Κλεοπάτρα. Η βασίλισσα που μιλούσε 9 γλώσσες και σπούδασε γεωγραφία, ιστορία, αστρονομία, διεθνή διπλωματία, μαθηματικά, αλχημεία, ιατρική, ζωολογία, οικονομικά και άλλους κλάδους.

ΑΛΦΕΙΟΡΡΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ

Tere Karam Η Κλεοπάτρα ανέβηκε στο θρόνο σε ηλικία 17 ετών και πέθανε σε ηλικία 39 ετών. Μιλούσε 9 γλώσσες. Γνώριζε τη γλώσσα της Αρχαίας Αιγύπτου και είχε μάθει να διαβάζει ιερογλυφικά, μοναδική περίπτωση στη δυναστεία της. Εκτός από αυτό, ήξερε ελληνικά και τις γλώσσες των Παρθίων, των Εβραίων, των Μήδων, των Τρωγλοδυτών, των Συρίων, των Αιθιόπων και των Αράβων.

Με αυτή τη γνώση, οποιοδήποτε βιβλίο στον κόσμο ήταν ανοιχτό για εκείνη. Εκτός από τις γλώσσες, σπούδασε γεωγραφία, ιστορία, αστρονομία, διεθνή διπλωματία, μαθηματικά, αλχημεία, ιατρική, ζωολογία, οικονομικά και άλλους κλάδους. Προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις γνώσεις της εποχής της.
Η Κλεοπάτρα πέρασε πολύ χρόνο σε ένα είδος αρχαίου εργαστηρίου. Έγραψε κάποια έργα σχετικά με βότανα και καλλυντικά. Δυστυχώς όλα τα βιβλία της καταστράφηκαν στη φωτιά της μεγάλης Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας το 391 μΧ. Γ. Η διάσημη φυσικός Galen μελέτησε το έργο της και μπόρεσε να μεταγράψει μερικές από τις συνταγές που επινόησε η Κλεοπάτρα.
Μία από αυτές τις θεραπείες, που συνέστησε και η Galen στους ασθενείς της, ήταν μια ειδική κρέμα που θα μπορούσε να βοηθήσει τους φαλακρούς άνδρες να ανακτήσουν τα μαλλιά τους Τα βιβλία της Κλεοπάτρας περιλάμβαναν και συμβουλές ομορφιάς, αλλά κανένα από αυτά δεν έχει έρθει σε εμάς.
Η βασίλισσα της Αιγύπτου ενδιαφερόταν επίσης για τη θεραπεία των βοτάνων, και χάρη στις γνώσεις της για τις γλώσσες είχε πρόσβαση σε πολυάριθμους πάπυρους που χάνονται σήμερα. Η επιρροή της στις επιστήμες και την ιατρική ήταν γνωστή στους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού. Αυτή, χωρίς αμφιβολία, είναι μια μοναδική φυσιογνωμία στην ιστορία της ανθρωπότητας.

…………………………………………………………………………..

Αλήθειες και ψευτιές για την ΕΛΛΗΝΙΔΑ των αρχαίων χρόνων

…………………………………………………………………………..