Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ Renault Ρωσίας !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΣΤΟΝ ΑΔΥΣΩΠΗΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΣΗΣ – ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΝΘΕΝ ΚΑΚΕΙΘΕΝ … ΣΕΙΡΑ ΠΗΡΕ Ο ΟΜΙΛΟΣ Renault ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ AvtoVAZ ( Lada ) !!!

Τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία του ομίλου Renault γίνονται κρατική περιουσία

ΜΟΣΧΑ, 16 Μαΐου – RIA Novosti. Τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία του ομίλου Renault γίνονται ιδιοκτησία του κράτους και της κυβέρνησης της Μόσχας, ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου στο κανάλι του Telegram.

«Οι υπογεγραμμένες συμφωνίες προβλέπουν τη μεταβίβαση των μετοχών της Renault Ρωσίας στην πόλη της Μόσχας και των μετοχών της AvtoVAZ στο κράτος που εκπροσωπείται από την FSUE NAMI, που υπάγεται στο ρωσικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου», αναφέρει η δημοσίευση.

Έτσι, οι μετοχές στα περιουσιακά στοιχεία θα διανεμηθούν ως εξής:
  • —Το 100% των μετοχών της CJSC Renault Russia θα ανήκει στην κυβέρνηση της Μόσχας .
  • —Το 67,69% των μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας ” AvtoVAZ ” περιέρχονται στην ιδιοκτησία της Ρωσικής Ομοσπονδίας που εκπροσωπείται από την FSUE NAMI .
  • —οι υπόλοιπες μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας AvtoVAZ θα διατηρηθούν από τη Rostec .
Η AvtoVAZ θα πραγματοποιεί συντήρηση σέρβις των αυτοκινήτων Renault στη Ρωσία , θα συνεχίσει επίσης να παράγει ολόκληρη τη σειρά μοντέλων Lada στα εργοστάσιά της.
Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου τόνισε ότι η Renault έλαβε το δικαίωμα να εξαγοράσει το μερίδιό της στην AvtoVAZ εντός έξι ετών.
Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία κατείχε σχεδόν το 68% των μετοχών σε κοινοπραξία με τη Rostec, στην οποία ανήκει η AvtoVAZ. Η Renault ανακοίνωσε στις 23 Μαρτίου την αναστολή της παραγωγής στη Ρωσία.
Η AvtoVAZ παράγει οχήματα πλήρους κύκλου και εξαρτήματα για δύο μάρκες: Lada και Renault. Τα εργοστάσια βρίσκονται στο Togliatti και στο Izhevsk. Η μάρκα Lada αποτελείται από πέντε οικογένειες μοντέλων: Vesta, Xray, Largus, Granta και Niva.

……………………………………………………………………….

……………………………………………………………………….