Διπλωματικό έγκλημα του Έλληνα πρέσβη στο Μπακού- Παρών σε αζέρικη φιέστα στο κατεχόμενο Σουσί

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΛΦΕΙΟΣ: ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ …

Ο ΑΛΙΕΦ ΕΦΤΥΣΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ “ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ” ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΖΕΡΟΥΣ !!!

Διπλωματικό έγκλημα του Έλληνα πρέσβη στο Μπακού- Παρών σε αζέρικη φιέστα στο κατεχόμενο Σουσί

el.armradio.am

Διπλωματικό έγκλημα, νομιμοποίησε η Ελλάδα με την παρουσία της στο Σουσί, τα φρικτά εγκλήματα Αζέρων κα1 Τούρκων στο κατεχόμενο Αρτσάχ.

Στις 10 Ιουλίου, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος που είναι διαπιστευμένοι στο Αζερμπαϊτζάν επισκέφθηκαν το κατεχόμενο Σουσί, στο Αρτσάχ. Η επίσκεψη οργανώθηκε εκ μέρους του δικτάτορα Ilham Aliyev, γράφει το otavoice.gr

Ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι ξεκάθαρος και στοχεύει να νομιμοποιήσει μια παράνομη κατοχή και για τον λόγο αυτό οι πρέσβεις των κρατών μελών του Ομίλου του ΟΑΣΕ Minsk αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτήν την στημένη φαρσοκωμωδία.

Αυτό όμως που γεννά τεράστια ερωτηματικά και εκθέτει την Ελλάδα, απέναντι σε ένα διαχρονικό σύμμαχό της την Αρμενία είναι ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ του Αζερμπαϊτζάν, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν, Νικόλαος Πιπερίγκος, δεν αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αυτήν την επαίσχυντη πρωτοβουλία, που ξυπνάει μνήμες εγκλημάτων. Έτσι στην επίσημη λίστα που διακινούν τα μέσα ενημέρωσης φιγουράρει και η Ελλάδα.

Ο Έλληνας πρεσβευτής, ο οποίος εκπροσωπεί τη χώρα του, ξέχασε ότι ο ελληνικός λαός υπέστη όπως οι Αρμένιοι γενοκτονία από τους Τούρκους, πως οι Τούρκοι κατέλαβαν ελληνικά εδάφη, εισέβαλαν στην Κύπρο και την διχοτόμησαν όπως ακριβώς έκαναν Αζέροι και Τούρκοι στο Σουσί; Η Ελλάδα τοποθετείται ως χώρα που αντιτίθεται στην εφαρμογή παντουρκικών σχεδίων και το Σουσί είναι ακριβώς η πόλη που κατελήφθη με την άμεση συμμετοχή της Τουρκίας, υλοποιώντας τα σχέδια του παντουρκισμού.

Ο Έλληνας πρεσβευτής ενημέρωσε την φυσική του ηγεσία στην Αθήνα και έλαβε «πράσινο φως» για να συμμετάσχει, όταν μάλιστα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε πάρει πρωτοβουλία να επισκεφτεί τις ημέρες της εισβολής την Αρμενία, σηματοδοτώντας την άμεση στήριξη στον δοκιμαζόμενο αρμενικό λαό;

Κύκλοι από την Αθήνα προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και ισχυρίζονται πως είναι μια τυπική διαδικασία που συμμετείχαν χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό δεν ισχύει γιατί οι χώρες που κλήθηκαν ήταν και εκτός ΕΕ, έλειπαν πολλά ευρωπαϊκά κράτη και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί σαν Ελλάδα να νομιμοποιήσεις ένα έγκλημα, που σε αγγίζει. Η απουσία της Κύπρου εκθέτει την Αθήνα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών οφείλει να δώσει επίσημη απάντηση και κυρίως να πάρει θέση ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος μας έχει δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο με αυτό που εκφράζει ο εκπρόσωπος του στο Μπακού.

Ποια είναι η επίσημη θέση της Ελλάδας, για το ζήτημα της εισβολής και της κατοχής του Αρτσάχ; Υπάρχουν δυο διπλωματικές γραμμές;

Αυτοί είναι οι πρεσβευτές των χωρών του Αζερμπαϊτζάν που επισκέφτηκαν την κατεχόμενη πόλη Σούσι του Artsakh και συγχαίρουν τη νίκη των Αζέρων.

Οι χώρες περιλαμβάνουν:
Αυστρία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Κίνα, Αφγανιστάν, Αλγερία, Παλαιστίνη, Γεωργία, Κροατία, Ιορδανία,
Ισραήλ, Σουηδία, Ελβετία, Ιταλία, Κολομβία, Κορέα, Κατάρ, Λετονία, Ουγγαρία, Μαλαισία, Μεξικό, Μαρόκο, Ολλανδία, Πακιστάν, Πολωνία, Σερβία, Σαουδική Αραβία, Τατζικιστάν, Τουρκία, Ουκρανία, Ιαπωνία, Ελλάδα, ΗΑΕ, Xιλή, Εσθονία, Ιράκ, Ιράν, Καζακστάν, Λιθουανία, Λιβύη, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουδάν, Βενεζουέλα.

Η Ρωσία, η Γαλλία, η Κύπρος, η Γερμανία και οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να επισκεφθούν τα κατεχόμενα εδάφη στο Αρτσάχ.

Εμφανώς χολωμένοι οι Αζέροι από το διπλωματικό στραπάτσο που δέχτηκαν από τις μεγάλες δυνάμεις προσπάθησαν να δώσουν την δική τους ερμηνεία μέσω του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και διακοινοβουλευτικών συνδέσεων Samad Seyidov που ισχυρίστηκε πως: «αυτή η γεωπολιτική πραγματικότητα είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας και της Γαλλίας. Απλώς απέχουν από την αποδοχή αυτής της γεωπολιτικής πραγματικότητας σε οποιαδήποτε μορφή λόγω της εσωτερικής τους κατάστασης, την προσεγγίζουν με διπλά πρότυπα ή είναι επιφυλακτικοί. Αλλά ξέρουν ότι αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που αντικατοπτρίζει τόσο τη θέση του λαού του Αζερμπαϊτζάν βάσει της δικαιοσύνης όσο και του διεθνούς δικαίου».

………………………………………………………………..

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια
Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Με έκπληξη αλλά και μεγάλη δυσφορία πληροφορηθήκαμε για την συμμετοχή του Πρέσβη της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν κ. Νικόλαου Πιπερίγκου στην προκλητική φιέστα που διοργάνωσε το καθεστώς Αλίεφ και περιλάμβανε μεταξύ άλλων επίσκεψη ομάδας διαπιστευμένων στο Αζερμπαϊτζάν διπλωματών στην κατεχόμενη αρμενική πόλη Σουσί του Αρτσάχ.
Ακολουθώντας κατά γράμμα τις επιταγές της Άγκυρας και τις παρόμοιες προκλητικές φιέστες που διοργανώνει ο Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν προσκάλεσε εκπροσώπους κρατών να “εορτάσουν” μαζί του. Να εορτάσουν τι; το απεχθές έργο του Αζερμπαϊτζάν που εξακολουθεί να καταπατά τις συμφωνίες και να εισβάλλει στην κυρίαρχη επικράτεια της Αρμενίας; ή να “τιμήσουν” έναν δικτάτορα, που εξακολουθεί να κρατά παράνομα αιχμαλώτους πολέμου Αρμένιους στρατιώτες και πολίτες, μετά τη λήξη του καταστροφικού πολέμου στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ);
Δεν ήταν τυχαία η άρνηση των χωρών της ομάδας Μίνσκ (Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία), αλλά και της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, να απέχουν από τη ντροπιαστική φιέστα, που σκοπό είχε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα φρικτά εγκλήματα του Αζερμπαϊτζάν, μετά και το ψήφισμα-καταπέλτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που στις 20 Μαΐου με συντριπτική πλειοψηφία έθετε ένα ισχυρό πλαίσιο, επικρίνοντας το Αζερμπαϊτζάν για τις εγκληματικές του πρακτικές ενάντια στην Αρμενία και το Αρτσάχ.
Δυστυχώς η σημειολογία όλης της εκδήλωσης είχε πολλαπλά μηνύματα, στα οποία πρώτη η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιδράσει, εφόσον η φιέστα διοργανώθηκε μέσα στον ιερό χώρο του ιστορικού ναού Γαζαντσετσότς, με αποκαθηλωμένο τρούλο και βάνδαλες μετατροπές που θυμίζουν παρόμοιες πρακτικές που εφαρμόστηκαν και στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.
Πιστεύουμε ότι η παρουσία των εκπροσώπων των κρατών, αλλά κυρίως της Ελλάδας, ενθαρρύνει το εξωφρενικό και αλαζονικό καθεστώς του Προέδρου Αλίεφ. Είναι άλλωστε νωπές οι μνήμες από τις επαίσχυντες δηλώσεις του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Ελλάδας, κατά την διάρκεια της επίδοσης των διαπιστευτηρίων του κ. Πιπερίγκου στο Μπακού.
Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή, καθώς και σύσσωμη η Αρμενική Κοινότητα της Ελλάδας, εκφράζουν την εντονότατη δυσαρέσκειά τους για την συμμετοχή του εκπροσώπου της χώρας μας στην εν λόγω παρωδία. Γνωρίζετε πολύ καλά πως το Αζερμπαϊτζάν, αντιγράφοντας πιστά τον μέντορά του, παραβιάζει θρασύτατα τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Σε τι αποσκοπεί τελικά η στήριξη που του παρέχει η Ελλάδα στην κρίσιμη αυτή χρονική συγκυρία;
Η Αρμενία θεωρεί την Ελλάδα ως τον σημαντικότερο σύμμαχό της. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα.
Με εκτίμηση,
Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας
Αθήνα 12 Ιουλίου 2021

………………………………………………………………..

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.