Στον δρόμο 230 οικογένειες σε μεγάλη μεταφορική εταιρεία, έκλεισε τους λογαριασμούς της η ΑΑΔΕ

ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σεισμό έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η είδηση για μια μεγάλη μεταφορική επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στην Αττική, και συγκεκριμένα στον Ασπρόπυργο, η οποία έβαλε λουκέτο, μιας και η ΑΑΔΕ προχώρησε στο κλείδωμα των λογαριασμών της, στραγγαλίζοντας την οικονομικά.

Το μεγάλο πρόβλημα, που έχουμε αναφέρει εδώ και χρόνια μέσα από το ΦΟΡΤΗΓΟ&ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, είναι η οικονομική ασφυξία που έχουν υποστεί οι μεταφορικές επιχειρήσεις, τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των συσσωρευμένων χρεών, αλλά και του γεγονότος, ότι τα επαγγελματικά οχήματα, ουδέποτε έχουν λάβει κάποια υποστήριξη, μέσω επιδοτήσεων, για την αγορά σύγχρονων φορτηγών – όπως συμβαίνει με τα ΚΤΕΛ.

Για το θέμα αυτό η διοίκηση του ΣΕΟΦΑΕ πήρε θέση, και μετά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες με την συγκεκριμένη εταιρεία και το κλείδωμα των λογαριασμών της εν λόγω εταιρείας από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) , θεωρεί ότι θα στηρίξει τις 230 οικογένειες που έμειναν απλήρωτες – και μάλιστα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Το ΣΕΟΦΑΕ συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για να πάρει αποφάσεις για το πώς θα κινηθεί στηρίζοντας τους εργαζόμενους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή λίγο πριν τις γιορτές.

Η Διοίκηση της εταιρείας μας ενημέρωσε ότι η.  Α.Α.Δ.Ε δέσμευσε όλους τους λογαριασμούς της εταιρείας λόγο χρεών προς το δημόσιο, και παρ’ όλες τις προσπάθειες της Διοίκησης της εταιρείας  δεν ευδοκίμησαν οι προσπάθειες για  την ρύθμιση των χρεών ως προς την Α.Α.Δ.Ε. με αποτέλεσμα η εταιρεία να προβεί σε στάση πληρωμών.

“Δυστυχώς αυτή είναι η αναπτυξιακή πολιτική της χώρας μας και αντί να διορθωθεί η κατάσταση … δυστυχώς χειροτερεύει, αφού κλείνει μια εταιρεία που είναι στον χώρο της μεταφοράς πάνω από 30 χρόνια, και ρίχνει 230 οικογένειες στην φτώχεια και στην ανέχεια.

Με αυτήν την κίνηση η Α.Α.Δ.Ε. δυστυχώς οδήγησε την παραπάνω εταιρεία σε πλήρη αδράνεια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.” αναφέρει το ΣΕΟΦΑΕ.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………………….

……………………………………………………………………