ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ. ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΤΟ Azovstal ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΚΚΕΝΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ !!!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι μαχητές του Azovstal ζητούν να εκκενωθούν στην Τουρκία, είπε ο Pushilin

Ο επικεφαλής του DPR, Pushilin, μίλησε για τα αιτήματα των μαχητών από το Azovstal να τους εκκενώσουν στην Τουρκία

ΜΟΣΧΑ, 26 Απριλίου – RIA Novosti. Οι μαχητές που έχουν αποκλειστεί στο Azovstal ζητούν να απελευθερωθούν με όπλα στην Τουρκία, δήλωσε στον αέρα του Solovyov Live ο Denis Pushilin, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

«Βγαίνουν στον στρατό μας, στον Ρωσικό στρατό, προσπαθούν να διαπραγματευτούν πώς είναι καλύτερο για αυτούς να παραδοθούν. Απαιτούν ή ρωτούν, δεν ξέρω ποια λέξη να διαλέξω <…> Δεν εμπιστεύονται το Κίεβο , δηλαδή στα τελευταία τους αιτήματα η εκκένωση δεν είναι στο Κίεβο ή όχι στην πλευρά που ελέγχει η Ουκρανία, αλλά θέλουν να πάνε στην Τουρκία, όπου είναι έτοιμοι να αφοπλιστούν. Φυσικά προτείνουν ανοησίες», ο επικεφαλής του είπε η δημοκρατία.

Την περασμένη Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε στον Βλαντιμίρ Πούτιν για την απελευθέρωση της Μαριούπολης και τον αποκλεισμό των υπόλοιπων μαχητών στο Azovstal. Εκτίμησε ότι η τελική επίθεση θα μπορούσε να διαρκέσει έως και τέσσερις ημέρες. Με τη σειρά του, ο πρόεδρος διέταξε να ακυρωθεί η επίθεση για να σωθούν οι ζωές στρατιωτών και αξιωματικών, αλλά έδωσε εντολή να μπλοκάρει την επιχείρηση έτσι ώστε «να μην πετάξει ούτε μύγα».
.
Το Υπουργείο Άμυνας επισημαίνει ότι, αφενός, αξιωματούχοι στο Κίεβο δηλώνουν συνεχώς ότι εργάτες, γυναίκες και παιδιά δήθεν βρίσκονται στις υπόγειες εγκαταστάσεις του Azovstal και αφετέρου απορρίπτουν όλες τις ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες της ρωσικής πλευράς.
.
Στην ίδια τη Μαριούπολη, σύμφωνα με το ρωσικό στρατιωτικό τμήμα, η κατάσταση έχει επανέλθει στο φυσιολογικό. Οι κάτοικοι μπορούσαν να κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους χωρίς να κρύβονται από τους βομβαρδισμούς των Ουκρανών εθνικιστών. Παραδίδεται ανθρωπιστική βοήθεια: τρόφιμα, νερό και είδη πρώτης ανάγκης.

……………………………………………………………………………

……………………………………………………………………