ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

 ΘΕΜΑ: Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

 ΘΕΜΑ: Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 

Η μειωμένη παροχή φυσικού αερίου που προκάλεσε αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος με συνέπεια την επιβάρυνση των νοικοκυριών αλλά και με την ζήτηση σε άνθρακα, δυσκολεύουν οι στόχοι των Ευρωπαίων για μείωση των εκπομπών ‘’αερίων του θερμοκηπίου’’ μέχρι το 2030 και την εκμηδένιση τους μέχρι το 2050. 

Ως μια μορφή λύσης προβλέπεται να μπορούν τα κράτη-μέλη να χρηματοδοτούν έργα ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) στο έδαφος άλλων κρατών-μελών και να συνυπολογίζεται η συνεισφορά αυτή στον εθνικό τους στόχο.

Το ποια κράτη θα είναι εκείνα που θεωρούνται πιο κατάλληλα λόγω κλίματος για να φιλοξενήσουν αυτά τα έργα, είναι φυσικά τα Μεσογειακά.

Το έδαφος βέβαια για να συμβεί αυτό έχει προετοιμαστεί προ πολλού στην Ελλάδα και γνωρίζουμε βέβαια ότι οι εγκαταστάσεις ΑΠΕ, όπως τα αιολικά πάρκα, είναι βιομηχανικές εγκαταστάσεις και παρόλο που μας παρουσιάζονται ως ‘’πράσινες’’ έχουν  σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην ανάπτυξη του τόπου που εγκαθίστανται.

Οι εύλογες διαμαρτυρίες των κατοίκων στις περιοχές που επιλέγονται, δεν λαμβάνονται υπόψιν και μάλιστα πολλές φορές καταστέλλονται βιαίως.

Με την πώληση αυξημένου ποσοστού μετοχών της ΔΕΗ σε ιδιώτες και δη αλλοδαπούς, το κράτος χάνει τον έλεγχο της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησής του. Και δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε την αναγκαιότητα της ηλεκτρικής ενέργειας για την διαβίωσή μας, που σημαίνει ότι θα έπρεπε να είναι εύκολα προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες. 

Το κράτος χάνει τον έλεγχο και οι πολίτες όπως πάντα, θα υποστούν τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της κυβερνητικής μεθόδευσης σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους, οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό ακόμα, καταδικάζοντας το μέλλον τους και την ευημερία τους, αν δεν αντιληφθούν έγκαιρα ότι γνώμονας των κομματικών κυβερνήσεων δεν είναι το συμφέρον των πολιτών και του έθνους.

…………………………………………………………………

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.