, …για το καλό μας.

Το μετασύμπαν (METAverse) είναι όρος που περιγράφει τη σύζευξη της πραγματικότητας και της εικονικής πραγματικότητας με αποτέλεσμα την επαυξημένη πραγματικότητα στο πλαίσιο των κοινωνικών δικτύων. Το μετασύμπαν με μια ευρύτερη έννοια μπορεί να μην αναφέρεται μόνο σε εικονικούς κόσμους που λειτουργούν από εταιρείες κοινωνικών μέσων, αλλά σε ολόκληρο το φάσμα της επαυξημένης πραγματικότητας.

Η διαμάχη μεταξύ μετασύμπαντος και τεχνιτής νοημοσύνης έχει ξεκινήσει πριν λίγο καιρό, και αυτή την στιγμή έχουν κάνει κρυφή συμμαχία στο Silicon Valley.

Το βιβλίο 1984 αναφέρει όχι μόνο τον μεγάλο αδελφό, αλλά και αστυνομία σκέψεων...:

Ανατρεπτική τεχνολογία της διεπαφής εγκεφάλου-μηχανής NEURALINK μέ μικροσκοπικό ιστό σαν τρίχα (Τσιπάκι). O Elon Musk έχει πάρει την κρατική άδεια από τις  αμερικανικές αρμόδιες αρχές και κάνει πειράματα με ανθρώπους. Με αυτό τον τρόπο καταγράφονται στο τσιπάκι οι σκέψεις  ΚΑΙ τα συναισθήματα.

Ο συνδυασμός του τρόπου που σκεφτόμαστε και νιώθουμε δημιουργεί μια υπόσταση, η οποία γεννά ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα οποία διαβάζει το μικροτσίπ.

Έλον Μασκ: Κλινικές δοκιμές μικροτσίπ στον εγκέφαλο ανθρώπων από την Neuralink

Δείτε το Βίντεο

Ο Zuckerberg θέλει τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας σε 3D με δικά τους πλάνα. Στο META (FB).