ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 1919 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΤΑ ΖΟΦΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΗΛΙΘΙΕΣ ή ΕΣΚΕΜΜΕΝΕΣ(;) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Εκστρατεία στην Ουκρανία

…………

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΖΟΦΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΗΛΙΘΙΕΣ ή ΕΣΚΕΜΜΕΝΕΣ(;) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΩΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΕΛΛΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ …

ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΓΚΥΣ ΜΕΛΛΟΝ …

………………..

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε πιο γρήγορα όπλα στην Ουκρανία, απ’ ότι νερά στην Αττική οδό

[ … Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει σε κίνδυνο τους ομογενείς

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης όφειλε να πάρει μια πιο μετριοπαθή στάση απέναντι στο Ουκρανικό ζήτημα, άλλα επιπλέον ο Έλληνας πρωθυπουργός (υποτίθεται πως) έχει υπό την προστασία του πάνω από 100.000 ομογενείς που ζουν στην Ανατολική Ουκρανία.

Ένας – κατά κύριο λόγο – φιλορωσικός ελληνικός πληθυσμός που βρίσκεται στο έλεος ακροδεξιών οργανώσεων και χρησιμοποιείται ως ανθρώπινη ασπίδα μέσα σε πόλεις. Ήδη υπάρχει κίνδυνος να στοχοποιηθούν από τους ουκρανούς εθνικιστές. Και τώρα, με τις διπλωματικές «παλικαριές» ενός πρωθυπουργού εκτός πραγματικότητας, η ομογένεια κινδυνεύει να μπει ΚΑΙ στο «μάτι» των Ρώσων εισβολέων… ]

………………..

Η Ουκρανία «εξαφάνισε» την ελληνική γηγενή μειονότητα, με νόμο του Ζελένσκι το καλοκαίρι του 2021 !

………………..

………………..

Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα: «Οι “παπαγάλοι” που βιάστηκαν να κατηγορήσουν τη Ρωσία, να συνέλθουν»

Ανακοίνωση της ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα για τους «διάφορους “παπαγάλους” και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα)».
Μήνυμα κατά των κατηγοριών που δέχεται η Ρωσία, στέλνει η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα.
«Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους “παπαγάλους” και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα» τονίζει.
Όπως συμπληρώνεται: «Για κάποιον λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα οχτώ χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων επέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς».
«Και ενώ εκεί θρηνούσαν χιλιάδες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιματοβαμμένα, κανένα επίσημο κτίριο ή σιντριβάνι εδώ στην Αθήνα δεν ντύθηκε ποτέ σε χρώματα ειρήνης, κανένα tweet δεν έσπευσε να αναρτηθεί σε επίσημη ιστοσελίδα και κανένα διάβημα δεν πραγματοποιήθηκε. Ας συνέλθουν λοιπόν!» καταλήγει.
Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

………………..

Η Εκστρατεία στην Ουκρανία

[ Εκστρατεία της Κριμαίας, ή Εκστρατεία της Ουκρανίας

Με την ονομασία Εκστρατεία της Κριμαίας, ή Εκστρατεία της Ουκρανίας, ή (παλαιότερα) Εκστρατεία στη μεσημβρινή Ρωσία, ειδικότερα στην ελληνική ιστορία, χαρακτηρίζεται η ελληνική συμμετοχή με εκστρατευτικό σώμα στην εκστρατεία που επιχείρησε η Γαλλία (ως κύριο μέλος της Αντάντ), κατά των Μπολσεβίκων, στην Κριμαία και γενικότερα στη περιοχή της Ουκρανίας το 1919. Η εν λόγω εκστρατεία, πρώτη υπερπόντια του Βασιλείου της Ελλάδας, αποτελούσε μέρος της γενικότερης διασυμμαχικής επέμβασης στον τότε ρωσικό εμφύλιο πόλεμο υπέρ των Λευκών, που αναπτύχθηκε στην Κριμαία, τον Καύκασο, τη Βεσσαραβία, στη Βόρεια και Ανατολική Ρωσία – Σιβηρία, με ατυχή κατάληξη για τους δυτικούς συμμάχους, εκτός των Ιαπώνων στο μέτωπο της Άπω Ανατολής, όπου κατέλαβαν τη βόρεια Σαχαλίνη και διατήρησαν μέχρι το 1925…

Μέτωπο Χερσώνας

Στη Χερσώνα είχαν μεταφερθεί ένα ελληνικό τάγμα πεζικού (από το 34ο Σύνταγμα), που συγκροτούνταν από 23 αξιωματικούς και 853 οπλίτες, και ένας γαλλικός λόχος με 2 πυροβόλα των 65 χιλ., συνολικής δύναμης 145 ανδρών, που τελούσαν όλοι υπό τις διαταγές του Γάλλου ταγματάρχη Ζανσόν…

Την 1η Μαρτίου ο ελληνικός προκεχωρημένος λόχος έλαβε τελεσίγραφο του Ρώσου Αταμάνου Γρηγόριεφ διοικητή μεραρχίας Μπολσεβίκων που βρισκόταν στη Νιβγιαρόσκα, να καταθέσει τα όπλα και να αναχωρήσει από την περιοχή μέχρι την επομένη στις 17.00 ώρα, καταλήγοντας ότι «δεν εγνώριζε να υπάρχει διαφορά τις, οιασδήποτε φύσεως μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας»

Συνέπειες

Οι συνέπειες εκ της παραπάνω συμμετοχής του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος υπήρξαν ολέθριες για τον ελληνισμό της Κριμαίας μέχρι και στην περιοχή του Βατούμ. Δύο μόλις μήνες αργότερα οι Μπολσεβίκοι, ως αντίποινα, εξαπέλυσαν διωγμούς και δολοφονίες Ελλήνων της περιοχής, ενώ ένα τεράστιο κύμα προσφύγων άρχισε να φθάνει στην Ελλάδα, μετά μάλιστα και την άρνηση των συμμάχων Αγγλο-Γάλλων για την αποβίβασή τους στην Κωνσταντινούπολη που ήταν ο αρχικός προορισμός τους. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μόνο στο πρώτο δίμηνο που ακολούθησε μετά την αποχώρηση των ελληνικών στρατευμάτων 103 Έλληνες, ρωσικής υπηκοότητας, τουφεκίστηκαν μεταξύ των οποίων ο επιφανής Αμπατιέλος με το πρόσχημα ότι δεν κατέβαλαν τις αναγκαστικές εισφορές που τους επιβλήθηκαν.
Η ελληνική παροικία της Οδησσού φερόταν να υπέστη τα μέγιστα. Η δε κατάσταση των απόρων Ελλήνων, σύμφωνα με αναφορά του προξενείου της Ολλανδίας, στο οποίο είχαν καταφύγει προκειμένου να μεριμνήσει για την τελικά επάνοδό τους στην Ελλάδα, ήταν απελπιστική και ιδιαίτερα κρίσιμη, κάνοντας λόγο για επιτακτική ανάγκη διορισμού προξένου. Ειδικότερα για τις ελληνικές παροικίες του Κιέβου, Χερσώνας και Νικολάγιεφ, όπου ήταν η έδρα του ελληνικού προξενείου σημειώθηκαν μεγάλες διαρπαγές. Τα αρχεία κάηκαν, τα έπιπλα κλάπηκαν ή καταστράφηκαν, ενώ οι προξενικές σφραγίδες αφαιρέθηκαν και τα οικήματα αποδόθηκαν σε άλλους ενοικιαστές. Τα δε οικήματα και εμπορεύματα επιφανών Ελλήνων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν καταφέρνοντας να διαφύγουν κατά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Οι παραπάνω καταστροφές του ελληνισμού της Κριμαίας άρχισαν να γίνονται γνωστές στην ελληνική ειδησεογραφία, τρεις μήνες αργότερα, κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου (1919).

………………..

Η ΠΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΗΤΑΝ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΚΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ … BRETTON WOODS, HENRY MORGENTHAU, ΓΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ROTHSCHILD, Κ.Ι.Σ. ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ BADEN ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΚΕΜΑΛ ΚΑΙ CCCR… ΠΡΟΣ ΡΩΣΟΦΙΛΟΥΣ… ΑΛΛΟΦΥΛΟΥΣ… ΑΛΛΟΦΙΛΟΥΣ ΜΑ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΟΦΥΛΟΥΣ…

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ(ΜΠΕΝ ΖΕΛΟΝ) ΚΑΙ ΚΕΜΑΛ, ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ, ΤΟ “Ελληνο-Τουρκικό ομοσπονδιακό κράτος” ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΝΕΜΕΣΙΣ” ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΤΙΜΩΡΩΝ…

ΣΧΕΤΙΚΑ … ΦΕΚ 119/1922 Νόμος 2870. ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=967001609989285&set=gm.999298723435611&type=1&theater

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΥΟ ΦΕΚ 107/1922 & ΦΕΚ 119/1922 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΕ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

………………..

ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ !!!

ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Η Ε.Ε. ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ !!! ( ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ !!! )

DONBAS. ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ BIDEN ;; ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΕΜΜΕΣΩΣ “ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ” ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ !!

14-2-2022 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 2 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.

18-2-2022 Χάος στο Ντονμπάς: Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Ντονέτσκ – Αναφορές για βομβαρδισμούς στο Λουγκάνσκ

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ !!!

………………..

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ …

ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ Αναγκαστικός Νόμος 2/ ΦΕΚ Α’ 333/ 7 Αυγούστου 1936

……………………………………………………………………………