Α’ ΚΑΙ Β’ ΘΗΒΑΪΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ. ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΑΛΦΕΙΟΡΡΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΙΑ

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ !!! ΔΙΟΤΙ Ο ΑΔΡΑΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΙΣΟΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΗΣΕΩΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ Α’ ΘΗΒΑΪΚΟ ΠΟΛΕΜΟ … κατέφυγε ως ικέτης (με τις μητέρες και τα παιδιά των σκοτωμένων Αργείων) στους Αθηναίους, και συγκεκριμένα στο τότε βασιλικό ζεύγος, την Αίθρα και τον Θησέα !!!

Ο ΘΗΣΕΥΣ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙ ΟΤΑΝ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ … πέρασε από την Τροιζήνα της Αττικής όπου τον φιλοξένησε στο παλάτι του ο βασιλιάς Πιτθέας. Όταν κάθισαν να φάνε, ο Ηρακλής έβγαλε την λεοντή και την άφησε κάτω. Μια παρέα παιδιών, βλέποντας τη λεοντή, τρόμαξαν και το έβαλαν στα πόδια. Ένα όμως επτάχρονο παιδί, νομίζοντας πως έβλεπε αληθινό λιοντάρι άρπαξε ένα τσεκούρι κι όρμησε να το σκοτώσει. Ήταν ο Θησέας, ο εγγονός του βασιλιά Πιτθέα !!!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ … [ … Γιατί έλεγαν ( οι Τύριοι )πως όταν ιδρύθηκε η Τύρος, χτίστηκε και το ιερό και από την κατοίκηση της Τύρου πάνε δύο χιλιάδες τριακόσια χρόνια. Είδα δε στην Τύρο και άλλο ιερό του Ηρακλή, στο οποίο ονομαζόταν Θάσιος. Πήγα λοιπόν στη Θάσο, στην οποία βρήκα ιερό του Ηρακλή που είχε χτιστεί από τους Φοίνικες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους για την Ευρώπη έπλευσαν στη Θάσο και την έχτισαν. Και αυτά έγιναν πέντε γενιές νωρίτερα από όταν γεννήθηκε ο Ηρακλής του Αμφιτρύωνος στην Ελλάδα. Όσα λοιπόν αναφέρθηκαν φανερώνουν ξεκάθαρα ότι ο Ηρακλής είναι παλαιός θεός. Και μου φαίνεται ότι σωστά κάνουν όσοι από τους Έλληνες έχουν χτίσει δύο ιερά του Ηρακλή και στο ένα, του Ολύμπιου, τον τιμούν ως αθάνατο, ενώ στο άλλο του προσφέρουν νεκρικές τιμές ήρωα. .. ] http://narthix.blogspot.com/2010/12/blog-post_06.html

……………………..

ΠΕΡΙ ΤΟΥ Α΄ ΘΗΒΑΪΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Ή ΠΕΡΙ ΤΩΝ “ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ”.

ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ, Ο ΕΤΕΟΚΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥΝΕΙΚΗΣ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΟΥΣ, ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΕΚΑΣΤΟΣ.
ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣΕ Ο ΠΟΛΥΝΕΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΤΟΣ, ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΕΤΕΟΚΛΗ.
ΕΚΕΙΝΟΣ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ, ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ.

ΕΤΣΙ Ο ΠΟΛΥΝΕΙΚΗΣ, ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ, ΚΑΤΕΦΥΓΕ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΑΔΡΑΣΤΟ, ΟΠΟΥ ΕΦΘΑΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΔΕΑ, ΔΙΩΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΛΥΔΩΝΑ.
ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΔΕΑ ΦΙΛΟΝΙΚΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥ ΑΔΡΑΣΤΟΥ.
Ο ΑΔΡΑΣΤΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΩΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ, ΕΙΣ ΜΕΝ ΤΟΝ ΠΟΛΥΝΕΙΚΗ ΤΗΝ ΑΡΓΕΙΑ, ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΥΔΕΑ ΔΕ ΤΗΝ ΔΗΪΠΥΛΗ.
ΔΕΧΘΗΚΕ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΑΔΡΑΣΤΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥΝΕΙΚΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΕΤΕΟΚΛΗ.

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΔΡΑΣΤΟΣ ΤΟΥ ΤΑΛΑΟΥ, ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ, ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΕΠΤΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΑΝΔΡΕΣ:

1) Ο ΤΥΔΕΑΣ ΤΟΥ ΟΙΝΕΑ, ΑΙΤΩΛΟΣ.
2) Ο ΚΑΠΑΝΕΑΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΝΟΟΥ, ΑΡΓΕΙΟΣ.
3) Ο ΕΤΕΟΚΛΟΣ ΤΟΥ ΙΦΙΔΟΣ, ΑΡΓΕΙΟΣ.
4) Ο ΙΠΠΟΜΕΔΩΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΥ, ΑΡΓΕΙΟΣ.
5) Ο ΠΑΡΘΕΝΟΠΑΙΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΑΝΙΩΝΟΣ, ΑΡΚΑΣ.
6) Ο ΑΜΦΙΑΡΑΟΣ ΤΟΥ ΟΪΚΛΕΟΥΣ, ΑΡΓΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΜΑΝΤΙΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΙΔΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΑΔΡΑΣΤΟΥ, ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ.
7) Ο ΠΟΛΥΝΕΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ, ΘΗΒΑΙΟΣ.

ΟΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝΤΕΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΕΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ, ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΝ ΤΥΔΕΑ ΣΤΙΣ ΘΗΒΕΣ ΩΣ ΠΡΕΣΒΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΗΒΑΙΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΝΕΙΚΗ.
Ο ΕΤΕΟΚΛΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΤΥΔΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΘΗΒΑΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣΕ ΣΕ ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
ΟΤΑΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΗΒΕΣ, ΠΕΝΗΝΤΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΘΗΒΑΙΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΕΝΕΔΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ, ΑΛΛΑ Ο ΤΥΔΕΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΜΑΙΟΝΑ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΑΦΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ.

ΟΙ ΑΡΓΕΙΟΙ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΑΝ, ΠΟΛΙΟΡΚΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΠΤΑΠΥΛΕΣ ΘΗΒΕΣ.
ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝΤΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ, ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΕΚΠΟΡΘΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ:

Ο ΤΥΔΕΑΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΙΣ ΠΡΟΙΤΙΔΕΣ ΠΥΛΕΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΜΕΛΑΝΙΠΠΟ, ΓΙΟ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΩΝ.

Ο ΚΑΠΑΝΕΑΣ ΤΑΧΘΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΑΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΦΑΝΤΗ.

Ο ΕΤΕΟΚΛΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΙΣ ΝΗΙΣΤΕΣ ΠΥΛΕΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΣΠΑΡΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΕΑ ΤΟΥ ΚΡΕΟΝΤΑ.

Ο ΙΠΠΟΜΕΔΩΝ ΠΑΡΑΤΑΧΘΗΚΕ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΤΗΣ ΟΓΚΑΪΔΟΣ ΑΘΗΝΆΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΒΙΟ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΑ.

Ο ΠΑΡΘΕΝΟΠΑΙΟΣ ΣΤΑΘΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΒΟΡΡΑΙΕΣ ΠΥΛΕΣ, ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΑΚΤΟΡΑ, ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΥΠΕΡΒΙΟΥ.

Ο ΑΜΦΙΑΡΑΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΙΣ ΟΜΟΛΩΙΔΕΣ ΠΥΛΕΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΡΑΣΤΟ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΣΘΕΝΗ.

Ο ΠΟΛΥΝΕΙΚΗΣ ΤΑΧΘΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΥΨΙΣΤΕΣ ΠΥΛΕΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΕΤΕΟΚΛΗ.

ΣΤΗ ΜΑΧΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ, ΝΙΚΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΘΗΒΑΙΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.
ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΠΑΝΕΑΣ ΝΑ ΕΚΠΟΡΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΑΧΟΝΤΑΝ, ΕΣΤΗΣΕ ΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΚΛΙΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ.
ΟΜΩΣ Η ΚΛΙΜΑΚΑ ΕΣΠΑΣΕ, ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΙ ΘΗΒΑΙΟΙ, ΚΑΙ Ο ΚΑΠΑΝΕΑΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΙ ΘΗΒΑΙΟΙ, ΠΗΡΑΝ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΩΘΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΓΕΙΟΥΣ.
ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΑΧΗ ΗΤΑΝ ΑΜΦΙΡΡΟΠΗ ΚΑΙ ΦΟΝΕΥΟΝΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ, Η ΝΙΚΗ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ.

ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ ΟΡΙΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΤΕΟΚΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΝΕΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ, ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.
Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΑΥΤΗ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΘΕΙ Η ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝΤΕΣ.
ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΕ ΟΤΙ, ΕΝΩ Ο ΑΜΦΙΑΡΑΟΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΥΜΕΝΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΙΣΜΗΝΟ ΠΟΤΑΜΟ ΚΑΙ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ, ΕΠΕΣΕ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΘΗΚΕ Η ΓΗ, ΚΑΤΑΠΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΜΦΙΑΡΑΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΝΙΟΧΟ ΤΟΥ ΒΑΤΩΝΑ. ΕΤΣΙ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΣΥΝΕΤΟΣ ΜΑΝΤΙΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΑΜΠΟΔΙΔΩΝ.

Ο ΑΔΡΑΣΤΟΣ ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΘΗΝΕΣ ΙΚΕΤΗΣ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΚΡΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΠΑΡΤΟΣ ΚΡΕΩΝ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΤΕΟΚΛΗ, ΔΙΕΚΗΡΥΞΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΤΑΦΟΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΘΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
ΟΡΙΣΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΟΠΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ.
Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΕΚΛΕΨΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΕΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΑΨΕ ΚΡΥΦΑ, ΑΡΝΟΥΜΕΝΗ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΣΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΡΕΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΜΑΘΕ, ΔΙΕΤΑΞΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΤΗΣ.

ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΤΟΤΕ, ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΓΕΙΟΥΣ, ΕΞΕΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΘΗΒΑΙΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΘΗΣΕΑ ΚΑΙ ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ, ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΝΕΚΡΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ.
ΣΥΝΕΒΗ ΔΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: ΕΝΩ ΚΑΙΟΝΤΑΝ Η ΣΩΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΑΝΕΑ, Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΔΝΗ ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ.

ΕΤΣΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΘΗΒΑΪΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΜΙΑ ΓΕΝΕΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΡΩΪΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

…………………………..

ΠΕΡΙ ΤΟΥ B΄ ΘΗΒΑΪΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Ή ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΓΟΝΩΝ

ΔΕΚΑ ΕΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΓΕΜΟΝΩΝ, ΠΟΥ ΦΟΝΕΥΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ Α΄ ΘΗΒΑΪΚΟ ΠΟΛΕΜΟ (ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ), ΚΑΙ ΟΛΙΓΑ ΕΤΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΡΩΪΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΟΙ ΥΙΟΙ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΝΟΜΑΣΘΗΚΑΝ «ΕΠΙΓΟΝΟΙ», ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΟΥΣ.

ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΞΗΣ:

1) ΑΛΚΜΑΙΩΝ ΤΟΥ ΑΜΦΙΑΡΑΟΥ, ΑΡΓΕΙΟΣ.

2) ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΜΦΙΑΡΑΟΥ, ΑΡΓΕΙΟΣ.

3) ΑΙΓΙΑΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΔΡΑΣΤΟΥ, ΑΡΓΕΙΟΣ.

4) ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΤΟΥ ΤΥΔΕΑ, ΑΙΤΩΛΟΣ.

5) ΕΥΡΥΠΥΛΟΣ, ΤΟΥ ΜΗΚΙΣΤΕΑ, ΑΡΓΕΙΟΣ.

6) ΘΕΡΣΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΕΙΚΗ, ΘΗΒΑΙΟΣ.

7) ΠΡΟΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΠΑΙΟΥ, ΑΡΚΑΣ.

8) ΣΘΕΝΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΑΝΕΑ ΑΡΓΕΙΟΣ.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΧΡΗΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ, ΟΤΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΑΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΟΥΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΑΛΚΜΑΙΩΝΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΚΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΠΕΙΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΙΦΥΛΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΣ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ, ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΞ ΚΩΜΟΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ.
ΟΙ ΘΗΒΑΙΟΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΟΝ ΛΑΟΔΑΜΑΝΤΑ, ΥΙΟ ΤΟΥ ΕΤΕΟΚΛΗ, ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΥΝΗΦΘΗ ΙΣΧΥΡΗ ΜΑΧΗ.
ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΑΥΤΗ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟΔΑΜΑΝΤΑ Ο ΑΙΓΙΑΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΔΡΑΣΤΟΥ, ΑΛΛΑ Ο ΑΛΚΜΑΙΩΝ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΦΟΝΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟΔΑΜΑΝΤΑ.
ΟΙ ΘΗΒΑΙΟΙ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟ, ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΕΠΙΓΟΝΩΝ.

Ο ΜΑΝΤΗΣ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΤΟΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΘΗΒΑΙΟΥΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΗΡΥΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΓΕΙΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΚΤΑΣ.
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ. ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΗΒΑΙΟΥΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥΣ, ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΗΝ ΝΥΚΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΤΙΛΦΟΥΣΙΑ ΚΡΗΝΗ. ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΝΗ ΑΥΤΗ Ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΘΗΒΑΙΟΙ ΑΦΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ, ΕΚΤΙΣΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΙΑ, ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΣΑΝ ΕΚΕΙ.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΓΕΙΟΙ ΕΜΑΘΑΝ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΤΩΝ ΘΗΒΑΙΩΝ, ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ. ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ, ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΜΑΝΤΩ.

ΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ ΤΟΝ ΘΕΡΣΑΝΔΡΟ, ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΕΙΚΗ, ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ.

ΜΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΥΤΟ ΕΛΗΞΕ Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΤΕΟΚΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΣΠΑΡΤΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΗΡΕΑΖΑΝ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΡΟΣΟΣ
(ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ)

…………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΦΕΙΟΥ :

∋∈ ΘΗΣΕΥΣ ∋∈ , ο Βασιλιάς που αυτοκαταργήθηκε και ίδρυσε την Δημοκρατία

“Λεώς” = “Λαός” , «δεῦρ᾽ ἴτε πάντες λεῴ» ΕΙΠΕ Ο ΘΗΣΕΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ !!! “ΛΕΩΦΟΡΟΣ” Ο ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ !!! ΕΙΠΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: «Θέλω να “ρθουν όλοι μαζί στις Ε.ΣΥ. κι όλοι μαζί να με διατάξουν να κάνω τον φορέα τους» ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ω ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΙΩΝΕΣ !!!

Και το όνομα της πόλης… Αθήναι. Στον διαγωνισμό των δώρων Αθηνάς (ελαία) – Ποσειδώνα (ύδωρ) οι πολίτες ψήφισαν την ελαία !

Ο τάφος της Αλκμήνης ( Μητέρας του Αλκείδη-Ηρακλή του Θηβαίου ) , η ανασκαφή και τα … γράμματα λυγρά !!

Ο ΑΛΚΕΙΔΗΣ ( ΗΡΑΚΛΗΣ ) ΤΟΥ ΑΜΦΙΤΡΥΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΚΜΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ !

ΟΙ ΜΕΛΑΜΠΟΔΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑΝ

……………………………………………………………………..

……………………………………………………………………