ΛΕΝΕ: “O μεγαλύτερος και ισχυρότερος ηλεκτρομαγνήτης του κόσμου” !! ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΉΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

O μεγαλύτερος και ισχυρότερος ηλεκτρομαγνήτης του κόσμου μεταφέρεται στον «Ήλιο επί της Γης»

…………

Βασιλειάδης Δημήτριος ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ “ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ” ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ “ΑΤΟΜΟ” ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΣΠΑΣΑΝ ΠΟΤΕ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ..ΠΡΩΤΟΝΙΟ ΝΕΤΡΟΝΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ ΠΥΡΗΝΑΣ ….
ΈΚΑΝΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΙΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ .. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ .;
ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΉΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ;
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ;
ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ “ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ”
ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ ΑΣΦΑΛΕΣ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΥΡΙΝΙΚΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ..
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΌΣ ΝΑ ΕΠΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ “ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΗΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ..
ΆΛΛΩΣΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ “ΑΣΥΡΜΑΤΗ..” ΔΕΙΤΕ ΤΕΣΛΑ.. ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΤΑΤΕ. ΩΣ ΜΟΝΆΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ. .. ΑΦΟΥ ΤΕΛΙΚΑ. ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΥΕ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΤΕ. ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΠΡΟΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΟΝΟΣΦΑΙΡΑ..
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ..
ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

…………

Ο ισχυρότερος και μεγαλύτερος ηλεκτομαγνήτης που έχει κατασκευαστεί ποτέ, είναι έτοιμος να ταξιδέψει από τις ΗΠΑ στη Γαλλία για να εγκατασταθεί στον διεθνή Πειραματικό Αντιδραστήρα θερμοπυρηνικής σύντηξης ITER Tokamak (ITER), τον λεγόμενο και «Ήλιο επί της Γης» ώστε να συμβάλλει παραγωγή «απόλυτα καθαρής ενέργειας».
Ο γιγαντιαίος μαγνήτης με την ονομασία Central Solenoid, όταν συναρμολογηθεί πλήρως, θα έχει ύψος 18 μέτρων, πλάτος 4,3 μέτρων και βάρος 1.000 τόνων.
Θα μπορεί να παράγει μαγνητικό πεδίο ισχύος 13 τέσλα, περίπου 280.000 φορές πιο ισχυρό από το μαγνητικό πεδίο της Γης και αρκετό για να ανυψώσει δύο μέτρα από το έδαφος στον αέρα ένα ολόκληρο αεροπλανοφόρο 100.000 τόνων!
«Πρόκειται για τον μεγαλύτερο και πιο δυνατό ηλεκτρομαγνήτη που έχει ποτέ κατασκευαστεί», δήλωσε ο μηχανικός John Smith, διευθυντής της κατασκευάστριας αμερικανικής εταιρείας General Atomics στην Καλιφόρνια.

Ο αντιδραστήρας θερμοπυρηνικής σύντηξης ITER Tokamak (ITER)

Ο μαγνήτης θα αποτελέσει την «καρδιά» του ITER, του αντιδραστήρα που κατασκευάζεται από διεθνή κοινοπραξία 35 χωρών, με στόχο να αποδείξει για πρώτη φορά ότι είναι δυνατό να παραχθεί ενέργεια από πυρηνική σύντηξη (συνιστά το αντίστροφο της σχάσης).
Στη σύντηξη, που αποτελεί την ίδια διαδικασία παραγωγής ενέργειας όπως στον Ήλιο, ελαφριοί ατομικοί πυρήνες συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν βαρύτερους, μια διαδικασία που στην πορεία απελευθερώνει τεράστιες ποσότητες ενέργειας.
Η θερμοπυρηνική σύντηξη πιστεύεται πως μπορεί να αποτελέσει μια απεριόριστη καθαρή εναλλακτική πηγή ενέργειας στο μέλλον, περιορίζοντας δραστικά τις εκπομπές «αερίων του θερμοκηπίου», που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή.
Η πυρηνική σύντηξη έχει επιτευχθεί σε μικρή κλίμακα, μέσα σε αντιδραστήρες τύπου «τόκαμακ», ήδη από τη δεκαετία του 1950, αλλά όχι για περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα.
Για να αποτελέσει μια εναλλακτική τεχνολογία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η αντίδραση της πυρηνικής σύντηξης πρέπει να διαρκεί συνεχώς και να έχει θετικό ενεργειακό ισοζύγιο, δηλαδή να απαιτεί λιγότερη ενέργεια για την παραγωγή του ρεύματος, από αυτή την οποία δημιουργεί.
Για το σκοπό αυτό, χρειάζεται ένας πολύ ισχυρός μαγνήτης μέσα στην καρδιά του αντιδραστήρα, ώστε να συγκρατεί το πλάσμα και να συντηρεί την αντίδραση της σύντηξης.

Πως δουλεύει η σύντηξη;

Η σύντηξη δουλεύει ως εξής: Μια μικρή ποσότητα αέριου υδρογόνου (των ισοτόπων δευτέριου και τρίτιου) εισάγεται σε ένα μεγάλο θάλαμο κενού που λέγεται «τόκαμακ».
Το υδρογόνο θερμαίνεται, έως ότου γίνει ιονισμένο πλάσμα που μοιάζει με νέφος.
Γιγάντιοι υπεραγώγιμοι μαγνήτες, ενσωματωμένοι στον τόκαμακ, περιορίζουν το πλάσμα κρατώντας το μακριά από τα μεταλλικά τοιχώματα.
Όταν το πλάσμα υδρογόνου φθάσει σε θερμοκρασία 150 εκατομμυρίων βαθμών Κελσίου (δεκαπλάσια από εκείνη στον πυρήνα του Ήλιου), λαμβάνει χώρα η σύντηξη.
Κατά την αντίδραση σύντηξης, μια μικρή ποσότητα μάζας μετατρέπεται σε μια τεράστια ποσότητα ενέργειας με βάση τη διάσημη εξίσωση του Einstein Ε=mc2.
Νετρόνια υπερυψηλής ενέργειας, που παράγονται από τη σύντηξη, δραπετεύουν από το μαγνητικό πεδίο και χτυπούν τα μεταλλικά τοιχώματα του τόκαμακ, μεταφέροντας σε αυτά ενέργεια με τη μορφή θερμότητας.
Παράλληλα, μερικά νετρόνια αντιδρούν με το λίθιο στα μεταλλικά τοιχώματα και παράγουν περισσότερο τρίτιο για περαιτέρω σύντηξη.
Στο μεταξύ, το νερό που κυκλοφορεί μέσα στα τοιχώματα του τόκαμακ, δέχεται τη θερμότητα και την μετατρέπει σε ατμό.
Στον εμπορικό αντιδραστήρα -που ακόμη δεν έχει κατασκευαστεί- ο ατμός θα κινεί τουρμπίνες για να παραχθεί ηλεκτρισμός.
Εκατοντάδες τόκαμακ έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, αλλά στον ITER για πρώτη φορά θα επιτευχθεί η συνεχόμενη αντίδραση από την «καύση» πλάσματος.

d_8.JPG

H μεταφορά του στη Γαλλία

Το πρώτο τμήμα του τεράστιου μαγνήτη θα φθάσει με πλοίο από λιμάνι του Τέξας στη Μασσαλία τον Αύγουστο και από εκεί με τεράστια νταλίκα θα κατευθυνθεί στον ITER στη νότια Γαλλία.
Τα υπόλοιπα έξι τμήματα του μαγνήτη θα ακολουθήσουν στη συνέχεια.
Παρά τις καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας Covid-19, η κατασκευή του ITE έχει ήδη προχωρήσει κατά 75% περίπου και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2025.
Αλλά οι πρώτες κανονικές αντιδράσεις σύντηξης ατόμων υδρογόνου δεν θα γίνουν πριν το 2035.
Ο ITER αναμένεται να παράγει 500 μεγαβάτ θερμικής ενέργειας από σύντηξη, αλλά όχι ηλεκτρισμό.
Εφόσον πάντως αποδειχθεί πρακτικά στον ITER (που σημαίνει «Οδός» στα λατινικά) ότι είναι εφικτή η συνεχής και βιώσιμη παραγωγή ενέργειας, τότε η τεχνολογία θα αναπαραχθεί σε μαζική κλίμακα παγκοσμίως για την παραγωγή ηλεκτρισμού.
Ήδη οι ΗΠΑ σχεδιάζουν τη δημιουργία ενός πιλοτικού εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής από σύντηξη έως το 2040.
Ο κίνδυνος ατυχημάτων θεωρείται πολύ μικρός, καθώς, αν κάτι πάει στραβά, απλώς σταματά η πυρηνική αντίδραση, χωρίς κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας.

ΠΗΓΗ

…………………………………………………………………………….

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.