Σταμάτησαν οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στη Φινλανδία

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Gazprom επιβεβαιώνει τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στη φινλανδική Gasum λόγω μη πληρωμής σε ρούβλια

……….

Η Gazprom διέκοψε τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στη Φινλανδία στις 7 το πρωί της 21ης ​​Μαΐου

ΕΛΣΙΝΚΙ, 21 Μαΐου – RIA Novosti. Οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στη Φινλανδία σταμάτησαν στις 21 Μαΐου στις 07:00 λόγω της άρνησης του Ελσίνκι να πληρώσει το μπλε καύσιμο σε ρούβλια.
Σύμφωνα με το υπουργείο Απασχόλησης και Οικονομίας της Φινλανδίας, η ενεργειακή εταιρεία Gasum Oy αποφάσισε να προσφύγει σε διαιτησία, καθώς, σύμφωνα με αυτήν, η ρωσική πλευρά παραβιάζει τους όρους της συμφωνίας για διακανονισμούς σε ευρώ.
Τονίζεται ότι η Φινλανδία έχει προετοιμαστεί εκ των προτέρων να μειώσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τον ανατολικό γείτονά της, αλλά η υποκατάσταση δεν είναι χωρίς προβλήματα.
“Οι εταιρείες ενέργειας μπορούν να αλλάξουν και ορισμένες έχουν ήδη αλλάξει από φυσικό αέριο σε άλλους τύπους καυσίμων με όρους αγοράς. Όταν σταματήσουν οι ρωσικές εισαγωγές, η θέση των βιομηχανικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο θα είναι διαφορετική. Ορισμένες από αυτές έχουν ήδη αλλάξει σε άλλα καύσιμα, ορισμένες μετάβαση σε φυσικό αέριο από τις χώρες της Βαλτικής μέσω του αγωγού Balticconnector», αναφέρει το πρακτορείο.
Από τις 27 Απριλίου, η Gazprom έχει αναστείλει τις εξαγωγές καυσίμων στη Βουλγαρία και την Πολωνία λόγω μη πληρωμής. Ταυτόχρονα, η εταιρεία προειδοποίησε ότι θα μειώσει τη διαμετακόμιση σε άλλες χώρες, εάν η Σόφια και η Βαρσοβία ξεκινήσουν την παράνομη δειγματοληψία καυσίμων.

……………………………………………………………………….

……………………………………………………………………….